Ekşili Kebab Nasıl Yapılır?

Ekşili Kebab Nasıl Yapılır?

Ekşili kebab nedir? Geleneksel Türk mutfağında en iyi kebab tariflerinden Ekşili kebab nasıl yapılır? Ekşili kebab hangi ilimize aittir? Türk mutfağı şeflerinin özel kebab tarif..

Ekşili Kebab Nasıl Yapılır?
 
KİLİS Kent Konseyi tarafından yöresel lezzetlerden Ekşili Kebabın işaret tescil başvurusu yapıldı.
 
Başvuruya ilişkin düzenlenen toplantıya katılan Kilis Belediye Başkanı Servet Ramazan, yöresel lezzetin coğrafi işaret tescil başvurusu yapıldığını ifade ederek,“Memleketimizin unutulmuş ve gün yüzüne çıkarılmamış en lezzetli yemeklerinden ekşili kebabın sunumunu Kilis Kent Konseyi Kadın Meclisi'mizle birlikte gerçekleştirdik. 
 
Hazırlık aşamasında Kilis'e özgü nar ekşisi ve salçası kullanılan ve Kilis'in tırnaklı pidesiyle ikram edilen bu eşsiz lezzetin, coğrafi işaret tescil belgesi ile tüm Türkiye'de en çok beğenilen yemekler arasına gireceğine eminim dedi.
 
Ekşili kebab nedir? Geleneksel Türk mutfağında en iyi kebab tariflerinden Ekşili kebab nasıl yapılır? Ekşili kebab hangi ilimize aittir?
 
Bu güne kadar evinizde Ekşili kebab yaptınız mı? Geleneksel Türk mutfağı şeflerinin özel kebab tariflerinden Ekşili kebab yapabilmek için hangi malzemeler gereklidir?
 
Türk Mutfağı Yemek Arşivinde Yöresel Kebab Çeşitlerinden Ekşili Kebab Tarifi...
 
*     250 Gr. Az Yağlı Zırh (Kıymaya Yakın, İnce Kıyım Kuşbaşı) Kuzu Veya Keçi Eti
*     2 Adet Közlenmiş Patlıcan
*     2 Adet Kapya Biber
*     2 Adet Yeşilbiber
*     2 Adet Domates
*     4 Diş Sarımsak
*     2 Tatlı Kaşığı Maraş Nar Ekşisi
*     80 Gr. Keçi Tereyağı
*     İsteğe Göre Maraş Pul Biberi
 
En Eski Kebab Çeşitlerinden Ekşili Kebab Yapılış Tarifi...
 
Domates, biberler ve patlıcan közlenir, ince ince doğranıp içine dövülmüş sarımsak atılır. Tereyağında hafifçe sotelendikten sonra bakır bir tabağa yerleştirilir ve üzerine nar ekşisi gezdirilir.
 
Zırhla yapılan kıymanın içine tuz ve toz biber katılıp bir miktar yoğrulduktan sonra enli şişlere avuç içinde sıkıştırarak döşenir. Odun ateşinde pişirilir. Pişirilen etler bakır tabağa konan sebzenin üzerine yerleştirilir ve afiyetle yenir.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler