Antakya Künefelik Peyniri...

Antakya Künefelik Peyniri...

Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü'nün (UNESCO) gastronomi alanında Yaratıcı Şehirler Ağı'na dahil edilen yöresel mutfaklarımızdan Hatay'ın Antakya künefesinin ana maddesi 'Antakya..

Hatay'da Antakya künefesinin ana maddesi 'Antakya künefelik peyniri', coğrafi işaret aldı.
 
HATAY'da Antakya künefesinin ana maddesi 'Antakya künefelik peyniri', coğrafi işaret aldı. Antakya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Hikmet Çinçin, "Antakya künefesinin lezzetinin sebebi, Antakya künefelik peyniridir. Bu tescille beraber Antakya künefesine bir standart getirmiş olduk" dedi.
 
Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü'nün (UNESCO) gastronomi alanında Yaratıcı Şehirler Ağı'na dahil edilen yöresel mutfaklarımızdan Hatay'ın Antakya künefesinin ana maddesi 'Antakya künefelik peyniri' coğrafi işaret aldı. 
 
ATSO Başkanı Hikmet Çinçin, "Hepinizin bildiği üzere, daha önce Antakya künefesinin coğrafi işaretini almıştık ve aynı zamanda Antakya künefesinin uluslararası tesciline müracaat etmiştik. İnşallah, kısa süre sonra o müjdeyi de vereceğiz" dedi.
 
Tescil Edilen Ürün Sayısı 11'E Çıktı
 
Antakya Künefelik Peyniri
Antakya künefelik peyniri ile tescil edilen ürün sayısının 11'e çıktığını belirten Çinçin "Doğu ve batı mutfağının buluşma yeri; bu topraklarda, geçmişten günümüze miras kalan lezzetlerimizi korumak ve gelecek kuşaklara aktarmak için 2005 yılından bu yana coğrafi işaret sürecini yoğun bir şekilde yürütmekteyiz. 
 
Bu kapsamda Antakya mutfağı ile özleşen, en popüler ürünümüz olan Antakya künefesinin en önemli bileşeni olan peynirinin de tescilli yemeklerimizde coğrafi işaret belgesi alınmıştır. 
 
Antakya künefesinin lezzetinin sebebi, Antakya künefelik peyniridir. Künefeyi birçok ilde yapıyorlar ama maalesef zaman zaman bu peynire ulaşamadıkları için kaşardan veya değişik diğer cinslerden imal etmeye çalışıyorlar. Fakat imal edilen şeyin; sadece adı künefe oluyor, lezzeti olmuyor. Bu tescille beraber Antakya künefesine bir standart getirmiş olduk" diye konuştu.
 
Antakya Künefelik Peyniri
Meşhur Antakya künefesini evinizde de hazırlayabilirsiniz. Birkaç malzemeyle yapabileceğiniz bu tatlı ile mutfağınızda harikalar yaratın. Uzayan peyniriyle bu tatlıya kimse doyamayacak ve yiyen bir daha yiyecek. İşte enfes Antakya künefesinin tarifi... Şimdiden afiyet olsun...
 
Antakya Künefesi nasıl yapılır?
En eski tatlı çeşitlerinden Antakya Künefesi Yapımı için kullanılan malzemeler
 
*     100 gram tereyağı
*     2 yemek kaşığı üzüm pekmezi
*     400 gram tel kadayıf
*     250 gram Antakya tuzsuz peyniri
 
Zengin Osmanlı Ve Türk Tatlılarından Antakya Künefesinin Şerbeti İçin:
 
*     4 su bardağı su
*     3 damla limon suyu
*     4 su bardağı toz şeker
 
Antakya künefesi yapılış tarifi;
 
Antakya Künefelik Peyniri
Şeker, limon suyu ve suyu kaynatıp soğumaya bırakın. Tereyağını eritip kadayıfın üzerinde gezdirin ve didikleyerek inceltin. Bir miktar tereyağını eritip, üzüm pekmeziyle karıştırın ve tepsiyi yağlayın.
 
Kadayıfın yarısını tepsiye yerleştirip iyice bastırın. Üzerine ufalanmış tuzsuz taze peyniri kenarlarına taşmayacak şekilde yerleştirin. Kalan kadayıfı da peynirin üzerini kapatacak şekilde yerleştirip bastırın.
 
Ardından altı pembeleşinceye kadar kızartın. Diğer tarafı da kızardıktan sonra üzerine hazırladığınız sıcak şurubu gezdirin. Sıcak servis edin.
 
Afiyet olsun...


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler