Çölyak Hastaları İçin Mucize Besin

Çölyak Hastaları İçin Mucize Besin "Keten Tohumu"

Kapsamlı derece besleyiciliği bulunan ve sağlığa olan faydaları bulunan keten tohumu, besin içeriklerinden dolayı son zamanlarda sağlıklı bir vücut için tercih edilip tüketilmek..

Çölyak Hastaları İçin Mucize Besin "Keten Tohumu"
 
Çölyak hastalarının korkusuzca tüketsin! Keten tohumu her hastalığa şifa dağıtıyor!
 
Kapsamlı derece besleyiciliği bulunan ve sağlığa olan faydaları bulunan keten tohumu, besin içeriklerinden dolayı son zamanlarda sağlıklı bir vücut için tercih edilip tüketilmekte. işte keten tohumunun hiç bilmediğiniz faydaları....
 
KETEN TOHUMU İLE SAĞLIKLI KİLO VEREBİLİRSİNİZ
 
Kilo verme ve diyet programında oldukça önemli bir yeri olan keten tohumu, tüketildiği zaman açlığı bastırıp uzun süre tok tutmayı sağladığından yemeyi engelleyecek olan müsilaj tohumları içerir ve aşırı kilo almanın önüne geçerek obeziteyi engeller. 
 
KETEN TOHUMU KOLESTROLÜ ÖNLER
 
Keten tohumu günlük olarak düzenli olarak tüketildiği zaman kötü kolesterol olarak adlandırılan LDL'nin düşürülmesine yardımcı olarak kolesterol kaynaklı özellikle sindirim sisteminde görülen rahatsızlıkların hafiflemesine yardımcı olur. Kaynak: Çölyak hastalarının korkusuzca tüketsin! Keten tohumu her hastalığa şifa dağıtıyor! 
 
KETEN TOHUMU KALP VE DAMAR SAĞLIKLARINI ENGELLER
 
Kalp ve damar sağlığı için gerekli olan omega-3 bakımından zengin olan keten tohumu, kalp kaynaklı görülebilecek olan felç, kalp krizi gibi riskleri azaltır, atardamarlarda iltihaplanma görülmesini engeller. 
 
KETEN TOHUMU TANSİYONU ÖNLER
 
Kan damarlarının genişlemesini durduracak olan keten tohumu, potasyum açısından yüksek olduğu için kan basıncının dengelenmesini saplar ve yüksek tansiyonun görülmesini ve semptomlarını azaltır. 
 
KETEN TOHUMU KAN ŞEKERİNİ DÜŞÜRÜR
 
Keten tohumunda bulunan ve  lignanlar adı verilen bileşen kan şekeri seviyelerinin dengelenerek düşmesine yardımcı olacağından, günlük olarak tüketileceği zaman açlık kan şekeri seviyelerinde düşüş olacağından diyabet hastalığı riskleri azalacaktır. 
 
KETEN TOHUMU KANSER RİSKİNİ ÖNLER
 
Meme, prostat ve kolon gibi kanserlerin etkisini azaltacak olan keten tohumu, içeriğinde bulunan bileşenler sayesinde tümörlerin büyüyüp gelişmesini engeller ve kanser risklerini ortadan kaldırır. 
 
KETEN TOHUMU MENOPOZ DÖNEMİNDE FAYDALI BESİNDİR
 
Menopoz dönemindeki kadınlara ilaç olacak olan keten tohumu, sabahları tohumlarının öğütülerek tüketilmesi halinde sıcak basmalarını ve gergin halleri azaltır. 
 
KETEN TOHUMU CİLT SAĞLIĞINDA FAYDALIDIR
 
Anti oksidan ve lignanlar açısından zengin olması sebebiyle cilt sağlığı üzerinde etkili olarak, yaşa bağlı olarak gelişen kırışıklık ve lekeler, sivilce akne izlerini ve güneşten dolayı cilt üzerindeki oluşan lekelerin yok olmasını sağlar. 
 
Gluten içeriği hiç olmayan keten tohumu, gluten intorelansını de dengelediği için çölyak hastalarının korkusuzca tüketilebileceği bir besindir. Kaynak: Çölyak hastalarının korkusuzca tüketsin! Keten tohumu her hastalığa şifa dağıtıyor! 
 
Keten Tohumu Besin Değerleri Nelerdir?
 
Porsiyon Miktarı 100 g;
 
*  Kalori (kcal) 533
*  Toplam yağ 42 g
*  Doymuş Yağ 3,7 g
*  Kolesterol 0 mg
*  Sodyum 30 mg
*  Potasyum 813 mg
*  Karbonhidrat 29 g
*  Diyet Lifi 27 g
*  Şeker 1,6 g
*  Protein 18 g
 
Keten tohumu nelere iyi gelir? Keten Tohumu Neye Yarar?
 
Omega 3 Zengini. Keten tohumu, bitki bazlı bir omega 3 yağ asidi olan alfa-linolenik asit (ALA) içerir. 
 
*  Keten Tohumunun Güç Sırrı.
*  Antioksidan Deposu. 
*  Kolesterol Düşürmede Yardımcı.
*  Sindirim Sistemini Destekler.
*  Kansere Karşı Zırh Oluşturabilir.
*  Kan Şekerini Dengeler. 
*  Cildi İyileştirir.
 
Keten tohumu ne işe yarar ve nasıl kullanılır?
 
Keten tohumunu filizlendirmek fitik asidi çıkarır ve mineral emilimini arttırır. Keten tohumu toz olarak birçok besine eklenerek de kullanılabilir. Ayrıca yoğurt ve yemeklerin içerisine eklenerek tane olarak da tüketilebilir.
 
Keten tohumu her gün yenir mi?
 
Keten tohumunu günde 2 tatlı kaşığı olarak tüketebilirsiniz. Günlük tüketim miktarı 40 gramı aşmamalıdır. Keten tohumunun aşırı miktarda kullanılması zararlı olabilir. Yağ birikimi, şişkinlik, gaz ve mide rahatsızlığı yapabilmektedir.
 
Keten tohumu kilo vermek için nasıl kullanılır?
 
Keten tohumu düzenli bir şekilde tüketmek, haftada 1 kilo vermenizi sağlayabilir. Keten tohumu ve chia tohumu zayıflamak için kullanılacaksa; 3 yemek kaşığı yoğurdun içerisine yarımşar yemek kaşığı eklenerek ara öğün olarak kullanılabilir. Keten tohumunu günde iki defa tüketmek gerekir.
 
Keten tohumunu kimler kullanamaz?
 
Fakat bazı bireyler keten tohumu kullanmamalıdır. Bu bireyler keten tohumuna alerjisi bulunan kişilerdir. Bunlara ek olarak kronik rahatsızlığı bulunan bireyler, hamile bireyler ve emziren bireyler de keten tohumu kullanırken dikkatli olmalı, hatta keten tohumunu kullanmadan önce doktorlarına danışmalılardır.
 
Öksürük için keten tohumu nasıl kullanılır?
 
Keten tohumunu biraz kavurun ve bal ile yoğurun. Öksürüğünüz yoğunlaştığında günde bir çay kaşığı tüketin. Bu karışımı bir kavanozda saklayabilirsiniz.

 



Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler