Kimyon Çayı Demleme Yöntemleri Nelerdir?

Kimyon Çayı Demleme Yöntemleri Nelerdir?

Öğütülmemiş olan kimyon tohumları ile bu çayı yapabilirsiniz. Çayın yaklaşık olarak 1 tatlı kaşığı kimyon ile yapılması gerekiyor. Bir bardak kaynamış su içerisine bu..

Kimyon Çayı Demleme Yöntemleri Nelerdir?
 
Kimyon çayı magnezyum bakımından son derece zengin bir çay türüdür. Demir eksikliği yaşayan kişiler bu çayı düzenli olarak tüketebilirler. Ancak kimyon çayını demlerken belirtilen ölçülere dikkat etmek gerekir. Çayı yaparken şu detaylara dikkat etmeniz gerekiyor:
 
* Öğütülmemiş olan kimyon tohumları ile bu çayı yapabilirsiniz.
* Çayın yaklaşık olarak 1 tatlı kaşığı kimyon ile yapılması gerekiyor.
* Bir bardak kaynamış su içerisine bu kimyonu eklemelisiniz.
* Bir süre demlenmeye bıraktığınız çayı daha sonra süzerek fincana alabilirsiniz.
 
Kimyon çayını günde iki bardaktan fazla tüketmemeye özen göstermelisiniz. Günlük olarak düzenli bir şekilde tükettiğinizde stresi büyük oranda azalttığını görebilirsiniz. Aynı zamanda kan şekerini normal seviyelere düşürüldüğü de bilinenler arasında bulunur.
 
Emziren Anneler İçin Kimyon Çayı Demleme....
 
Emziren anneler için kimyon çayı tüketmek süt salınımını arttırır. Bunun yanında anne sütünün kalitesini de artırdığı söylenebilir. Buna ek olarak anne sütünün kokusunu değiştirerek daha güzel algılanmasını sağlar. Anneler için kimyon çayını demlerken bir çay kaşığı kadar şeker ve toz kimyonu karıştırmak gerekir. Bunu da ılık süt ile tüketmek önemlidir. Oldukça basit bir tarifi olduğundan bebek emziren her anne bu çayı rahatlıkla tüketebilir.
 
Toz Kimyon Çayı Nasıl Yapılır?
 
Toz kimyon ile çay yapmak oldukça pratiktir. Bir bardak kaynamış su içerisine bir tatlı kaşığı kadar kimyon eklemeniz gerekiyor. Kimyonu ekledikten sonra kaynatarak süzmelisiniz. Sonrasında içerisine yarım limon da sıkabilirsiniz. Oldukça hızlı ve pratik bir şekilde çayınızı demleme imkanı bulabilirsiniz. Bu çayı günde iki bardaktan daha fazla tüketmemeye dikkat etmelisiniz.
 
Toz Kimyon Çayı Nasıl Demlenir, Faydaları Nelerdir?
 
Kimyon çayının oldukça fazla faydası bulunuyor. Çayın öne çıkan birçok önemli faydası bulunuyor. En bilinen kimyon çayı faydaları arasında şunları saymak mümkün olabilir:
 
* Birçok kanser türünde önleyici özelliklere sahiptir.
* Sindirime yardımcı olan bir çay türüdür.
* Safra üretimini destekleyen bir çay türüdür.
* Karaciğer sağlığını korumaya yardımcı olur.
 
* İdrar yolunda oluşan enfeksiyonlara oldukça iyi gelir.
* Karın ağrılarının giderilmesine yardımcı olur.
* Soğuk algınlığı ve nezlenin giderilmesine yardımcı olur.
* Bu ve bunlar gibi birçok faydası bulunan baharat çayları arasında yer almaktadır.
 
Kimyon Çayı Zararları
 
Kimyon çayı günde bir fincan ya da iki günde bir fincan tüketilmesi gereken çaylar arasında yer alıyor. Bu çayın fazla tüketilmesi birtakım yan etkiler ortaya çıkarabiliyor. Bu yan etkileri şu şekilde sıralamak mümkün olabilir:
 
* Deride döküntüler ve alerjik reaksiyonlar
* Karında ağrılar
* Diyabet hastalarında düşük kan şekeri seviyesi
* Zihinsel bulanıklık ve mide bulantısı
* Aşırı geğirme durumu ve mide ekşimesi
* Baş dönmesi
* Gibi durumlar kimyon çayının fazla tüketildiğinde karşılaşılan sorunlardır. Bu tarz yan etkiler görüldüğünde doktora başvurmak önemlidir.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler