Gastronomi ve Yemek Şenliği

Gastronomi ve Yemek Şenliği

Sıra gecesinin düzenlendiği fuar ve festivallerden şenlikte, çocuklar için eğlenceli etkinlikler de düzenleniyor. Şenlik için Trabzon'dan gelip stant açan Metin Namlı, Manisalıların ilgisinden memnun olduğun

Manisa'da 4 Mart'ta başlayan Ulusal Gastronomi ve Yemek Şenliği, yurdun dört yanından yöresel lezzetleri ziyaretçileriyle buluşturuyor.
 
Gaziantep Engelli Dernekleri Federasyonu tarafından düzenlenen şenlik, Manisa Büyükşehir Belediyesi Fuar Merkezinde devam ediyor.
 
Gaziantep baklavası, Erzurum cağ kebabı, Şanlıurfa çiğ köftesi, Hatay künefesi, Trabzon peyniri, Artvin balı gibi yöresel lezzetlerin sunulduğu şenlik, Manisalılardan yoğun ilgi gördü.
 
 Gastronomi ve Yemek ŞenliğiSıra gecesinin düzenlendiği fuar ve festivallerden şenlikte, çocuklar için eğlenceli etkinlikler de düzenleniyor.
 
Şenlik için Trabzon'dan gelip stant açan Metin Namlı, Manisalıların ilgisinden memnun olduğunu ifade etti. Namlı, ürünlerini Trabzon'dan getirdiğini belirterek, şöyle dedi:
 
"Meşhur ekşi mayalı Trabzon ekmeği getirdik. Bunun dışı Karadeniz insanı gibi sert, içi ise kalbimiz kadar yumuşaktır. Trabzon telli peyniri, kolot peyniri, mısır ekmeği, mısır unu, tulum çeşitlerimiz var. Bunları Manisalıların beğenisine sunduk. Şenliğin ilk günleri olmasına rağmen ilgi güzel. İlerleyen günlerde şehirde iyice duyulmasıyla ilgi daha da artacaktır."
 
Ziyaretçilerden Solmaz Öztunç da ailesiyle birlikte geldiğini, çocuklarını sirk gösterisinde eğlendirdiklerini ve yöresel ürünlerden alışveriş yaptıklarını söyledi.
 
Ulusal Gastronomi ve Yemek Şenliği, 13 Mart'ta sona erecek.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler