Etli Pazı Sarma Tarifi

Etli Pazı Sarma Tarifi

Etli Pazı Sarma nasıl yapılır? Geleneksel Türk mutfağında en iyi yemek tariflerinden Etli Pazı Sarma yapmak için hangi malzemeler kullanılır? Peki bu güne kadar evde Etli Pazı Sarma yaptınız mı? En Beğenilen...

 
Etli Pazı Sarma nasıl yapılır? Geleneksel Türk mutfağında en iyi yemek tariflerinden Etli Pazı Sarma yapmak için hangi malzemeler kullanılır? Peki bu güne kadar evde Etli Pazı Sarma yaptınız mı?
 
En sevilen dolma ve sarma tariflerinden Etli Pazı Sarma yapmak için Türk mutfağı şeflerinin özel yemek tariflerinden faydalanmak istermisiniz?
 
En Beğenilen Yöresel Mutfaklarımızda Etli Pazı Sarma Nasıl Yapılır?
 
Etli Pazı Sarma Tarifi
En Meşhur Dolma Ve Sarma Tariflerinden Etli Pazı Sarma İçin Kullanılan Malzemeler Nelerdir?
 
*    20 Haşlanmış Taze Pazı Yaprağı
*    600 Gr Dana Kıyma
*    150 Gr Pirinç
*    3 Domates
*    1 Soğan
*    1 Demet Maydonoz
*    1 Demet Dereotu
*    Tuz 
*    Karabiber
*    10 Yaprak Taze Nane
 
Sos İçin
 
*    5 Domates
*    2 Soğan
*    4 Diş Sarımsak
*    200 Gr Tereyağı
*    3 Çay Şaşığı Nar Ekşisi
*    2 Yemek Kaşığı Gr Domates Salçası
*    Tuz
*    Karabiber
*    Kuru Nane
*    300 Gr Yoğurt
*    Etli Pazı Sarması
 
Türk Mutfağı Yemek Arşivinden Bilinen Lezzetlerden Etli Pazı Sarma Yapılış Tarifi- Türk aşçı haberleri
 
Etli Pazı Sarma Tarifi
Misafir sofralarınız için harika yemek tarifleri. Kıymayı bir kaba alın. Domates, soğan, maydanoz ve dereotunu ince kıyıp ekleyin. Tuz, karabiber ve ince kıyım naneleri de ekleyip iyice harmanlayın.
 
İç malzemeyi pazı yapraklarına sarın. Tencereye yanyana Türk aşçı haberleri dizip üzerini geçecek kadar su ekleyerek pişirin. Sos için, soğan ve sarımsağı ince kıyıp tavada kavurun. Ufak doğranmış domatesi, domates salçasını ekleyip karıştırın.
 
Nar ekşisi, tuz, karabiber ve naneyi ilave edip 3-4 dakika daha pişirin. Ocaktan alın. Servis tabağının ortasına sos, üzerine pazı sarmaları yerleştirin. İsteğe bağlı olarak yoğurt ile servis yapın. Türk aşçı haberleri Afiyet olsun.
 
Etli Pazı Sarma Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?
 
Eğer tarifte kullanacağınız pazı yaprakları çok büyükse, ikiye bölerek kullanabilirsiniz. Pazı yapraklarını pişirdikten sonra damarlı kısımlarını bardak altı ile ezebilirsiniz. Türk aşçı haberleri Tarifte kullanacağınız kıymaların ince çekilmiş olmasına özen gösterin. Pazı sarmaları, limon dilimleri ile birlikte servis edebilirsiniz.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler