Çölyak Hastaları İçin Glutensiz Ekmek Üretimi Başladı...

Çölyak Hastaları İçin Glutensiz Ekmek Üretimi Başladı...

Belediye Başkanı Süleyman Kılınç ise konuşmasında, bağışıklık sisteminde “Glüten dediğimiz ciddi bir hastalık ve yüz çocuktan birinde görülebilecek bir hastalık...

Adıyaman Belediyesi, çölyak hastalarına destek olmak amacıyla, glutensiz ekmek üretimine başladı.
 
Belediye Başkanı Süleyman Kılınç’ın talimatları doğrultusunda hazırlanarak faaliyete geçen çölyak hastalarının ihtiyacını karşılayacak olan glütensiz ekmek fırını açılışına, AK Parti Adıyaman Milletvekilleri Ahmet Aydın, Muhammed Fatih Toprak, Belediye Başkanı Süleyman Kılınç, Belediye Başkan Yardımcısı Ramazan Oruç, AK Parti İl Başkanı Mehmet Dağtekin, Merkez ilçe Başkanı Mustafa Alkayış, Çölyak Derneği Başkanı Salih Gültoplayan ve çok sayıda çlyak hastası ile aileleri katıldı.
 
Hizmete giren fırının açılış kurdelesini protokol üyeleri ile çölyak hastası çocuklar kesti.
 
Fırının hayırlara vesile olmasını dileyerek konuşan Milletvekili Ahmet Aydın, “Belediye başkanımıza hizmetlerinden dolayı teşekkür ediyorum, şuan Adıyaman’da bir ilki gerçekleştirmiş oldu. Ben fırınımızın hayırlı olmasını dilerken hastalarımıza da acil şifalar diliyorum” dedi.
 
Belediye Başkanı Süleyman Kılınç ise konuşmasında, bağışıklık sisteminde “Glüten dediğimiz ciddi bir hastalık ve yüz çocuktan birinde görülebilecek bir hastalık. Dolayısıyla glütene karşı alerjisi olan hastalarımız, bizim tükettiğimiz buğdaydan yapılmış ürünleri yiyemiyor. Adıyaman’da da 600 yakın hastamız var. 
 
Bizlerde bu hastalarımızın mağdur olmaması için böyle bir hizmeti faaliyete geçirdik” şeklinde konuştu.
 
Daha sonra konuşan Milletvekili Muhammed Fatih Toprak ile İl Başkanı Mehmet Dağtekin, hizmetlerinden dolayı Belediye Başkanı Süleyman Kılınç’a teşekkür ederek, faaliyete giren fırının hayırlara vesile olmasını diledi.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler