Arap Tava Nasıl Yapılır?

Arap Tava Nasıl Yapılır?

Arap Tava nedir? Evde Arap Tava nasıl yapılır? Arap Tava yapmak için hangi malzemelere ihtiyaç vardır? Arap Tava ne ile beraber yenir? Hatay mutfağı için yeri çok özel olan bu yemek tarifi deneyen herke...

 
Arap Tava Nasıl Yapılır?
 
Arap Tava nedir? Evde Arap Tava nasıl yapılır? Arap Tava yapmak için hangi malzemelere ihtiyaç vardır? Arap Tava ne ile beraber yenir?
 
Hatay mutfağı için yeri çok özel olan bu yemek tarifi deneyen herkesin bayılarak yediği bir tarif. Kıymalı yemek tarifleri arasında yeri çok özel olan bu Arap tava yemeği pilavla ya da patates kızartmasıyla servis edilebilir. Tam bir davet yemeği olan Arap Tava tarifi sizin de favoriniz olabilir!
 
Hatay Usulü Türk Mutfağı Yemek Arşivinde Arap Tava Nasıl Yapılır Diyenler İçin İşte Ne Güzel Arap Tava Tarifi!
 
En Sevilen Yöresel Mutfaklarımızda Hatay Usulü Orijinal Arap Tava İçin Gereken Malzemeler
 
*   500 Gram Kıyma
*   3 Adet Patates
*   3 Adet Yeşil Biber
*   3 Adet Kırmızı Biber
*   4 Adet Domates
*   1 Adet Kuru Soğan
*   4 Diş Sarımsak
*   1 Yemek Kaşığı Domates Salçası
*   1 Yemek Kaşığı Biber Salçası
*   1 Yemek Kaşığı Pul Biber
*   1 Tatlı Kaşığı Karabiber
*   1 Çay Kaşığı Kimyon
*   2 Tatlı Kaşığı Tuz
*   1/2 (Yarım) Çay Bardağı Zeytinyağı (60 Ml)
*   Bir Kaç Parça Tereyağı
*   1 Su Bardağı Su (200 Ml)
 
Türk Mutfağında En İyi Lezzetlerden Orijinal Arap Tava Nasıl Yapılır?
 
Patatesleri soyun ve hepsini küp küp doğrayın. 5 yeşil biberin çekirdeklerini temizleyip küçük küçük doğrayın. Kırmızı biberleri de aynı şekilde doğrayın.
Öncelikle 4 tane patatesin kabuklarını ince bir şekilde soyalım.
 
Tüm patatesleri küp küp olacak şekilde doğrayalım. Yaklaşık 5 tane yeşil biberin de içini temizleyip dörde bölerek ince ince doğrayalım. Kırmızı biberi de aynı şekilde doğrayın. Soğanları ve sarımsakları yemeklik doğrayın domateslerin kabuklarını soyun ve doğrayın.
 
Domates, kıyma, salçalar ve baharatları bir kapta karıştırıp yağ ve su da ekleyin. İyice yoğurun. Üzerine biberleri ve soğanları da ekleyip tüm malzemeleri iyice yoğurun.
Yuvarlak bir fırın tepsisine malzemeleri iyice yayın her yeri eşit kalınlıkta olsun. 
 
Üzerine birer çay kaşığı kadar tereyağını çeşitli yerlerine koyun. 200 derecede ısınmış tereyağında 40- 45 dakika kadar pişirin. Dilimleyerek servis edin.
Afiyet olsun!
 
Arap tavası yanına ne gider?
 
Arap tavasının yanına şehriyeli pirinç pilavı yapabilirsiniz. Ev yapımı ekmekleri seviyorsanız Arap tavası ile lavaş çok yakışır. Yemeğinizin yanına güzel bir marul salatası ekleyebilirsiniz.
 
Arap tavası hangi yöreye ait?
 
Hangi Yöreye Aittir? Arap tava, yapımı oldukça kolay, pratik ve çok lezzetli bir yöresel yemektir. İçine koyulan sebzeler küçük küçük doğranıp, et ile birlikte harmanlanır ve tepsiye döşenip fırına verilir. Arap tavası Hatay yöresine ait bir yemek olup, bazı illerde farklı şekillerde yapılmaktadır.
 
Tava ne kadar sürede pişer?
 
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 60 dakika boyunca pişmeye bırakın.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler