Soğan Nedir? Soğan Çeşitleri Nelerdir? Soğanın Özellikleri

Soğan Nedir? Soğan Çeşitleri Nelerdir? Soğanın Özellikleri

Soğan hakkında genel bilgiler, soğanın faydaları nelerdir? Soğanın zararları nelerdir? Soğan türlerini Türk aşçı haberleri olarak soğan hakkında en çok sorulan soruların ce...

Soğan Nedir? Soğan Çeşitleri Nelerdir? Soğanın Özellikleri
 
Soğan nerelerde kullanılır? Soğan hakkında en çok sorulan sorular nelerdir? Soğan çeşitlerinin özelliklerini biliyormusunuz? Soğannın faydaları nelerdir, Soğanın zararlarını araştırdık. 
 
Soğan Hakkında Genel Bilgiler
 
Soğan içeriğindeki A, B ve özellikle C vitamini, bol fosfor, iyot, silis, kükürt gibi son derece faydalı vitamin ve maddeler sayesinde tam bir antibiyotiktir. Ağız kokusu sebebiyle soğan çok ast tüketilen bir besindir. Hâlbuki soğan yedikten sonra, ağzınıza atacağınız bir parça kuru ekmek veya 3 yaprak maydanoz soğanın kötü kokusunu alacaktır. Soğanı Türk aşçı haberleri muhafaza ederken, bu asla patateslerle ayni yere koymamanız gerekir. Çünkü soğan, patateslerden yayılan nem ile yumuşar ve ömrü kısalır.
 
Soğanın Faydaları nelerdir?
 
*  Prostat hastalığına karşı faydalıdır
*  Romatizma ağrılarını giderici özelliğe sahiptir
*  Sık sık idrara çıkartarak vücutta bunları ödemeye atılmasını sağlar
*  Kan şekerini düşürür
*  Bütün kanser türlerine karşı vücudu korur
*  Kanı temizleyen soğan aynı zamanda karaciğer ve bağırsakları da temizler
*  Aşırı zayıflamaya neden olan bağırsak kurtlarının dökülmesini sağlar
*  Özellikle kış mevsiminde ile sık sık soğuk algınlığı öksürük bronşit ve gastrit gibi hastalıklar boğuşan kişiler soğan tüketimini artırırsa bu hastalıklardan kurtulmuş olduklarını görecektirler.
*  Şayet çok fazla yağlı yemekler yiyorsanız, bu yemeklerin yanında tüketeceğiniz bir soğan, içten bu yağlı yemeklerin sevabı olduğu kolesterol yükselmesine engeller.
*  Soğan yüksek tansiyonu düşürülmesine yardımcı olur
*  Ki soğan kalbi güçlendiriniz damar tıkanıkları yok eder
*  İştahı açar, sindirim sistemi kuvvetlendirir
*  Bağırsakları çalıştırarak zaman zaman müshil etkisi gösterir
 
Soğanın zararları nelerdir?
 
Soğanın iştah açıcı özelliği vardır. Bu nedenle, diyet yapan kişilerin soğandan bir süre uzak durması yerinde bir karar olur. Soğanın içinde bulunan ince zar, mide ağrısına sebep olabilir. Bu yüzden soğanın ince zarı ayıklandıktan sonra yenilmesi daha doğru olur.
 
Soğan, birkaç çeşidi bulunan, sağlık açısından çok fazla faydası olan ve yemeklerimizin vazgeçilmezi bir sebzedir. Hemen her yemekte soğana ihtiyaç duyulur. Enfeksiyon hastalıklarına karşı koruyucu olduğu bilindiğinden, bu tür sağlık sorunlarında da tedaviye destek amacıyla kullanılmaktadır. Kokusu her ne kadar biraz rahatsız edici olsa da Türk aşçı haberleri sağladığı şifalar göz önünde bulundurulduğunda mutlaka tüketilmesi gereken sebzeler arasında ilk sıralarda yer almalıdır.
 
Besin değeri yüksek olan soğanın tüketimi gerek ülkemizde gerekse dünyada fazlacadır. Ülkemizde sonbahar mevsiminde hasat sonrasında kışa hazırlık olması bakımından soğan stoku yapılır. Hazırlanan hemen her yemekte kullanılan soğan, yemeğe lezzet katmaktadır. Yemeklerde kullanılan soğanın saymakla bitmeyecek kadar çok faydası vardır. Yemeklerde kullanmak dışında soğan ile çeşitli kürler, maskeler yapılabilir. Soğanın özellikle kadınlarda sıkça görülen polikistik over sendromunda faydalı olduğu düşünülmektedir.
 
Bağışıklık sisteminin bekçilerinden Soğan Çeşitleri Nelerdir?
 
Halk arasında tüketilen soğanlar arasında birkaç çeşit bulunmaktadır. Taze (yeşil), arpacık, kırmızı, mor, beyaz ve kuru soğan olarak ayrılan bu çeşitleri farklı yemeklerde kullanılır. Taze veya yeşil soğan daha çok salatalarda kullanılırken arpacık soğan kebap türü yemeklerde, yahnide veya etsiz zeytinyağlı yemeklerde kullanılmaktadır. Diğer çeşitleri ise genel olarak tüm yemeklerde kullanılmaktadır.
 
Kırmızı veya mor denilen soğan türü daha çok piyazlarda kullanılır ve sofralarda çiğ olarak bolca tüketilmektedir. Soğanın ayrıca tohum çeşitleri bulunmaktadır. Banko soğan, valenciana soğan, keş soğan,Türk aşçı haberleri  fito delfos, pan 88 soğan, swale f1 soğan, bereket ve songur soğan bilinen tohum çeşitlerindedir. Saydığımız bu isimler ana çeşitlerinin piyasada bulabileceğiniz isimleridir. Bunların özellikleri ise kısaca şu şekildedir;
 
Soğan çeşitlerinden Banko Soğan Nedir?
 
Ocak, Şubat ve Mart aylarında ekilmektedir. Kabukları bakırımsı kahve renktedir. 120 - 150 gün arasında olgunlaşma süresi vardır. Dekara 10 ton kadar veren bu tür ülkemizde sıklıkla yetiştirilmektedir.
 
Soğan çeşitlerinden Keş Soğan Nedir?
 
Uzun gün yani yazlık yetiştiriciliğe uygundur. Kahverenginde olan bu çeşit etli ve iri olmaktadır.
 
Soğan çeşitlerinden Valanciana Soğan Nedir?
 
Ortalama 2 - 3 ay arasında olgunlaşmaktadır. İlkbahar veya sonbahar aylarında ekilen bu türün kabukları da kahvedir ve meyvesi yuvarlak olmaktadır. Güçlü bir kök yapısı olduğu için kurak iklimlerde de yetişebilmektedir.
 
Soğan çeşitlerinden Tan 88 Soğan Nedir?
 
Yüksek verimlidir ve depolama koşullarına uygundur. Uzun gün koşullarında yetişmeye elverişli olan bu türün meyvesi beyaz renktedir.
 
Soğan çeşitlerinden Aki Soğan Nedir?
 
Ekimi ilkbaharda, hasadı sonbaharda yapılmaktadır. Kısa gün soğan türüdür. Yuvarlağa yakın şekli vardır ve 4 - 6 ay arasında depolanabilmektedir.
 
Soğan çeşitlerinden Bereket Soğan; 
 
Uzun gün soğan çeşididir, ülkemizde çok verimli bir şekilde yetişmektedir. Şekli yuvarlağa yakındır ve 2 ay ile 4 ay arasında depolanabilmektedir.
 
Soğan çeşitlerinden Songur Soğan Nedir?
 
Yuvarlağa yakın bir şekli olan bu tür kısa gün soğanıdır. Türk aşçı haberleri Açık kahverengindedir ve 2 - 4 ay arasında depolanma ömrü vardır.
 
Soğan çeşitlerinden Karacabey Yerli Soğanı Nedir?
 
Karacabey'in yerli cins soğanları, acılığının yemek pişirme sırasında eriyip, kaybolması nedeniyle ev hanımlarının en çok aradığı bir soğan türüdür.
 
Soğan çeşitlerinden Mor (Balık) Soğanı Nedir?
 
Kabuğu mor olan bu tatlı soğan türünü genellikle salata ve mezelerde çiğ olarak kullanırız.
 
Soğan çeşitlerinden Beyaz (Gümüş) Soğan Nedir?
 
Kışa dayanıklı, sert ve sulu bir tür olup, diğerlerine oranla daha pahalıdır. Yemeklerde kullanıldığı gibi şifa için de tüketilir.
 
Soğan çeşitlerinden Sarı Soğan Nedir?
 
Tatlı bir soğan türüdür, salata ve yemeklerde tüketilir.
 
Soğan çeşitlerinin özellikleri nelerdir, Soğan nerelerde kullanılır?
 
Soğan çeşitleri (Soğan türleri) arasında en yaygın olanları, taze soğan, arpacık soğan, kırmızı soğan, yazlık ve kışlık soğan olarak sıralamak mümkündür. Taze soğan, yeşil soğan diye de bilinen, her çeşit salatada veya tek başına kullanılan bir soğan türüdür. Arpacık soğan, öncelikli olarak soğan yahnisi yapımında kullanılmakla beraber etli etsiz yemeklerin hemen hepsinde kullanılabilir. Kabuğu mor renkli olan kırmızı soğan, sofraların çiğ olarak tükettiği besinlerin vazgeçilmezi olarak nitelendirilebilir. Kabuğu beyaz olan soğan çeşidi, bol sulu ve tatlıdır. 
 
Genellikle sofralık olarak kullanılan bu soğan, salatalarda ve bazı yemek türlerinde kullanıma uygundur. Her türlü yemeklerde kullanılabileceği yanılgısına düşmemek gerekir. Örneğin: Dolma içi yapımında zorunlu olmadığı sürece, sulu olduğundan dolayı kullanımı yapılmaz. Mevsimsel bir soğan türüdür, kışlık değildir.
 
Soğan çeşitleri arasında banko soğan olarak adlandırılan soğan ise uzun gün soğan çeşidi olarak bilinmektedir. Bu soğan çeşidinin ekimi kış ayında ve baharın başlangıcında yapılabilmektedir. Bu soğan türünün dış rengi bakır kahverengi olarak belirir, meyve eti beyaz renklidir. Banko soğanın ülkemizde üretimi hayli fazladır. Bu soğan Türk aşçı haberleri 120 ile 150 gün arasında olgunlaşır. Bitki tohum hastalıklarına karşı dayanıklılığı oldukça yüksektir. Bu soğan çeşidi iyi bakım şartlarında azımsanmayacak bir verim oluşturur.
 
Soğan çeşitleri sıralanırken öncelikli olarak ülkemizde fazla tüketilenleri sıraladık. Bunların yanı sıra Keş soğan, Swale F1 soğan, Tan 88 soğan, Bereket soğan, Songur soğan ve Valanciana soğan da soğan çeşitleri arasında sıralanabilir. Genellikle kurak bölgelerde yetiştirilmeye uygun olan bu soğanlara Türkiye'de de rastlamak mümkündür. 
 
Türkiye'de iklim çeşitliliğinin fazla olması, soğan türlerinin çoğunun kolaylıkla yetiştirilebilmesini sağlamaktadır. Mutfaklarımızda hazırlanan yemeklerde soğanın kullanım alanı geniştir. Hemen her soğan çeşidiyle doğrudan yemekler yapıldığı gibi soğan, çoğunlukla yemeklerin yanında sıkça tercih edilen, eşsiz bir lezzet kaynağıdır. Soğan, yemeğe ayrı bir lezzet katar ve içerisindeki vitamin değerleri açsısından sağlığa birçok faydası vardır.
 
Soğan çeşitlerine mutfaklarımızda hazırlanan tüm yemeklerde rastlamak mümkündür. Kebap, yahni, börek, çorba, dolma gibi birçok yemeğin içerisinde bulunmasının yanı sıra, soğan ekmeği yapımının da temel maddesidir. Türkiye'de soğan, hem vitamin değeri yüksek bir besin kaynağı hem de bakımı ve yetiştirilmesi kolay olduğundan ideal bir gelir kaynağıdır. İnsanlar bahçelerinde, küçük bostanlarında soğana yer verebilmektedir. Ticari açıdan düşünülmese dahi, evde soğan yetiştirmek, sofralardaki lezzeti biraz daha arttırması bakımından oldukça yaygındır.
 
Soğan çeşitlerinden Taze yeşil, arpacık, kırmızı, mor, beyaz ve kuru soğan olarak ayrılan bu çeşitler ile de çok farklı yemeklerde kullanılmaktadır. Diğer çeşitleri ise genel olarak tüm yemeklerde kullanılmaktadır.
 
Tohum ile üretim soğan tohumuna bazı yörelerde karaca adı verilmektedir. Ancak, bu çeşitler ancak tohumla üretilmektedir.  Yeşil soğan ve yemeklik taze baş soğan üretiminde en çok kullanılan Türk aşçı haberleri bir yöntemlerden olmaktadır. Soğan çeşitleri; Soğanın fide ile üretiminde tohumlar, sıra arası 5 veya 10 cm sıra üzeri 0,5 veya 1 cm olarak soğuk yastıklara ekilmektedir. Soğuk bölgelerde ekim sıcak yastıklara yapılmaktadır.
 
Bitkinin erken gelişme devresinde serin havaya gerek duyulmaktadır.  Ayrıca baş bağlama ve başın büyümesi için sıcaklığın fazla olması şarttır.  Erken gelişme devresinde ortalama sıcaklık 12,8 ºC civarında  olmalıdır. Baş bağlamaya başladığı zaman 21 ºC, başın olgunlaşması için 24-27 ºC optimum sıcaklıklar istenmektedir. Soğan bitkisi -8, -10 ºC sıcaklıklara dayanmaktadır. 
 
Gün uzunluğu istekleri çeşitlere göre değişkenlik göstermektedir. Aynı zamanda erkenci çeşitler 10-12 saat, geççi çeşitler için 13-15 saat gün uzunluğu gereksinimi vardır.
 
Bazı soğan tohumu ekildiğinde aynı yıl baş oluşmamaktadır. Ancak, 1 veya 2 cm çapında küçük soğanlar oluşmaktadır. Bu soğan türlerine arpacık soğan denilmektedir. Arpacıklar ikinci yıl dikilerek baş büyük elde edilmektedir.
 
Kuru soğan türleri saman sarısı renkte kabuk kısmı oluşmaktadır. Ancak, mor soğan kabuk ve iç kısmı mor renkte olmaktadır. Beyaz baş soğan çeşitleri; kışlık soğan olarak bilinmektedir. Taze soğan yenebilir özellikte soğan olmaktadır. Taze soğan ile üretim yapılmaktadır. Ayrıca dikimi bu şekilde yapılmaktadır.
 
Türk aşçı haberleri olarak soğan hakkında en çok sorulan soruları ve cevaplarını araştırdık...
 
Kuru soğan ne işe yarar?
 
Bağışıklık sisteminin güçlenmesini sağlar. l Kalp sağlığına Türk aşçı haberleri iyi gelen kuru soğan, kalpte oluşabilecek problemlere faydalıdır. l Enfeksiyon giderici özelliği bulunan kuru soğan, solunum yolu rahatsızlıklarında pozitif etkiye sahiptir.
 
Çiğ kuru soğan yemenin faydaları nedir?
 
Kuru soğanın sağladığı faydalar şu şekildedir:
 
*  Antioksidan bileşenleri bağışıklık güçlendirir.
* Krom elementi içerir. ...
* Enfeksiyon oluşumlarını engeller.
* Kalp sağlığını korur, kolesterolü düzenler.
* Kansere karşı koruyuculuk sağlar. ...
* İçeriğinde sülfür bulunduğu için beyin sağlığına katkı sağlar.
* Sindirimi düzenler.
 
Soğan suyu neye iyi gelir?
 
* İdrar sökücüdür. ...
* Kanser hücrelerine karşı savaşır.
* Bağışıklığı güçlendirir, gribal enfeksiyonlara karşı koruma sağlar.
* Kulak ağrısında kullanılır.
* Mide sorunlarında asit dengesini sağlar.
* Kan şekeri düzenler, kemikleri güçlendirir.
* Cilt sorunlarına ve saç dökülmelerine iyi gelir.
* Adet söktürücü olarak kullanılır.
 
Pişmiş soğan neye iyi gelir?
 
Pişmiş soğan vücuttaki insülin seviyesini azalttığı için şeker hastaları rahatlıkla tüketebilir. Aynı zamanda pişmiş soğan vücuttaki şeker oranını da dengeler. - Şekeri dengelemesi sebebiyle kandaki toksinleri Türk aşçı haberleri  azaltır ve vücuttan atılmasına yardımcı olur. - Pişmiş soğan sayesinden kan damarlarda daha rahat dolaşır.
 
Soğan suyunu nasil Icmeliyiz?
 
Soğan suyu kürünün hazırlanışı ise şöyledir: 1 orta boy beyaz soğan dörde bölünür. Daha önceden kaynatılmış 2 su bardağı klorsuz suya bölünen soğanlar eklenir. Ocakta 5 dakika kaynatıldıktan sonra içine herhangi bir şey eklenmeden öğlen ve akşam yemeklerinden önce bir bardak 15 gün boyunca içilmelidir.
 
Kuru soğan kilo verdirir mi?
 
Sağlık alanında saç dökülmesinden sivilce gibi cilt sorunlarına kadar iyi gelen kuru soğan suyu, kilo vermeye de birebir geliyor. Antioksidan etkisi ile toksin arındıran soğan suyu, vücudunuzun temiz kalmasına yarayarak sağlıklı bir şekilde kilo vermenizi sağlıyor.
 
Her gün soğan yersek ne olur?
 
Soğan çiğ olarak tüketildiğinde kan şekerini dengeler. Hücresel hasara neden olan serbest radikalleri nötralize ederek sağlığınıza sağlık katar. Kardiyovasküler hastalıklar için risk altındaki kişilerde LDL kolesterol seviyesini düşürür. Her gün tüketildiğinde kalp hastalığı riskini en aza indirir.
 
Çiğ soğan suyu ne işe yarar?
 
Çiğ soğan suyu içerisinde yüksek oranda vitamin ve mineral yer almaktadır. ... Çiğ soğan suyunun vücuda faydaları şu şekilde sıralanabilir: İyi bir idrar söktürücüdür, kan şekerinin düşmesine engel olur, sindirimi hızlandırır ve bağırsak hareketlerini düzenler.
 
Soğan kaynatıp içmek ne işe yarar?
 
Kaynatılmış soğan suyunun bilindik faydaları arasında kalp sağlığına iyi geldiğidir. Kalbi koruyan ve kalp hastalıklarının gelişmesini engelleyen kaynatılmış soğan suyu doğal bir antioksidandır. Aynı zamanda bir iltihap önleyicidir. Kan damarı sertleşmesi gibi kan damarı tıkayıcı hastalıkların önüne geçmesini sağlar.
 
Soğan suyunu kimler kullanamaz?
 
Soğan Suyunu Kimler İçemez? Soğan suyu kürünü kan şekeri değerleri normalin altında olan bireyler yani Hipoglisemisi olan kişiler ve adet döneminde olan kişiler kullanmamalıdır. Adet dönemini düzene sokmak isteyen kişiler adet dönemlerinin bittikten sonra 1 hafta geçmesini beklemeli ve öyle kullanmalıdır.
 
Pişmiş soğan iltihaba iyi gelir mı?
 
Bağışıklığı güçlendirerek hastalıklara karşı kalan oluşturur. Türk aşçı haberleri Saçtan tırnağa faydası olan soğanın haşlanmış hali ise çiğ haline oranla daha yüksek antimikrobiyal etkisi oluşturur. Bu sayede ağrı ve iltihabı atmada etkilidir.
 
Pişmiş soğan nasıl yapılır?
Kebapçı Soğan Salatası Tarifi Nasıl Yapılır?
 
* Soğanları soyun, yıkayın.
* İri dilimler halinde julyen doğrayın.
* Tencerenin tabanına az zeytinyağı koyun.
* Soğanları tuzu ve şekeri ekleyin.
* Tencerenin kapağını kapatın.
* Karıştırmadan sallaya sallaya orta ateşte pişirin.
* Karamel renk olana dek pişirmeye devam edin.
 
Soğan enfeksiyona iyi gelir mi?
 
Enfeksiyon Hastalıklarına Faydalıdır: Soğanın en önemli özelliğinden bir tanesi enfeksiyon hastalıklarına ve serbest radikallere karşı çok etkili olmasıdır. Özellikle sindirim sisteminde bağırsak ve mide gibi organlarda meydana gelen enfeksiyon sorunlarına karşı çok etkilidir. Gazın giderilmesine yardımcı olur.
 
Idrar yolu enfeksiyonuna soğan suyu iyi gelir mi?
 
Bu konuda idrar yolu enfeksiyonu şikayetinde de etkili olacaktır. Soğanda bulunan sülfür, iltihapların iyileştirilmesinde yardımcıdır. Enfeksiyon günlerinde günde 2 bardak içmeniz tavsiye edilir. Türk aşçı haberleri Her defasında taze olarak hazırlayarak, soğan suyunun faydasını alabilirsiniz.
 
Soğan kürü sabah aç karnına içilir mi?
 
Soğan kürü; sabahakşam günde iki defa, içebiliyorlarsa aç karnına, yoksa en erken yemekten 1.5-2 saat sonra içilmelidir.
 
Soğan suyu içtikten kaç gün sonra adet olunur?
 
Soğan suyundan en yüksek faydayı sağlamak için en az altı ayda bir 15 gün süre ile düzenli olarak uygulanırsa istenilen durum elde edinilebilir. Soğan suyu kürü 15 gün boyunca aynı saatler ve düzende uygulanırsa kürün uygulanmasından 3 ya da 4 gün sonra adeti söktürecektir.
 
Akşam neden soğan yenmez?
 
Soğan, şişkinlik ve gaza sebep olmasının yanı sıra mide asidini de artırır. Bu yüzden akşam yemeğinde çok fazla soğan tüketilmesini uzmanlar tavsiye etmiyor. Fasulye, brokoli, karnabahar, Brüksel lahanası gibi gaz yapan sebzeler akşam yemeğinde tüketilmemeli.
 
Çiğ soğan suyu içilir mi?
 
Yüksek oranda antioksidan içeren soğan suyu bu özelliğiyle vücuttan ödemlerin atılmasına yardımcı oluyor, toksinleri de temizleyerek yağ yakımını hızlandırıyor. Tek başına zayıflatmasa da özellikle aç karnına içilen soğan suyunun metabolizma hızını artırdığı ve zayıflamaya böylelikle destek verdiği biliniyor.
 
Soğan ve maydanoz suyu neye iyi gelir?
 
Yüksek oranda antioksidan bileşenler içeren soğan suyu vücuttaki ödemin atılmasına yardımcı olur. Ayrıca toksin maddelerin atımını da kolaylaştırarak yağ yakımını hızlandırır. ... Mide şişkinliğini Türk aşçı haberleri azaltması ve ödemi yok etmesi maydanoz ve soğan suyu faydaları arasında yer alır.
 
Soğan suyunun zararları nelerdir?
 
* Midede şişkinluk ve gaz.
* Özellikle mide rahatsızlığı olanlarda midede yanmaya neden olabilir.
* Ciltte kızarıklık, döküntü alerji.
* Bazı ilaçlarla etkileşime girip etkisini artırabilir veya azaltabilir.
 
Soğan mezesi nasıl yapılır?
 
Öncelikle soğanları ortadan ikiye bölüp, incecik jülyenler halinde kesiyoruz. Sonra üzerine 1 çay kaşığı tuzu ekeleyip, ellerimizle soğanları sertçe ovuşturup, biraz ödürüyoruz. Sonra üzerine maydanozumuzu doğruyoruz ve baharatlarımızı koyuyoruz. Nar ekşisi ve yarım limon suyunu da ilave edip karıştırıyoruz.
 
Soğan gribe iyi gelir mi?
 
Soğan, Nezleyi anında geçiriyor. Çayınızın içinde bir adet dilimlenmiş soğanı kaynatıp için, yanında da tuzlu soğan halkaları yiyin. Uyuyun, uyandığınızda kesinlikle daha iyi hissedeceksiniz.
 
Filizlenmiş soğan neden zararlı?
 
Soğanın filizlenmesindeki asıl neden çürümesidir. Çürüme durumu başlayan filizlenmiş soğanda, sağlık açısından kök kısmının yenilmemesi tavsiye edilir. SOLANİN NEDİR? Solanin 25 miligramdan itibaren, insan için zehirli olmaya başlar.
 
Mangalda soğan nasıl yapılır?
 
Büyük bir kasede zeytinyağı, rendelenmiş sarmısak, tuz, karabiber, kırmızı biber, biberiye ve kekiği karıştırın.
Soğanları yarım santimden biraz kalın olacak şekilde, daire şekilnde doğrayın.
Bambu şişlere ikişer adet dizin.
Soğanları hazırlanan sosun içinde 2-3 saat dinlendirin.
Daha sonra ızgarada pişirin.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler