Evde Pirpirim Aşı (Ekşili Semizotu Yemeği) Nasıl Yapılır

Evde Pirpirim Aşı (Ekşili Semizotu Yemeği) Nasıl Yapılır

Pirpirim Aşı nedir? Pirpirim Aşı yapmanın püf noktaları nelerdir? Evde Pirpirim Aşı yaparken nelere dikkat edilir? Pirpirim Aşı yapmak için Türk mutfağı şeflerinin özel yemek tarifleri..

Pirpirim Aşı nedir? Pirpirim neye denir? Pirpirim Aşı yapmanın püf noktaları nelerdir? Evde Pirpirim Aşı yaparken nelere dikkat edilir? Pirpirim Aşı yapmak için Türk mutfağı şeflerinin özel yemek tariflerinden faydalanmak istermisiniz?
 
İşte sizlere şef Harun Aksu'nun özel tarifi ile videolu yemek tariflerinden Pirpirim Aşı...
 
Kanalımda her hafta 3 yeni tarif yayınlıyorum önceliğim sizlerin istediği tarifleri yapıp yayınlamak arada bizde mevsimine ve şartlara uygun tarifler yayınlıyoruz.
 
Kanalımda restoranlarda yediğiniz yemek, kebap veya tatlıları  aynı tatta ve serviste yapabilmeniz için kendi restoranımda değil evimde sizlere ev ortamında aynı tadı ve görselliği yapabilmeniz için sizlere yardımcı oluyorum. 
 
Bazı şeyler yüzde yüz olmasa da en yakını yakalamak sizlerin ailecek zevkli bir öğlen veya aksam yemeğini yemenizi sağlamak söylediklerimi yaparsanız bunu sizde başarabilirsiniz.
 
Pirpirim Aşı (Ekşili Semizotu Yemeği) Nasıl Yapılır? "Şef Harun Aksu"
Pirpirim Aşı için Gerekli Malzemeler;
 
*    Pirpirim (semizotu) (500gr)
*    Su (2litre)
*    1 su bardağı haşlanmış nohut
*    1 su bardağı haşlanmış siyah mercimek 
*    1 adet yeşil biber
*    1 adet kapya biber
*    5 adet domates 
*    1 çay bardağı limon suyu
*    1 çay bardağı bulgur
*    2 adet soğan
*    6 diş sarımsak
*    1 tatlı kaşığı Tuz
*    1 çay kaşığı Karabiber 
*    1,5 yemek kaşığı domates-biber karışık salça
*    Yarım çay bardağı Zeytinyağı
  
Pirpirim Aşı Üzeri için;
 
*    2 yemek kaşığı tereyağ
*    1 tatlı kaşığı Pul biber
*    2 tatlı kaşığı Nane     
 


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler