Çingene Böreği Nasıl Yapılır?

Çingene Böreği Nasıl Yapılır?

Çingene Böreği nedir? En farklı nefis lezzetlerden Çingene Böreği nasıl yapılır? İlginç yemek isimlerinden Çingene Böreği için hangi malzemeler gereklidir? Bu güne kadar evinizde Gastronomi haritamızda en iyi lezzetler..

Çingene Böreği Nasıl Yapılır?Çingene Böreği Nasıl Yapılır?
Șef Emir Topuk
 
Çingene Böreği nedir? En farklı nefis lezzetlerden Çingene Böreği nasıl yapılır? İlginç yemek isimlerinden Çingene Böreği için hangi malzemeler gereklidir? Bu güne kadar evinizde Gastronomi haritamızda en iyi lezzetlerden Çingene Böreği yaptınızmı?
 
Evde Çingene Böreği içim Türk mutfağı şeflerinin özel börek tariflerinden faydalanmak istermisiniz?
 
En İyi Börek Tariflerinden Çingene Böreği Nasıl Yapılır?
En Faklı Böreklerden Çingene Böreğinde Kullanılan Malzemeler
 
*  2 Su Bardağı Kuru Fasulye
*  300 Gr Kuşbaşı Kuzu Eti
*  2 Adet Soğan
*  2 Çorba Kaşığı Tereyağı
*  1 Çorba Kaşığı Biber Salçası
*  4 Dilim Bayat Ekmek
*  2 Çorba Kaşığı Kuru Nane
*  Yeterince Tuz
 
Çingene Böreği Yapılış Tarifi
 
Fasulyeleri akşamdan ıslatın. Sabah suyunu süzün. 10-15 dakika yeni su koyup haşlayın. Eti yıkayıp süzün. Suyunu çekene kadar ayrı bir tencerede pişirin. Azar azar sıcak su ekleyin ve et yarı yumuşayıncaya kadar pişirin. Fasulyeyi etin olduğu tencereye ekleyin. Üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyin. Fasulye de pişince tuzu ekleyin ve 5 dakika daha kaynatıp ocağın altını kapatın.
 
Soğanları ince ince doğrayın. Ayrı bir tencerede biraz yağ ve tuz ile kavurun. Salçayı ekleyin ve kokusu çıkana dek 2-3 dakika kavurun. Bayat ekmekleri etli fasulyenin içine doğrayın. Tabaklara pay edin. Üzerine soğanlı sosu gezdirin ve bol nane serpin. Afiyet olsun.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler