Tavuk Kavurma Nasıl Yapılır?

Tavuk Kavurma Nasıl Yapılır?

En İyi Tavuk Yemeklerinden Tavuk Kavurma Nasıl Yapılır? En Farklı Tava Yemeklerinden Tavuk Kavurma İçin Kullanılan Malzemeler Nelerdir? En Pratik Ve En Kolay Tavuk Yemeklerinden olan...

Lezzetli ve besleyici bir öğün için akla ilk gelen seçeneklerden biri olan Tavuk Kavurma, aynı zamanda hızlı bir akşam yemeği çözümüdür. Türk aşçı haberleri Pratik ve kolay oluşu nedeniyle tercih edilen yemek, birkaç farklı baharat ya da sebze ile çok daha lezzetli hale gelebilir. 
 
Kızgın tavada ve yüksek ateşte sebze ve etlerin birbiri ile lezzetlerini kaybetmeden kısa sürede pişirilmesi anlamına gelen sote, öğle ve akşam yemekleri için ideal bir seçenektir. 
 
İşte size 30 dakika gibi kısa sürede hazırlayabileceğiniz 2 kişilik Tavuk Kavurma tarifi:
 
En İyi Tavuk Yemeklerinden Tavuk Kavurma Nasıl Yapılır?
 
Tavuk Kavurma Nasıl Yapılır?
En Farklı Tava Yemeklerinden Tavuk Kavurma İçin Kullanılan Malzemeler Nelerdir?
 
*     400 Gram Tavuk Göğsü
*     4 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
*     1 Orta Boy Soğan
*     2 Orta Boy Yeşil Biber
*     1 Adet Taze Kırmızı Biber
*     2 Orta Boy Domates
*     Tuz
*     Karabiber
*     Kırmızı Pul Biber
*     Nane
 
En Pratik Ve En Kolay Tavuk Yemeklerinden Tavuk Kavurma Nasıl Yapılır?
 
Tavuk Kavurma yapımı için tavuk göğüslerini aynı boyda olacak şekilde kuşbaşı doğra. Soğanları, biberleri ve domatesi de ayrı ayrı kaplara ince ince doğra. Yanmaz ve yapışmaz bir tava içine 2 yemek kaşığı sıvıyağ ekle ve yağın kızmasını bekle. 
 
Yağ kızdıktan sonra doğradığın tavukları ilave ederek yüksek ateşte kavurmaya başla. Tavuklar piştikten sonra doğradığın soğanları ekle ve bir süre daha soğan ile tavukları birlikte kavur. 
 
Kavrulan soğan ve tavuklara doğradığın yeşil ve kırmızı biberi de Türk aşçı haberleri ekleyerek biraz daha sotelemeye devam et. Biberler yumuşayınca domatesleri ekle. Domateslerin suyu çekilince tuz, karabiber, nane, kırmızı pul biber ekleyerek karıştır. 
 
5-10 dakika kısık ateşte pişmeye bırak ve iyice suyunu çekince tavuk kavurmanın altını kapatabilirsin.
 
Tavuk Kavurma Servisi ile Birlikte Tüketebilrsiniz...
 
Tavuk Kavurma ile birçok yardımcı yemek mükemmel bir uyum sağlar. Tane tane dökülen pirinç pilavı ve salata ile birlikte Tavuk Kavurmayi servis edebilir, mükemmel bir akşam yemeği menüsü hazırlayabilirsin. Sebzeli bulgur pilavı ve ayranla birlikte de Türk aşçı haberleri tüketilebilen Tavuk Kavurma, fırında baharatlı patates ile de lezzetli bir öğün haline gelebilir.
 
Özellikle çocuklar bol domates soslu makarna ile Tavuk Kavurmaya bayılır. Yanında patates püresi ile birlikte servis edebilir hatta başlangıç olarak mercimek çorbasını tercih edebilirsin.
 
Tavuk Kavurma Püf Noktası
 
Tavuk Kavurma Nasıl Yapılır?
Tavuk göğüs yerine tavuğun diğer parçalarını da soteleyebilirsin. Türk aşçı haberleri Tavuk parçalarının eşit biçimde pişmesi için hepsinin düzgün ve aynı boyutta olması önemlidir. Pişirmeden önce doğradığın tavukları kâğıt havlu ya da temiz bir bez yardımıyla kurulamalısın. 
 
Kurulanmayan tavuk parçaları yağın parçalarının sıçramasına, ayrıca kavurma işlemini geciktirip tavukların parçalara ayrılmasına neden olabilir. Tavanın tavuk parçalarını alabilecek kadar büyük olmasına dikkat etmelisin. Parçalar birbiri üzerinde değil ayrı ayrı kızarmalıdır.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler