En İyi Vegan Yemeklerinden

En İyi Vegan Yemeklerinden "Pazı Kavurması"

Karadeniz’de çokça tüketilen ve "pezik" de denilen pazı kavurmasını siz de evinizde rahatlıkla yapabilirsiniz. Tam mevsiminde Karadeniz usulü pazı kavurması nasıl yapıl..

En İyi Vegan Yemeklerinden "Pazı Kavurması" Nasıl Yapılır?
 
Ülkemizin dört bir yanı, yöresel mutfaklarımız enfes lezzetlerle dolup taşıyor. Ege’den Akdeniz’e, Karadeniz’den Doğu Anadolu’ya birçok lezzeti barından Türk mutfağı zengin tatlarıyla tüm dünyanın ilgisini çekiyor. Biz de Karadeniz mutfağından muhteşem bir tarifi sizinle paylaşıyoruz. 
 
Geleneksel Türk mutfağında en iyi lezzetlerden damaklarda iz bırakacak bir tarif...
 
Karadeniz’de çokça tüketilen ve "pezik" de denilen pazı kavurmasını siz de evinizde rahatlıkla yapabilirsiniz. Tam mevsiminde Karadeniz usulü pazı kavurması tarifi tüm detaylarıyla karşınızda!
 
Geleneksel Türk Mutfağında Karadeniz Usulü Pazı Kavurması Tarifi
 
En İyi Vegan Yemeklerinden "Pazı Kavurması" Nasıl Yapılır?
Türk Mutfağı Yemek Arşivinden  Pazı Kavurması İçin Kullanılan Malzemeler
 
*     2 Demet Pazı
*     2 Tane Kuru Soğan
*     2 Tatlı Kaşığı Domates Salçası
*     Yarım Tatlı Kaşığı Biber Salçası
*     1 Yemek Kaşığı Tereyağı
*     Zeytinyağı
*     2 Tatlı Kaşığı Tuz
*     1 Çay Kaşığı Karabiber
*     Pul Biber Ve Kimyon (İsteğe Bağlı)
*     Yumurta (İsteğe Bağlı Olarak Kişi Sayısı Kadar)
*     Yeteri Kadar Su (Pazıları Haşlamak İçin)
 
En İyi Vegan Yemeklerinden Pazı Kavurması Üzeri İçin
 
*     Sarımsaklı Yoğurt (Yumurtasız Tercih Edersiniz)
 
En Faklı Vegan Yemeklerinden  Pazı Kavurması Hazırlanışı
 
Pazıları suda güzelce yıkayın. Daha sonra yemeklik olacak şekilde ince ince doğrayın. Geniş bir tencereye suyu koyun ve pazıları içerisine ilave ederek yaklaşık 5 dakika kadar haşlayın. Pazılar haşlanınca ocaktan alın ve bir süzgeç yardımıyla iyice süzün.
 
Soğanları minik küpler hâlinde doğrayın. Bir tavada tereyağını eritin. İçerisine biraz da zeytinyağı ilave edin. Soğanları tavaya alarak hafif pembeleşinceye kadar kavurun. Soğanlar kavrulunca domates ve biber salçasını ekleyin. Salçanın kokusu çıkana kadar güzelce kavurun.
 
Tuzunu ve karabiberini de tavaya ekleyin. İsteğe bağlı olarak pul biber ve kimyon da koyabilirsiniz. Baharatları ekledikten sonra karıştırın. Süzülen pazıların fazla suyunu sıkın ve tavaya ilave edin. Kısık ateşte yaklaşık 20-25 dakika pişirin.
 
Piştikten sonra isteğe bağlı olarak kaşıkla yuvalar açın ve bu yuvalara kişi sayısı kadar yumurta kırın. (Yumurtaları karıştırmayın, göz göz olacak şekilde pişirin.) Yumurtalar piştikten sonra sıcak bir şekilde servis edin. Yumurtasız yemek istiyorsanız üzerine sarımsaklı yoğurt gezdirerek servis edebilirsiniz.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler