Passiflora Nedir? Passiflora soruları ve cevapları...

Passiflora Nedir? Passiflora soruları ve cevapları...

Passiflora antidepresan mıdır? Passiflora hemen etki eder mi? Passiflora ne zaman içilmeli? Passiflora ne zaman içilmeli? Passiflora zararlı mıdır? Passiflora hap günde..

Passiflora Nedir? Passiflora soruları ve Passiflora cevapları...
 
Passiflora ilaç ne işe yarar? Passiflora antidepresan mıdır? Passiflora hemen etki eder mi? Passiflora ne zaman içilmeli? Passiflora ne zaman içilmeli? Passiflora zararlı mıdır? Passiflora hap günde kaç kez içilir? Passiflora hap günde kaç kez içilir? Passiflora hap günde kaç kez içilir? Passiflora ne kadar etkili? Passiflora bağımlılık yapar mı?
 
Türk aşçı haberleri olarak Passiflora meyvesini araştırdık. İşte sizlere Passiflora soruları ve Passiflora cevapları...
 
Passiflora nedir?
 
Çarkıfelek (Passiflora), çarkıfelekgiller (Passifloraceae) familyasından 550'den fazla türden oluşan asma ya da sarmaşık tipte bitki cinsi.
 
Değirmen çarkını andıran çiçeklerinden dolayı Türkçede "çarkıfelek" (feleğin çarkı) adını almıştır. Farsçada ise saate benzerliğinden dolayı "saat" (ساعت) adı kullanılır.[kaynak belirtilmeli]
 
Bazı türleri yenebilir meyveleri için tropikal bölgelerde ziraati yapılırken, bazıları da çiçeklerinden dolayı bahçe ve kameriye örtü bitkisi olarak kullanılır.
 
Passiflora ilaç ne işe yarar?
 
Sağlık Bakanlığı ise passiflora preparatlarının prospektüslerinde, "Huzursuzluk, endişe, anksiyete, adet görme ve menapoz dönemindeki ruhsal sıkıntı ve gerginlikte, bu durumlardan kaynaklı veya sinirsel kaynaklı uykusuzluk gibi şikâyetlerin giderilmesinde destekleyici olarak kullanılır" ifadesi ile satışa sunulmasını.
 
Passiflora antidepresan mıdır?
 
Passiflora Antidepresan mı? Genel olarak, passifloranın anksiyete semptomlarını hafifletmeye yardımcı olduğunu gösteren bulgular vardır. Birkaç klinik çalışma, bu bitkinin anksiyete yatıştırıcı (anksiyolitik) etkileri olduğunu göstermektedir. Ancak bu bulgular anksiyete tedavisi için henüz geçerli değildir.
 
Passiflora hemen etki eder mi?
 
“Etkisi zaman içinde görülmektedir. Yani yukarıda belirttiğim etkiler hemen değil, passiflora ürününün kullanılmasından 5-6 gün sonra ortaya çıkmaya başlar.”
 
Passiflora ne zaman içilmeli?
 
11 yaş ve üstü yetişkinlerde uyku sorunu için yatmadana önce 2 ölçek (10 ml), Türk aşçı haberleri gün boyunca sakinleştirici bir etki sağlamak için yemeklerden önce 1-2 ölçek kullanılabilir. Bu takviye edici gıda 4-10 yaş grubu çocuklar ile 11 yaş üstü yetişkinlerin kullanımına uygundur.
 
Passiflora zararlı mıdır?
 
Pasiflora zararlı bir bitki değildir. Yan etkisi çok sık gözlenmez. Ancak kullanmadan önce mutlaka doktorunuza danışmalı ve başka bir ilaç kullanıyorsanız eş zamanlı tüketmemeniz önerilir.
 
Passiflora şurup reçeteli mi?
 
Passiflora bitkisel şurup 180 ml lik şişelerde piyasaya satılır. Çarkıfelek özü içerir. Passiflora şurup Sandoz firmasının da üretiminden satın alınabilir. Normal reçete ile satın alınabilir.
 
Passiflora hap günde kaç kez içilir?
Passiflora İçeren Takviye Edici Gıda
 
Tavsiye Edilen Günlük Kullanım Miktarı: Aksi önerilmedikçe, yemek öncesi veya sonrası bir (1) kapsül alınması tavsiye edilir. Gerek duyulduğunda yatmadan bir (1) saat önce bir (1) veya iki (2) kapsül alınabilir.
 
Passiflora ne kadar etkili?
 
“Etkisi zaman içinde görülmektedir. Yani yukarıda belirttiğim etkiler hemen değil, passiflora ürününün kullanılmasından 5-6 gün sonra ortaya çıkmaya başlar.”
 
Passiflora meyvesi kac tl?
 
Bu ürün normalde Avrupa'ya Kolombiya'dan geliyor. Türkiye'de bir markette kilosu 250 liradan satılıyor. Şu anda yerli ürünleri üretici toptan 75 liradan veriyor. Markette ise 90-100 lira arasında tüketicisiyle buluşuyor.
 
Passiflora Şurup Ürünün Faydaları:
 
Antispazmodik ve sedatif etki gösterir. 4-10 yaş grubu çocuklar ile 11 yaş ve üzeri yetişkinler için kullanıma uygundur. Uyku bozukluğu gibi semptomatik tedavilerde destek amaçlı kullanılır. Takviye gıda olup ilaç değildir.
 
Passiflora bağımlılık yapar mı?
 
Bu ilaçların en belirgin özelliği güvenilirlikleri, yani “bağımlılık” meydana getirmemesi, Türk aşçı haberleri yan etkilerinin yok denecek kadar az olması ve kişilerin günlük fonksiyonlarını olumsuz etkilememesidir. ... Tedavide Passiflora incarnata' bitkisinden hazırlanan ilaçların kullanılması gerekir.
 
Passiflora tansiyonu düşürür mü?
Kan Basıncını Dengeler
 
Passiflora çayı üzerine yapılan araştırmalar sonucunda, bu çayı içenlerin kan basıncının dengelendiği kanısına varılmıştır. Eğer tansiyon probleminiz varsa ve sık sık ciddi değişimler yaşanıyorsa passiflora çayı tüketerek kan basıncını dengede tutabilirsiniz.
 
Passiflora meyvesi nasıl tüketilir?
 
Çarkıfelek Meyvesi Nasıl Yenir? Kabuğu mor ve buruşuk olanları tercih edilip ortadan ikiye kesip içi kaşık yardımıyla çıkarılır. Kabuğundan ayırarak yenen meyvenin tohumları ve suyu yenilebilir. Meyve suyu olarak tüketilebilir.
 
Passiflora ne zaman meyve verir?
 
Passiflora Çarkıfelek fidanı ılıman ve sıcak iklimleri tercih eder. Ülkemiz şartlarında 200 metre rakıma kadar denemeleri yapılmıştır. Passiflora 2 yılda meyve verir. Ağaç dikimi 2 metre sıra üzeri 2.5 metre sıra arası olacak şekilde dekara 200 adet olur.
 
Passiflora meyvesi hangi iklimde yetişir?
 
Ağırlıklı olarak Kolombiya, Brezilya, Arjantin gibi tropik bölgelerde yetişir. Bu bölgelerde “Maruçya” veya “Gulupa” adıyla da anılır. Çarkıfelek meyvesinin kıvamı, aroması benzersizdir. Mor renkli dış kabuğunun içinde sulu, jölemsi, ferahlatıcı bir meyve özü ve çıtır çıtır yenebilir çekirdekleri vardır.
 
Passiflora dönüme ne kadar verir?
 
Antalya'da çiftçinin yeni gözdesi olan passiflora meyvesinden dekar başına 100-150 bin lira Türk aşçı haberleri arasında kazanç sağlanıyor. 20 dekarlık alana meyvenin ekimini yapan bir üretici, bu yıl 2-3 milyon liralık gelir bekliyor.
 
Aşk meyvesi hangi iklimde yetişir?
 
Tropikal bir ağaç olduğundan dolayı, bol yağmurlu, tropikal iklim kuşağında bulunan ülkelerde yetişmesi için oldukça elverişlidir.
 
Passiflora Türkiyede nerelerde yetişir?
 
Ülkemizde ise bu yoğunluk Antalya yani Akdeniz bölgesinde görülmektedir. 400'e yakın çeşidinin olduğu bilinen passifloranın yetişme alanları farklılık gösterebilmektedir.
 
Passiflora tek yıllık mı?
Çiçek açması ve meyveleri
 
Duruma göre çiçek vermesi yaz ortasına sarkar. Ne yazık ki muhteşem güzellikteki pasiflora çiçekleri bir gün, en fazla iki gün içinde solar gider. Yaklaşık yumurta iriliğindeki meyveleri yenir. ... Tek kök tam yetişkin (en az 5 yıllık) bir pasifloradan yılda 15-20 tane meyve alabilirsiniz.
 
Passiflora meyvesi nasıl saklanır?
 
Passiflora, %85 – %90 nem de saklanmalıdır. Olgun meyveler, 7 ºC de 1 hafta boyunca muhafaza edilebilmektedir.
 
Passiflora meyvesi kaç tane yenir?
 
Su miktarı fazla olduğundan dalından koparılıp koparılmaz tüketilmelidir. Aksi halde hızla bozulabilir. Yan etkisi olmazsa bir uzmanlar genellikle 2 tane tüketilmesini ya da suyunun bir bardak içilmesini tavsiye eder. 
 
Yüksek tansiyon krizi nasıl olur?
 
Ani bir tansiyon yükselmesi ile oluşan belirtiler; şiddetli baş ağrısı, denge bozukluğu ve baş dönmesidir. Bu belirtilerin yanı sıra göğüs kafesinde hissedilen sıkışma, çarpıntı, kalpte hissedilen ağrı ve kalp atış hızında yükselme görülebilmektedir.
 
Panik atak olunca tansiyonu yükseltir mi?
 
Özellikle panik atak olan hastalarda ani tansiyon yükselmeleri fazladır. Eğer hastada daha önce Türk aşçı haberleri belirlenmiş bir hipertansiyon varsa, panik atak sırasında tansiyonları çok fazla yükselir, 200 mmHg, yani 20'nin üzerine kadar çıkabilir.
 
Passiflora meyvesi yenir mı?
 
Passiflora meyvesi, halk arasında çarkıfelek meyvesi adıyla biliniyor. Adını çok fazla duymadığınız, sağlık açısından olağanüstü faydaları olan bu meyvenin uzmanlar mutlaka tüketilmesi gerektiğini belirtiyorlar.
 
Passiflora nasıl tüketilir?
 
Yenebilir meyveleri olan türleri içinde çarkıfelek (P. edulis 'in meyvesi) başta olmak üzere P. ligularis, P. incarnata, P. quadrangularis, P. foetida, P.caerulea, P. tripartita var. mollissima P. tarminiana, P.laurifolia ve P. maliformis sayılabilir.
 
Meyvelerinin herhangi bir zararlı etkisi bulunmamakla birlikte, yenebilen meyvelere sahip bütün Passiflora türleri için günde 2 taneden fazla meyvelerinden yenmesi tavsiye edilmemektedir. Zira çok aşırı tüketimi uyku, halsizlik gibi sorunlara neden olabilmektedir. Bununla birlikte meyvelerinin tamamen olgunlaştıktan sonra yenilip toplanması tavsiye edilir; zira bitkinin yapraklarında bulunan siyanid glukosid maddesi meyvelerinde de bulunmaktadır. 
 
Ancak bu oran yapraklarındakinden düşüktür ve olgunlaşmış veya dalından düşmüş Türk aşçı haberleri meyvelerde en düşük ve zararsız düzeydedir.
 
Bitkinin yaprakları stres ve endişeyi azaltıcı olduğu düşünülen çay yapımında kullanılsa da, yapraklarında bulunan siyanid glukosit maddesinin toksik ve zararlı etkisi sebebiyle az tüketilmesi gerekmektedir. Ayrıca hamile olanlarda,bebek emzirenlerde, 6 aydan küçük çocuklarda bu konuda çok fazla bir araştırma yapılmadığı için, etkileri bilinmediği için, yapraklarının hiç kullanılmaması meyvelerinin ise bu gruplar için mümkün olduğunca az tüketilmesi tavsiye edilir. 
 
Bunun dışında özellikle yapraklarının alkollü içecekler ve reçeteli sedatiflerle (sinirleri yatıştıran ilaçlarla) birlikte doktora danışmadan kullanılması tavsiye edilmez. Zira bitkinin bu ilaçlarla etkileşime geçip etkisini arttırıcı özelliği bulunmaktadır. Ayrıca bitkinin valeria ve kava bitkileri ile birlikte yapraklarının kullanılması halinde bu bitkilerin etkisini arttıracağı ve buna göre kullanılması gereği unutulmamalıdır.
 
Ayrıca passiflora capsularis gibi bazı türlerin meyvesi yenilmemekle bu konuda gözönünde tutulmalıdır.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler