Gluten Alerjisi Nedir?

Gluten Alerjisi Nedir?

Gluten alerjisi nedir, neden olur, nasıl geçer? Gluten İntoleransı Belirtileri Nelerdir? Hangi Besinler Gluten İçerir? Gluten Alerjisi Neden Var Nasıl Olur? Aşırı Glutenli Yiyecekler Tüketmek, protein çeşidi..

Gluten Alerjisi Nedir, Neden Olur, Nasıl Geçer?
 
Gluten alerjisi en sık karşılaşılan alerji çeşitlerinden bir tanesidir. Gluten alerjisi ile ilgili bilgi edinmek isteyen kişiler bu hastalığın alerji nedenlerini ve nasıl geçtiğini araştırmaktadırlar. Peki, Gluten alerjisinin belirtileri nelerdir? Gluten alerjisine ne iyi gelir?
 
Gluten Alerjisi gluten içeren besinlerin tüketimi sonucunda aşırı bir hassasiyet oluşması neticesinde kendini gösteren bir rahatsızlık olarak ifade edilebilir. Gluten rahatsızlığının tedavisi de internet üzerinden sürekli bir şekilde araştırılmaktadır. İşte, gluten İntoleransı olarak da bilinen rahatsızlık hakkında tüm merak edilenler...
 
Gluten Alerjisi Nedir?
 
Gluten bir protein çeşidi olarak söylenebilmektedir. Gluten içeren besinlerin tüketilmesi halinde vücudun anormal bir şekilde tepki göstermesi durumuna gluten alerjisi denilir. Gluten alerjisi kimi zaman çölyak hastalığı ile de benzer belirtiler göstermektedir. Bundan dolayı sıklıkla gluten alerjisi çölyak hastalığı ile karıştırılan bir alerjik hastalık olarak görülür. Vücut gluten alerjisine sahip olunca glutenli yiyecekleri sindiremez.
 
Gluten İntoleransı Belirtileri Nelerdir?
 
Gluten hassasiyeti belirtileri kişiden kişiye değişiklikler gösterebilir. Günlük hayat dahilinde yaşamış olunan basit rahatsızlıkların sebebi gluten alerjisi olabilir. Genel olarak gluten intoleransı belirtileri şu şekilde sıralanabilir;
 
- Migren
- Fibromiyalji
- Ciltte döküntü
- Huzursuz bacak sendromu
- Eklem ağrıları
- Kısırlık
- Karın ağrısı
- Depresyon
- Aşırı yorgunluk
- Hormonal sorunlar
- Vücut kaşıntısı
- Öksürük
- Nefes darlığı
- İshal
- Baş ağrısı
 
Hangi Besinler Gluten İçerir?
 
Arpa, çavdar, buğday gibi tahıllarda bol miktarda glüten vardır. Gluten maddesi, hamura elaksiyet kazandıran ve genellikle de ekmek, simit gibi unlu mamüllerde kullanılan bir üründür. Bunun haricinde; makarna, kuskus, bulgur, irmik, şekerleme, pasta, kek, cips, işlenmiş et, soya sosu gibi pek çok gıdanın içerisinde gluten bulunur.
 
Gluten Alerjisi Neden Var Nasıl Olur?
 
Aşırı Glutenli Yiyecekler Tüketmek: Glutenli yiyeceklerin aşırı bir şekilde tüketilmesi gluten alerjisinin en büyük nedenlerinden bir tanesidir. Bundan dolayı gluten içeren proteinli yiyecekleri aşırı tüketmek yerine daha az tüketmek gerekmektedir.
 
Doğal Faktörler: Kimi zaman gluten alerjisi herhangi bir nedene bağlı olmadan gelişebilir. Doğuştan gelen faktörler ile birlikte kişide gluten alerjisi ortaya çıkabilmektedir. Kimi zaman ise anne karnında kişide glutene karşı bir alerji gelişebilir.
 
Kaynak: haberglobal


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler