Balık Fiyatları Ne Kadar? Hangi Balık Ne Zaman Yenir?

Balık Fiyatları Ne Kadar? Hangi Balık Ne Zaman Yenir?

Sezonun ilk balıklarını almak isteyenler birbiriyle kıyasıya yarıştı. Balıkçılar atılan ağlarda palamut ve hamsi yakaladıklarını belirtti. Halde palamutun çifti 120, lüferin tanesi 90, ham..

 
Balık Fiyatları Ne Kadar? Hangi Balık Ne Zaman Yenir?
 
Balık avlama yasağının sona ermesinin ardından “Vira Bismillah” diyerek denize açılan balıkçılar ilk ağlarını çekti. Av sezonunun ilk gecesinde palamut balıkçıların yüzünü güldürürken, halde en çok satılan balıklardan biri oldu.
 
Balık Fiyatları Ne Kadar?
 
Sezonun ilk balıklarını almak isteyenler birbiriyle kıyasıya yarıştı. Balıkçılar atılan ağlarda palamut ve hamsi yakaladıklarını belirtti. Halde palamutun çifti 120, lüferin tanesi 90, hamsinin kasası 700, tekirin kasası 150, istavritin kasası 600-700 liradan satılıyor.
 
“İnşallah Fiyatlar Düşecek”
 
Balıkçı Erdoğan Durmuş, denizlerden bu sene Balık Fiyatlarınıda dikkate alarak umutlu olduğunu belirterek, Denizdeki görüntüye bakarsan bu sene palamut çok olacak inşallah. Hamsi de çok olacak. Bugün palamutun çifti 120 lira civarında.
 
İnşallah fiyatlar düşecek. Çok büyük umutlarımız var. Şu anda palamut 250 gram civarında. Bir kiloya kadar büyüyecek. Tabii umutlarımız büyük. İlerleyen zamanda havalar iyi giderse 50 -60 bandına düşer inşallah. En iyi balık yemeklerinden Tekir ve Kefal çıktı ama daha başlangıç. İnşallah net yarın belli olacak. Tekirin kasası 125-175 lira arasında” dedi.
 
Türk aşçı haberleri ve mutfak haberlerinde yer alan bilgilere göre, Vatandaşlar Palamut Yiyecek, Doyacak”
 
Balık Hali esnafı Hasan Erol ise, Palamutçuluğun zamanı bir ay, bir buçuk ay gibi bir zamanda oluyor, eğer bolluk olursa. Bir buçuk ay boyunca vatandaşlarımız uygun bir şekilde palamut yiyecek, doyacak. Denizdeki görüntü bu yönde. Bunun arkasından hamsi gelir. Yaklaşık bir buçuk ay, iki ay o olur. Yine umudumuz ondan yana.
 
Arkasından istavrit olur. Yani bunlar sürekli olacak balıklar. Ocak ayına doğru da çinekop başlar. Sonra lüfer başlar. İstavrit biraz pahalı, şu anda az çıkıyor. 5 kiloluk bir istavritin kasası 500- 600 lira civarı. Şu anda sardalya var. Mevsimi bitmek üzere sardalyanın. O biraz pahalı. Bu gece palamut geldi. Kofana geldi. Onun dışında biraz istavrit var. Hamsi var biraz” şeklinde konuştu.
 
Hangi Balık Hangi Mevsimde Yenir? Aylara Göre Balık Takviminde Yenecek Balıklar Listesi Nedir?
 
EYLÜL Ayında Yenecek Balıklar Listesi Nedir?
 
Sardalya ve kılıç lezzetlidir. Av sezonu başlar, palamut artmıştır ve lezzetlidir.
 
EKİM Ayında Yenecek Balıklar Listesi Nedir?
 
Lüferin en lezzetli olduğu aylardan biridir, diğer balıklar açısından da bereketli bir aydır. Palamut, barnunya, tekir, sardalya, levrek bolca çıkar ve lezzetlidir.
 
KASIM Ayında Yenecek Balıklar Listesi Nedir?
 
Hamsinin bolca bulunduğu ve lezzetli olduğu aydır. Uskumru ve torik de tercih edilen balıklardandır.
 
ARALIK Ayında Yenecek Balıklar Listesi Nedir?
 
Bol miktarda tekir getiren bir aydır. Uskumlu, palmut ve lüfer iyice yağlanarak daha da lezzetlenmiştir.
 
OCAK Ayında Yenecek Balıklar Listesi Nedir?
 
Yağlanmanın devam etmesiyle palamut, lüfer ve uskumru en lezzetli halindedir. Hamsi de en lezzetli halini bulmuş durumdadır.
 
ŞUBAT Ayında Yenecek Balıklar Listesi Nedir?
 
Kalkan mevsiminin başlangıcıdır. Hamsi bu ayda biter. Midye sezonu başlar. Uskumru, lüfer ve palamutun lezzeti düşüşe geçer.
 
MART Ayında Yenecek Balıklar Listesi Nedir?
 
Kalkan, levrek ve kefalin en lezzetli aylarından biridir. Lüfer, palamut ve uskumrunun lezzeti iyice düşer.
 
NİSAN Ayında Yenecek Balıklar Listesi Nedir?
 
Kalkan sezonu nisanda da devam eder, mercan, kılıç, levrek ve kırlangıç balıkları boldur.
 
MAYIS Ayında Yenecek Balıklar Listesi Nedir?
 
Barbunya, tekir, levrek ve iskorpit bu ayda bulunur.
 
HAZİRAN Ayında Yenecek Balıklar Listesi Nedir?
 
Balık açısından bereketsiz bir aydır. Levrek, barbun, tekir gibi balıklar bulunur fakat azdır ve pahalıdır.
 
TEMMUZ Ayında Yenecek Balıklar Listesi Nedir?
 
Sardalya mevsiminin başladığı aydır. İstavrit ve uskumru da tava için idealdir.
 
AĞUSTOS Ayında Yenecek Balıklar Listesi Nedir?
 
Sardalya sezonunun en lezzetli dönemidir. Çingene palamutu ayın sonuna doğru çıkmaya başlar.
 


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler