Patatesli Hıngel (Mantı)

Patatesli Hıngel (Mantı)

Geleneksel Türk mutfağında en iyi hamur işi tariflerinden ve mantı çeşitlerinden Patatesli Hıngel nasıl yapılır? Bu güne kadar nefis yöresel lezzetleri -mizden Patatesli Hıngel yaptınız mı? Türk mutfağı şeflerin..

Patatesli Hıngel (Mantı)Geleneksel Türk mutfağında en iyi hamur işi tariflerinden ve mantı çeşitlerinden Patatesli Hıngel nasıl yapılır? Bu güne kadar nefis yöresel lezzetlerimizden Patatesli Hıngel yaptınız mı? Türk mutfağı şeflerinin özel mantı tariflerinden faydalanmak istermisiniz?
 
İşte size yöresel mutfaklarımızdan ve nefis mantı tariflerimizden olan Patatesli Hıngel tarifini "Doç. Dr.  Yılmaz SEÇİM" in kaleminden aktarıyoruz...
 
En Eski Mantı Tariflerinden Patatesli Hıngel (Mantı)
En İyi Yöresel Lezzetlerimizden Kullanılacak Malzemeler
 
*     4 Su Bardağı Un
*     2 Adet Yumurta
*     1,5 Çay Bardağı Kadar Su
*     1,5 Tatlı Kaşığı Tuz
 
Patatesli İç Harcı İçin Kullanılacak Malzemeler;
 
*     8 Adet Orta Boy Patates
*     1 Bağ Yeşil Soğan
*     1 Çay Kaşığı Pul Biber
*     1 Çay Kaşığı Karabiber
*     1 Çay Kaşığı Nane
*     Yarım Su Bardağı Sıvı Yağ
 
Patatesli Hıngel (Mantı) Üzeri İçin Kullanılacak Malzemeler;
 
*     Bir Çorba Kâsesi Yoğurt
*     3 Çorba Kaşığı Tereyağı
*     Yarım Çay Bardağı Sıvıyağ
*     Nane, Toz Biber
 
Patatesli Hıngel (Mantı) İşlem Basamakları
 
- Unu, yumurtayı ve tuzu karıştırın suyu yavaş yavaş ilave edin kulak memesi yumuşaklığından daha sert bir hamur elde edin yaklaşık 10 kadar iyice yoğurun.
- Hamurunuzu iki bezeye bölün 45 dakika dinlendirin.
- Patatesli harç için patatesleri haşlayın.
- Haşlanmış patatesleri ezdikten sonra içine ince kıyılmış yeşil soğan ve baharatını ekleyin.
- Dinlenmiş hamurumuzu unlayarak merdane yardımıyla daha sonra oklavayla yuvarlak boy fırın tepsisinden daha büyük olacak şekilde açın su bardağının ağız kısmıyla hamurunuzu yuvarlak şekilleri kesin.
- Hazırlamış olduğunuz patatesli harçtan bir dolu çay kaşığı koyun yarım ay şeklinde kapatıp çatalla kenar kısımlarını sıkıca birleştirin.
- Büyük bir tencerede su kaynatın, içine tuz ve çok az sıvıyağ ekleyin.
- Hıngelleri kaynayan suda pişirin.
- Bir sos tavasında sıvıyağı ve tereyağı ısıtın nane ve toz biberi ekleyin.
- Hıngelleri süzgeç yarımıyla sudan çıkarıp servis tabağına alın sarımsaklı yoğurt ve tereyağlı sosu üzerine gezdirip servis yapın.
 


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler