Gastronomi'de Sakatat Yemekleri ve Diyarbakır

Gastronomi'de Sakatat Yemekleri ve Diyarbakır

Türkiye Gastronomi turizmi ve gastronomi haberlerinde yer alan bilgilere göre, Sektör haline gelen ciğer, istihdama sunduğu katkıyla Diyarbakır ekonomisi 'nde önemli bir yere sahip..

Diyarbakırlıların sabah kahvaltısında da tercih ettikleri ciğer, 3 günlük Ramazan Bayramı'nda 12 ton tüketildi. Diyarbakırlıların sabah kahvaltısında da tercih ettikleri ciğer, 3 günlük Ramazan Bayramı'nda 12 ton tüketildi. 
 
Diyarbakır Lokantacılar, Kebapçılar ve Tatlıcılar Odası Başkanı Haşim Elkaan, ciğeri 7'den 70'e herkesin tükettiğini belirterek, 'Ciğer, Diyarbakır'ın medarıiftiharı olan bir üründür' dedi.
 
Gastronomi haritamızda Diyarbakır'ın geleneksel lezzetleri arasında yer alan ve yöre halkının vazgeçilmez damak tadı haline dönüşen ciğer kebabı, aynı zamanda turistlerin de gözde yiyecekleri arasında yer alıyor. Sabah kahvaltılarında da tercih edilen ciğer, ramazan ayında bile günde ortalama 2 ton tüketildi. 
 
Türkiye Gastronomi turizmi ve gastronomi haberlerinde yer alan bilgilere göre, Sektör haline gelen ciğer, istihdama sunduğu katkıyla Diyarbakır ekonomisinde önemli bir yere sahip. Kent genelinde 300 ciğerci bulunurken, bu işletmelerde toplam 5 bin kişi çalışıyor. 
 
Ciğer, 3 günlük Ramazan Bayramı sürecinde de Diyarbakırlıların ve kente gelen turistlerin ilk tercihleri arasında yerini aldı.
 
'Ciğer, Diyarbakır'ın Medarı İftiharı' lokantacılar, Kebapçılar ve Tatlıcılar Odası Başkanı Haşim Elkaan, Diyarbakır ciğerinin yüzde 90'ının kuzu ciğeri olduğunu ve 7'den 70'e herkes tarafından tüketildiğini belirterek, "Ramazan Bayramı ve bir de gastronomi kenti olması münasebetiyle 12 tona yakın bir ciğer tüketimimiz vardır. 
 
 Gastronomi Haritamızda Diyarbakır
Yıllarca uğraşmamız sonucunda ciğerimiz de tescillendi. Tescillenmesinin ana sebebi yüzde 90 kuzu ciğeri olması. Buraya has olması da önemli. Türkiye'nin hemen hemen her vilayetinden misafirlerimiz burada bulunmaktadır. Ciğer, Diyarbakır'ın medarıiftiharı olan bir üründür. 
 
Bu yüzyıllardır devam eden bir kültürümüzdür. Sabahın ilk saatlerinden gece yarısına kadar yenilebilen tek ürünümüzden biri de ciğerimizdir? diye konuştu.'CİĞER SATIŞIMIZ ARTMIŞTIR'İşletmeci Şemsettin Cengiz ise ciğer satışlarının arttığını belirterek, "Komşu illerden ve yurt dışından gelen misafirlerimiz de var. 
 
Onları da ağırlıyoruz. Bayramda yaklaşık olarak 2,5 tona yakın ciğer tüketimimiz var. Özellikle sabah tüketimi isteyenler de var. Sabahları ciğer kahvaltı olarak da gidiyor" ifadelerini kullandı.Sakarya'dan gelen Emre Yazıksız da, "Burayı merak ediyordum. 
 
Zaten bin 500 kilometre yol geldim en iyi sakatat yemeklerinden ve sokak lezzetlerinden ciğer yemek için, herkese tavsiye derim" dedi. Van'dan gelen Zilan Dilan ise sabah kahvaltısında tercihinin ciğerinin olduğunu söyledi.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler