Yeşil Biberin Faydaları

Yeşil Biberin Faydaları

Yeşil Biber'de Bulunan Vitaminler Nelerdir? Bir ½ fincan doğranmış yeşil biber porsiyonu şunları içerir. Yeşil Biberin Faydaları Nelerdir Sorusunun Cevabında, Yeşil biber çeşitleri İle Anemiyi Önleyin, ..

 
Her mevsim tezgahlarda bulabileceğimiz renk renk, çeşit çeşit, acı-tatlı biberleri taze olarak çıtır çıtır yemenin lezzeti bir başka olsa da, turşudan salçaya, kuruluktan baharata birçok farklı tat yaratmak mümkün. Peki biberin sağlığa faydaları nelerdir?
 
Portakallar yüksek C Vitamini içeriği ile bilinebilirken, yeşil biber aslında portakal ve diğer narenciye meyvelerinin sahip olduğu ağırlıkça iki kat daha fazla C Vitamini içerir. Yeşil biber de mükemmel bir kaynaktır:
 
Yeşil Biber'de Bulunan Vitaminler Nelerdir? Acı Biber Yemek Bunama Riskini Artırır mı?
 
*  B6 vitamini
*  K vitamini
*  Potasyum
*  E vitamini
*  Folatlar
*  A vitamini
*  Porsiyon Başına Besinler
 
Yeşil Biberin Faydaları
Bir ½ fincan doğranmış yeşil biber porsiyonu şunları içerir:
 
*  Kalori: 15
*  Yağ: 0 gram
*  Kolesterol: 0 miligram
*  Sodyum: 2 miligram
*  Karbonhidratlar: 3 gram
*  Lif: 1 gram
*  Şeker: 2 gram
*  Protein: 1 gram
 
Yeşil Biberin Faydaları Nelerdir Sorusunun Cevabında...
 
Yeşil biber çeşitleri, inanılmaz derecede çok yönlü oldukları ve hemen hemen her tuzlu yemeğe eklenebildikleri için mutfağınızda bulundurmanız gereken popüler bir sebzedir. Çok yönlülüklerinin yanı sıra, yeşil biberdeki bileşikler çok çeşitli sağlık yararları sunabilir.
 
Yeşil Biberin Faydaları
Yeşil Biber İle Göz Sağlığını İyileştirin
 
Yeşil biber, lutein adı verilen kimyasal bir bileşikle paketlenir. Lutein, havuç, kavun ve yumurta da dahil olmak üzere belirli yiyeceklere kendine özgü sarı ve turuncu renklerini verir. Lutein, göz sağlığını iyileştirdiği gösterilen bir antioksidandır. Spesifik olarak, lutein gözün genellikle mavi ışıktan zarar gören kısmını güçlendirmeye yardımcı olur. Diyetinizde yeterince lutein almak, maküler dejenerasyonun ve kataraktın gelişmesini önlemeye yardımcı olabilir.
 
Yeşil Biber İle Anemiyi Önleyin
 
Anemi, kanınızda yeterince demir bulunmamasından kaynaklanan bir durumdur. Bu, vücudunuzda oksijen taşıyan sağlıklı kırmızı kan hücrelerinin üretimini sınırlayabilir. Aneminin ana semptomları yorgunluk ve halsizliktir. Yeşil biber topraktan tabağa sadece demir açısından zengin olmakla kalmaz, aynı zamanda vücudunuzun demiri daha verimli bir şekilde emmesine yardımcı olabilecek C Vitamini açısından da zengindir. Bu kombinasyon, demir eksikliği anemisini önleme ve tedavi etme söz konusu olduğunda yeşil biberleri süper bir gıda haline getirir.
 
Yeşil Biber Yaşa Bağlı Hafıza Kaybını Geciktirebilir
 
Yeşil Biberin Faydaları
Hayvan çalışmalarından elde edilen ilginç bulgular, dolmalık biber tüketiminin Alzheimer hastalarında hafıza kaybını önlemede etkili olabileceğini düşündürmektedir. Olgun biberlerdeki bileşikler, amiloid proteinlerini serbest bırakan bir enzimi engelliyor gibi görünüyor. Bunlar sinir liflerinin etrafında birikmekten ve Alzheimer riskine katkıda bulunmaktan sorumlu proteinlerdir.
 
Yeşil Biberin Kan Şekerini Düşürücü Etkileri Olabilir
 
Hayvan çalışmaları, dolmalık biberin kan şekeri yönetimine yardımcı olduğunu gösteriyor. Bununla birlikte, artan kanıtlar, kan şekeri üzerinde yararlı bir etkiye sahip olan ve diyabet riskini azaltmaya yardımcı olduğu görünen biber gibi bitkilerde bulunan polifenoller olduğunu desteklese de , daha fazla insan çalışmasına ihtiyaç vardır.
 
Yeşil Biber Yemek Sağlıklı Bir Kalbi Teşvik Eder
 
Dolaşım sistemine yardımcı olur ve kan serum kolesterolünü düşürerek kalp hastalıklarını önler ve lipid birikimlerini azaltır ve bu nedenle aşırı kan pıhtılaşmasını tersine çevirir. Ayrıca kan akışına yardımcı olmak için kan damarlarını genişletir.
 


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler