Soğan Suyunun İnanılmaz Faydalarını Biliyormusunuz?

Soğan Suyunun İnanılmaz Faydalarını Biliyormusunuz?

Soğan Suyunun faydaları nelerdir ne işe yarar? Soğan Suyu nelere iyi gelir? Soğan kürünü kimler kullanamaz? Soğanın antibiyotik özelliği var mı? Soğan suyu içtikten...

 
Soğan Suyunun İnanılmaz Faydalarını Okuyunca Şaşıracaksınız...
 
Soğan Suyu nedir? Soğan Suyunun faydaları nelerdir ne işe yarar? Soğan Suyu nelere iyi gelir? Soğan kürünü kimler kullanamaz? Soğanın antibiyotik özelliği var mı? Soğan suyu içtikten kaç gün sonra adet olunur? Soğan suyu ne işe yarar?
 
Türk aşçı haberleri olarak soğan suyu hakkında en çok sorulan soruları ve cevapları araştırdık...
 
** Soğan kaynatıp suyunu içmek neye iyi gelir?
 
Yüksek oranda antioksidan içeren soğan suyu bu özelliğiyle vücuttan ödemlerin atılmasına yardımcı oluyor, toksinleri de temizleyerek yağ yakımını hızlandırıyor. Tek başına zayıflatmasa da özellikle aç karnına içilen soğan suyunun metabolizma hızını artırdığı ve zayıflamaya böylelikle destek verdiği biliniyor.
 
** Soğan suyu kadınlarda ne işe yarar?
 
Halk arasından doğal antibiyotik olarak bilenen soğan suyu kadın hastalıklarına, enfeksiyon hastalıklarına, iltihaplanmalara, saça ve cilde iyi gelir. Adet söktürücü özelliği vardır. Kaynatılarak da tüketilen soğan kürü için genellikle kırmızı soğan yerine baş soğan ya da arpacık soğan önerilir.
 
Soğan suyunun özellikleri nelerdir ne işe yarar cinsellik?
 
Arpacık soğanı: Potasyum zengini arpacık soğanı cinsel dürtüyü artırıyor ve erken boşalmayı önlüyor.
 
** Soğan suyu nasıl kaynatılıp içilir?
 
Soğan suyu kürünün hazırlanışı ise şöyledir: 1 orta boy beyaz soğan dörde bölünür. Daha önceden kaynatılmış 2 su bardağı klorsuz suya bölünen soğanlar eklenir. Ocakta 5 dakika kaynatıldıktan sonra içine herhangi bir şey eklenmeden öğlen ve akşam yemeklerinden önce bir bardak 15 gün boyunca içilmelidir.
 
** Soğan iltihabı söker mi?
 
Günlük tüketilen bir parça çiğ soğan vücudu enfeksiyonlara karşı korur doğal olarak iltihap oranını düşürür bununda akabinde eklem rahatsızlıklarına da iyi gelir.
 
** Soğan kürünü kimler kullanamaz?
 
Soğan kürünü kimler uygulayamaz? Gastrit ve ülser şikayeti olanlar bu kürü uygulayamazlar. Soğan kürü, 15 gün uygulanır, maksimum beş gün ara verilir, sonra tekrar 15 gün uygulanır.
 
** Cinsel organa soğan sürülürse ne olur?
 
Soğanın erkek organı için en önemli faydalarından biri cinsel aktiviteyi arttırmasıdır.Soğan erkeklerin cinsel kabiliyetini arttırmada etkili bitkilerden biridir.
 
** Soğanın antibiyotik özelliği var mı?
 
Doğal antibiyotik görevi gören soğan, özellikle kış mevsiminde bağışıklık sisteminin kuvvetlenmesinde büyük rol oynuyor.
 
** Soğan suyu rahimdeki iltihabı temizler mi?
 
Soğan suyu, boğaz iltihaplanmasından idrar yolları iltihaplanmasına kadar birçok soruna iyi geliyor ve bu iltihapları kısa sürede tedavi ediyor. İltihapları ortadan kaldıran soğan suyu, yumurtalık kisti ve miyomları da küçülterek yok etme özelliğine sahip.
 
** Soğan suyu içtikten kaç gün sonra adet olunur?
 
Farklı soğan çeşitlerinden elde edilen Soğan suyundan en yüksek faydayı sağlamak için en az altı ayda bir 15 gün süre ile düzenli olarak uygulanırsa istenilen durum elde edinilebilir. Soğan suyu kürü 15 gün boyunca aynı saatler ve düzende uygulanırsa kürün uygulanmasından 3 ya da 4 gün sonra adeti söktürecektir.
 
** Sağlık açısından bağışıklık sistemi için Soğan suyunu kimler içemez?
 
Soğan suyu kürünü kan şekeri değerleri normalin altında olan bireyler yani Hipoglisemisi olan kişiler ve adet döneminde olan kişiler kullanmamalıdır. Adet dönemini düzene sokmak isteyen kişiler adet dönemlerinin bittikten sonra 1 hafta geçmesini beklemeli ve öyle kullanmalıdır.
 
** Soğan suyu ne işe yarar regl?
 
Soğan kürü adet söktürücü özelliği ile bilinmektedir. Adet gecikmesi gibi durumlarda soğan ve su ile hazırlanan kür ile adet döngüsü normal seyrine dönmektedir. En az altı ayda bir 15 gün süre ile düzenli kullanılır ise soğan kürü işe yaramaktadır.
 
** Soğan suyu tıkalı damarları açar mı?
 
Fakat soğan aynı zamanda gaz yapıcı bir gıdadır. Bunun için önlem almalı aşırıya kaçmamak gerekir. – İçinde barındırdığı flavonoid sayesinde damar tıkanıklığı olanların damarlarını açar.
 
** Soğan suyunun işe Yaradığını nasıl anlarız?
 
Soğan suyunu ne amaçla kullanıyorsanız o sorununuzun çözülüp çözülmediğine bakarak işe yarayıp yaramadığını anlayabilirsiniz. Örneğin adet söktürücü olarak kullanıyorsanız regliniz başladıysa soğan suyu kürü işe yaramış demektir.
 
** Soğan suyu sıcak mı içilir yoksa soğuk mu?
 
Hazırlanan kürün taze tüketilmesi oldukça önemli. 15 gün boyunca uygulanan kürü, sabah ve akşam yemeklerden 10 dk. önce bir bardak için ve soğan kürünün ılık olmasına özen gösterin.
 
** Soğan suyu vücuttaki iltihabı söker mi?
 
Soğanın en bilinen özelliği güçlü bir iltihap sökücü olmasıdır. Zararlı beslenmeden kaynaklı iç organlarda biriken iltihap-toksin, diş eti iltihaplanmaları gibi rahatsızlıklara iyi geldiği bilir.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler