Glutensiz Gıdalar Üretiliyor

Glutensiz Gıdalar Üretiliyor

Proje kapsamında, belediyenin Sanat ve Meslek Eğitim Kursları (YESMEK) bünyesinde açılan aşçı yardımcılığı kursunda eğitim gören kursiyerler aracılığıyla glutensiz undan mantı, ekmek, kek, makarna, tatlı ve tuzlu..

Glutensiz Gıdalar Üretiliyor...
 
Yenişehir Belediyesince çölyak hastaları için glutensiz gıda üretiliyor
 
Diyarbakır'ın Merkez Yenişehir İlçe Belediyesince uygulanan proje kapsamında çölyak hastaları için glutensiz gıda üretimi yapılıyor.
 
Yenişehir Belediyesi, ilçedeki 148 çölyak hastasının ihtiyaçlarının karşılanması için yeni bir proje hayata geçirdi.
 
Proje kapsamında, belediyenin Sanat ve Meslek Eğitim Kursları (YESMEK) bünyesinde açılan aşçı yardımcılığı kursunda eğitim gören kursiyerler aracılığıyla glutensiz undan mantı, ekmek, kek, makarna, tatlı ve tuzlu kurabiye gibi ürünler üretiliyor.
 
Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Murat Beşikci, yaptığı açıklamada, çölyak hastalarına yönelik desteklerinin artarak devam ettiğini söyledi.
 
Beşikçi, "Ürünleri ilçemizde ikamet eden çölyak hastalarımızın evlerine ulaştırmaktayız. Devletimizin imkanları ile vatandaşlarımızın her türlü ihtiyacını karşılama gayreti içerisindeyiz. Vatandaşlarımızın hayır dualarını almak, onlara her türlü sorun ve sıkıntısında yanlarında olduğumuzu göstermek bizleri çok mutlu ediyor." dedi.
 
Kursta eğitmen Sultan Eskin ise çölyak hastaları için kursiyerlerle glutensiz ürünleri titizlikle hazırladıklarını anlatarak, Yenişehir Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Murat Beşikci'ye teşekkür etti.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler