Yeni Delhi'de Türk Mutfağı

Yeni Delhi'de Türk Mutfağı

Türk mutfağı kendine özgü tarzı sayesinde tüm dünyada büyük ilgi çekiyor. Dünyanın neredeyse tüm büyük ülkelerinde Türk lezzetlerine ev sahipliği yapan restoranlar yer alırken; her geçen gün mutfağımıza

 
Yeni Delhi'de Türk kültür mirasını gözler önüne seren mutfak şöleni
 
Hindistan'ın başkenti olan Yeni Delhi'de Türkiye Büyükelçiliği tarafından Türk Mutfağı Haftası etkinliği düzenlendi. Gerçekleştirilen organizasyonda birbirinden lezzetli Türk yemekleri dünyaya tanıtıldı.
 
Türk mutfağı kendine özgü tarzı sayesinde tüm dünyada büyük ilgi çekiyor. Dünyanın neredeyse tüm büyük ülkelerinde Türk lezzetlerine ev sahipliği yapan restoranlar yer alırken; her geçen gün mutfağımıza olan ilgi ve talep artış gösteriyor. Selçuklu ve Osmanlı dönemlerinden miras kalan mutfak kültürümüz, bugün bir kez daha başarısını ispatladı.
 
Türk yemekleri Hindistan'da sergilendi
 
Yeni Delhi'de Türk kültür mirasını gözler önüne seren mutfak şöleni
Ülkemizle 75 senedir diplomatik ilişkileri devam etmekte olan Hindistan'da Türk Büyükelçiliği önemli bir etkinliğe ev sahipliği yaptı. Türk mutfağını onurlandıran bir etkinlik gerçekleştiren elçilik, 21-27 Mayıs tarihleri arasında yemeklerimizi Hindistan'daki ziyaretçiler ile tanıştırdı.
 
Türkiye'nin Hindistan Büyükelçisi Fırat Sunel, ülkenin pek çok önde gelen diplomatını konuk etti. Hazırlanan kahvaltı ve öğle yemekleri ülkenin başkenti olan Yeni Delhi'nin Oberoi şehrinde gerçekleştirildi. Bir hafta boyunca devam eden etkinlik Türkiye Cumhurbaşkanlığı tarafından Kültür ve Turizm Bakanlığı iş birliği kapsamında organize edildi.
 
Yeni Delhi'de gerçekleştirilen Türk Mutfağı Haftası etkinliğinde ünlü Türk şef Erdal Ağat tarafından hazırlanan yemekler misafirlere sunuldu. Düzenlenen organizasyonda konuklar çeçil, kaşar peyniri, zeytin, bal, kaymak, salatalık, domates, yeşil biber gibi kahvaltılık yiyecekler ile karşılaştı. Aynı zamanda menemen, sotelenmiş domates ve biberli omlet, tereyağında kızartılmış yumurta sucuklu yumurta ve pastırma gibi lezzetler de sofraya yerleştirildi.
 
Yeni Delhi'de Türk kültür mirasını gözler önüne seren mutfak şöleni
Öğle menüsünde mercimek çorbası, limonlu tavuk çorbası, çeşitli mezeler, patlıcanlı musakka, bamyalı tavuk yahnisi ve kuzu patlıcan yahnisine yer verildi. Tavuk şiş kebabı, Türk usulü kuzu rostosu, karides güveci, biber ve kabak dolması, safran pilavı ve kırmızı mercimek köftesi ziyaretçiler tarafından beğeniyle karşılandı. Tatlı olarak ise incir muhallebisi ve irmik helvası sofraları süsledi.
 
"Mutfak kültürümüzdeki benzerlikler bağlarımızı güçlendiriyor"
 
Hindistan'ın Türkiye Büyükelçisi Fırat Sunel düzenlenen göz alıcı organizasyon ile alakalı şu açıklamalarda bulundu:
 
"Yemek, insanın köken ve kültürünün ciddi bir kısmını tanımlar. Kişisel olarak Hint ve Türk mutfakları arasında birçok benzerlik görüyorum. Türk mutfağının ağırlıklı olarak vejetaryen olması sebebiyle Hindistan, Türk mutfağına en çok talep gösteren ülkelerden bir tanesidir. 
 
Yeni Delhi'de Türk kültür mirasını gözler önüne seren mutfak şöleni
Türk yemeklerinin Hintlilerden aldığı harika tepkileri göz önünde bulundurarak, bu özel yemek festivalini ülkenin kalbi olan Yeni Delhi'de gerçekleştirmekten dolayı son derece mutluyuz. Mutfak kültürü konusundaki bağımız, iki ülke arasındaki bağların yıllar içinde daha da güçlenmesine katkı sağladı."
 
Kaynak: haberay


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler