Bissap: Efsanevi Ebegümeci Suyunun Tarihçesi Ve Tarifi

Bissap: Efsanevi Ebegümeci Suyunun Tarihçesi Ve Tarifi

Bissap, Hibiscus sabdariffa adlı bir ebegümeci türüne atıfta bulunan bir Wolof terimidir. Bu bitkiye daha çok Gine kuzukulağı veya roselle denir. Çalı genellikle 1 ila 2 metre..

Bissap: Efsanevi Ebegümeci Suyunun Tarihçesi Ve Tarifi
Șef Mazlum Sevinç
 
Afrika spesiyalitelerinden oluşan bu içecek sizi kıtanın en önemli bitkisini keşfetmeye davet ediyorum  bissap. Özellikle enfes aroması ve sağlığa faydalı etkileri ile tanınan bissap, Afrika'nın her yerinde tüketilmektedir. Bissap'ın tarihçesini ve tarifini araştırıp kağıda döktüm iyi okumalar.. 
 
BİSSAP NEDİR?
 
Bissap, Hibiscus sabdariffa adlı bir ebegümeci türüne atıfta bulunan bir Wolof terimidir . Bu bitkiye daha çok Gine kuzukulağı veya roselle denir. Çalı genellikle 1 ila 2 metre arasındadır. Çiçekler döküldükten sonra mor renkli kalikslerin ortaya çıktığı görülür. Bunlar ünlü bissap tarifinin temel bileşenlerini içerir.
 
Nitekim bissap dediğimizde tipik bir Afrika içeceğinden de bahsederiz: bissap suyu. Birçok ülkede gereklidir: Gine, Senegal, Mali, Burkina Faso, Ayrıca karkadé olarak adlandırılan Mısır ve Sudan'da da çok popülerdir. Artık bu bitki hakkında biraz daha bilgi sahibi olduğunuza göre, bissap'ın tarihçesi ve tarifi ile devam edelim !
 
BİSSAP'IN KÖKENLERİ
 
Hibiscus sabdariffa , Güneydoğu Asya'ya özgüdür ve 19. yüzyılda Afrika kıtasına ithal edilmiştir . Bitki orada çok iyi yetişir çünkü güneşe ve ısıya ihtiyaç duyar. Geleneksel olarak, kadehlerini hasat eden kadınlardır. Ayrıca birçok yemek pişirmek için çalının yapraklarını kullanırlar. Bissap suyu herkes tarafından (alkol içermez) ve süreklilik olarak tüketilir.
 
(BİSSAP) EBEGÜMECİ FAYDALARI
 
Afrikalılar, bu ebegümeci çeşidinin özellikleri için övgü dolu. Ayrıca bilimsel araştırmalar bitkinin tüketimi ile ilgili etkileri ile ilgilenmektedir. Ve bissap ile ilişkili erdemler sayısız görünüyor.
 
İlk olarak, Hibiscus sabdariffa sindirimi ve geçişi destekler. Bissap içeceklerinin kilo vermeye yardımcı olduğuna bile inanılıyor . Gerçekten de idrar söktürücü bir etkiye sahip olurlar, yani su tutulmasına karşı savaşırlar. Araştırmalar, ebegümeci çaylarının kan basıncını ve kan lipidlerini de düşürebileceğini göstermiştir. Bissap böylece kardiyovasküler hastalıkların önlenmesine katkıda bulunur... 
 
Son olarak, Hibiscus sabdariffa'nın kaliksleri yüksek oranda antioksidan madde ve C vitamini içeriğine sahiptir. Bissap suyu içmek bu nedenle canlandırıcı bir etki sağlar.
 
BİSSAP TARİFİ NEDİR?
 
Bissap'ın tarihçesinden bahsettiğimize göre şimdi tarifine bir göz atalım. Bissap, hem sıcak hem de soğuk olarak tüketilebilen bir içecek: Karar sizin! Bu ebegümeci infüzyonu, keskin kırmızı meyvelerin lezzetli bir tada sahiptir. Yapılışı ve tarifi çok kolay bir içecek tir. 
 
BİSSAP SUYU YAPMAK İÇİN GEREKLİ MALZEMELER
 
Mükemmel bir bissap yapmak için ihtiyacınız olan malzemeler :
 
*   Küçük bir avuç kurutulmuş ebegümeci
*   Bir bardak yeteri miktarda su
*   Toz Şeker
*   Bir veya 2 yaprak taze nane 
 
SICAK BİR BİSSAP SUYU HAZIRLAMAK İÇİN:
 
Kaynar su ile başlayın. Kaynadıktan sonra bir avuç ebegümeci çiçeğini ekleyin ve karışımı en fazla 4-5 dakika ateşte bırakın. 
İkinci adımda, kaynatığınız bissap suyunu ocaktan alın. Kendi damak tadınıza göre  şeker ekleyin. 
 
Daha sonra içeceğin demlenmesi için yaklaşık 10 dakika beklemeniz gerekecek, Bissapınız güzel bir mor renge kavuştuğunda tadına bakılmaya hazırdır. Tek yapmanız gereken infüzyonunuzu süzmek  ve servis etmek. 
 
SOĞUK İÇMEK İÇİN BİR BİSSAP SUYU HAZIRLAYIN
 
Buzlu çay veya buzlu çay sevenler için dikkat edin, bissap soğuk olarak servis edildiğinde de lezzetlidir! Tarif aynı kalıyor, sadece buzdolabında birkaç saat bekletmeniz gerekiyor... 
 
BİSSAP'IN BAZI VARYASYONLARI
 
Bazı Afrika ülkelerinde, özellikle Mısır ve Moritanya'da, bu ebegümeci infüzyonunun birkaç nane yaprağı ile servis edilmesi nadir değildir . Bu varyant çok popülerdir, bu nedenle daha fazla gecikmeden test etmelisiniz ! Canlandırıcı bir etki için, içeceğe bir miktar ince rendelenmiş zencefil de ekleyebilirsiniz. Bissap'ın dah rouge olarak adlandırıldığı Mali'de, çalıların kadehleri ​​aynı şekilde hasat edilir, ancak aynı zamanda mükemmel bir reçel hazırlamak için kullanılırlar.
 
Son olarak, bissap suyu ve bissap şurubunun diğer meyve suları ile karıştırılarak birçok özgün ve lezzetli kokteyl oluşturulabileceğini daha lezzetli tat elde edebilirsiniz.. Hiç bir kuşku duymamaksızın gönül rahatlığı ile içilebilir..
 
Afiyet olsun..


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler