İngilterede Zamlar Peynire ve Ete Elektronik Kilit Taktırdı

İngilterede Zamlar Peynire ve Ete Elektronik Kilit Taktırdı

Korona pandemisi ve ardından gelen Rusya-Ukrayna savaşı tüm dünyayı zora sokmaya devam ediyor. İngiltere'den gelen görüntüler ise ülkede gelinen gıda krizinin boyutu..

Rusya-Ukrayna savaşı ve dünya genelinde artan enflasyon tüm dünyayı sıkıntıya sokarken, İngiltere'den gelen süpermarket görüntüleri dikkat çekti. Sosyal medyada dolaşan görüntülerde ülkenin ünlü süpermarket zincirlerinde peynir, et ve tereyağı gibi ürünlere elektronik kilit koyulduğu görüldü.
 
İngiltere gastronomi haberlerinde yer alan bilgilere göre, Korona pandemisi ve ardından gelen Rusya-Ukrayna savaşı tüm dünyayı zora sokmaya devam ediyor. İngiltere'den gelen görüntüler ise ülkede gelinen gıda krizinin boyutunu gözler önüne serdi.
 
"Günlük Temel İhtiyaçlar Çalınıyor"
 
İngiliz gazetesi The Sun, yöresel aşçı haberlerinde ve mutfak haberlerindeki bilgileri dikkate alarak kaşar peynirlere takılan elektronik kilitlerden bahsetti. Elektronik kilit uygulamasının 'günlük temel ihtiyaçların çalınmasından' sonra geldiği ifade edildi.
 
Peynire, Ete Kilit
 
Gazete, ülkede önemli süpermarket zincirlerinden olan Aldi, Tesco, Co-op'ta benzer uygulamaların olduğunu belirtti. Aldi'de çedar peynirinin kilitlendiği söylenirken, başka marketlerde kuzu pirzolalarının kilitlendiği iddia edildi.
 
Sosyal Medyada Tepki Çeken Görüntüler
 
Sosyal medyada da gazetenin iddialarını destekler paylaşımlar yapıldı. Sosyal medyada paylaşım yapan bir kullanıcı, ünlü bir market zincirinde Lurpak marka terayağının kutusunun 6 sterline satıldığını ve üzerinde güvenlik etiketi olduğunu söyledi.
 
Liste Yayımladılar
 
İngiliz gazetesi Daily Mail de İngiltere'deki süpermarketlerde bulunan ürünlerin fiyat yükselişini anlatan bir şablon da yayınladı.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler