Gaziantep'te 12 Metrelik Peynir Kebabı Yapıldı

Gaziantep'te 12 Metrelik Peynir Kebabı Yapıldı

Türkiye gastronomi haberleri ve aşçı haberlerinde yer alan bilgilere göre, "Burada kebap, baklava, börek, kahvaltı ve yöresel yemek yapan mekanlar bulunuyor. Gastronomi harita..

Gaziantep'te 12 Metrelik Peynir Kebabı Yapıldı...
 
Kalbi Antep Şıh Meydanı'nda, katmer, baklava, kebap ve çeşitli lezzetlerin tanıtımı yapıldı.
 
Katmer ustası Mehmet Özsimitçi'nin 11 metre uzunluğunda yaptığı katmer vatandaşlara ikram edildi.
 
Fatih Tıbık'ın yaptığı 12 metre uzunluğundaki gastronomi haritamızda peynir kebabı da vatandaşların ilgisini çekti.
 
Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, yöresel lezzetleri halkla buluşturduklarını, bugün kentin kalbinin Kalbi Antep Şıh Meydanı'nda attığını söyledi.
 
Restorasyon çalışmalarının ardından tarihi gün yüzüne çıkardıklarını, meydan içerisinde dükkanlar inşa ettiklerini dile getiren Tahmazoğlu, şunları aktardı:
 
Türkiye gastronomi haberleri ve aşçı haberlerinde yer alan bilgilere göre, "Burada kebap, baklava, börek, kahvaltı ve yöresel yemek yapan mekanlar bulunuyor. 
 
Ben herkesi burayı görmeye davet ediyorum...
 
İstanbul'da Eyüp Sultan, Ankara'da Hacı Bayram ne ise Gaziantep'te de Kalbi Antep Şıh Meydanı o. Herkesi buradaki tarihi dokuyu ve lezzetleri görmeye, tatmaya davet ediyorum."
 
İşletme sahibi Fatih Tıbık ise "Türkiye'nin en büyük peynir kebabını yaptık. Çok heyecanlıyım. En iyisini yapmaya çalıştım. Gaziantep'e özgü peynir ile kebabı yaptık. 
 
Vatandaşlar da tadına baktı. Memnun kaldı. Dünyadaki herkesi peynir kebabının tadına bakması için Gaziantep'e bekliyoruz." diye konuştu.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler