Şef Hüseyin ŞİPAL Kimdir?

Şef Hüseyin ŞİPAL Kimdir?

Bu mesleğe dokuz yaşında babamın yanında esnaf lokantasında bulaşık tan başladım. 42 yıldır mutfağın her bölümlerinde Alanya, Bodrum, Ankara, Kırıkkale de otel restaurant catering hizmet...

Şef Hüseyin ŞİPAL Kimdir?
 
Kırıkkale doğumluyum 51 yaşındayım. Dört kuşaktır bu işle uğraşan bir ailenin Üçüncü kuşak mensubuyum. Alaylıyım ilk ustam amcam yüksel ustadır. Şu anda hem alaylı hem okullu olabilmek için üniversite gastronomi bölümleri kaydı için bir sonraki dönemi beklemekteyim. 
 
Çocuklarım hem alaylı hem okullular. Kızım delphin platinyum oğlum loliseraa word de çalıştılar. 
 
Bu mesleğe dokuz yaşında babamın yanında esnaf lokantasında  bulaşık tan başladım. 42 yıldır mutfağın her bölümlerinde Alanya, Bodrum, Ankara, Kırıkkale de otel restaurant catering hizmet alanlarında çalıştım. 8yıl önce emekli oldum. 
 
Emekli olduktan sonra gastronomi çalışmalarında bulunan Türkiye gastronomi şefler federasyonu divan başkanlığı ve TAPB Türkiye aşçılar pastacılar birliği Kırıkkale il temsilcisi görevinde bulundum ve halen TAPB İL Temsilcisiyim.
 
Mutfağının hemen hemen tüm kısımlarına hakim olmama rağmen asıl ihtisas alanım geleneksel Türk mutfağı dır. Bu alanda GASTROTO adı altında akademisyen  yönetmen Ramazan ŞEN ve akademisyen Hasan Basri ÖZDEMİR hocalarla dalında TÜRKİYE de tek olan Anadolu'nun unutulmaya yüz tutmuş yöresel yemekleri belgesel filmini çektik. 
 
Yöremizin tarihi çok eskilere dayanan yemeklerini bulduk belgesel ve kitap yaptık. Türk gastronomisine miras bıraktık. Kısmetse bu belgesel filmimiz 2022 yılında uluslar arası bir çok belgesel film festivalinde yarışacaktır, ödüller bekliyoruz.
 
Ayrıca yurtiçi yurtdışı birçok gastronomi etkinliğinde organizasyon komitesi üyeliği, jüri ve jüri başkanlığı görevlerinde bulundum. Halen Kırıkkale TAPBil temsilcisi görevini ve kendime ait bir catering firmasının yöneticisi ve üretim sorumlusu görevlerini sürdürmekteyim.
 
Ahi Evran Hazretlerinin temel öğretilerinden olan usta çırak öğretileriyle yetişmiş olmaktan şanslı ve mutluyum.. Evli ve beş çocuk babasıyım.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler