Şef İbrahim Tunuslu; Yerel Ürünleri Tercih Edin

Şef İbrahim Tunuslu; Yerel Ürünleri Tercih Edin

Yerel kompost yapıcıları bulmak için belediyelerle, kooperatiflerle çalışmak, yerel ilkokullar, liselerle ortaklık yapmak ve öğrencilerin bahçe-mutfak programları için kompost sağlamakla işe...

Şef İbrahim Tunuslu; Yerel Ürünleri Tercih Edin
 
Executive Chef İbrahim Tunuslu: Kompostlama çözümleriyle yaratıcı olun. Kompostlama, yiyecek artıklarını değerlendirmenin her zaman kolay yoludur. 
 
Yerel kompost yapıcıları bulmak için belediyelerle, kooperatiflerle çalışmak, yerel ilkokullar, liselerle ortaklık yapmak ve öğrencilerin bahçe-mutfak programları için kompost sağlamakla işe başlayabilirsiniz. 
 
Karbon ayak izini sınırlamak ve yerel ekonominizi desteklemek için ben tedarik ürün seçimlerimde yerel ürünleri, coğrafi işaretli ürünleri tercih ediyorum. Plastik ürün kullanımımı azaltıyorum. Suyu ekonomik kullanmak için fotoselli sistemleri tercih ediyorum.
 
Malzemelerin Geri Dönüşümü
 
Menülerimi oluştururken bir malzemenin her bir parçasını kullanmayı tercih ediyorum, malzemeleri geri dönüştürmek gıda israfını azaltmaya yardımcı oluyor ve yemekleri hazırlarken mümkün olduğunca yaratıcı olmamı sağlıyor. 
 
Kokteyl programı için şurup ve garnitür yapmak için bir tabakta kullanmıyorum, ayrıca et ve sebze artıklarını çorbalar ve diğer yemekler için stok yapmak için kullanacağım.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler