En Meşhur İştah Açıcılar

En Meşhur İştah Açıcılar

Türk mutfağında birbirinden lezzetli en iyi lezzetlerden muhteşem İştah Açıcılar her zaman sofraların baş tacı olmuştur. Peki bu güne kadar evinizde en sevilen İştah Açıcılar dan hangilerini yaptınız?

 
Geleneksel Türk mutfağında birbirinden lezzetli en iyi lezzetlerden muhteşem İştah Açıcılar her zaman sofraların baş tacı olmuştur. Peki bu güne kadar evinizde en sevilen İştah Açıcılar dan hangilerini yaptınız?
 
Yılbaşı sofralarınız için'de yapabileceğiniz en iyi lezzetlerden İştah Açıcı çeşitlerini denemek için Türk mutfağı şeflerinin özel yemek tariflerinden faydalanmak istermisiniz?
 
Türk aşçı haberleri olarak gastronomi haritamızda en iyi lezzetlerimizden yemek arşivimizde bulunan İştah Açıcıları derledik ve mutfaklarınıza getirdik...
 
Şakşuka nedir? En çok sevilen iştah açıcı mezelerden Şakşuka nereye aittir? Geleneksel Türk mutfağında en beğenilen mezelerden Şakşuka en çok hangi ilimizde yapılır?
 
Şakşuka'nın diğer isimleri nelerdir? Evde Şakşuka yapmak için Türk mutfağı şeflerinin özel meze tariflerinden faydalanmak istermisiniz?
 
İşte sizlere tam ölçüler ve orijinal tarifi ile Şakşuka...
 
Şakşuka nedir?
 
Şakşuka tarifi nasıl yapılır? Patlıcan, biber, domates gibi sebzeleri kavurup, üzerine sos dökerek hazırlanan bir tür mezeye şakşuka denir. Şakşuka Nedir ? Patlıcan, biber, domates gibi sebzeleri kavurup, üzerine sos dökerek hazırlanan bir tür mezeye şakşuka denir.
 
Şakşuka nereye ait?
 
Antalya başta olmak üzere Akdeniz'in sevilen mezesi ve zeytinyağlısı şakşuka, Tunus ve Fas kıyılarında bizdeki menemene benzer şekilde "chakchouka (shakshuka)" ismiyle yumurtalı hatta pirinçli olarak da servis ediliyor. 
 
Şakşuka patlıcan, biber, sakız kabağı gibi sebzelerin kavrulduktan sonra, üzerine domates sosu dökülmesiyle hazırlanan, Türk mutfağından meze. Genellikle yoğurt veya sarımsaklı yoğurt ile sunulur.
 
En Meşhur İştah Açıcılar
En Sevilen, En Meşhur İştah Açıcılardan ve Mezelerden Şakşuka Nasıl Yapılır?
 
En Ünlü İştah Açıcılardan Şakşuka İçin Gereken Malzemeler Nelerdir? 
 
*    4 Adet Patlıcan
*    3 Adet Yeşil Biber
*    1 Adet Kuru Soğan
*    4 Diş Sarımsak
*    4 Adet Domates
*    1 Tatlı Kaşığı Domates Salçası
*    1 Çay Kaşığı Şeker
*    Tuz, 
*    İstenilen Baharatlar (tavsiye edilmez)
*    1 Çay Bardağı Sıcak Su
*    Kızartmak İçin Sıvı Yağ
 
En Meşhur Mezelerden Şakşuka Yapılış Tarifi
 
Tuzlu suda bekletilen küp küp patlıcanlar kızdırılmış sıvı yağ içerisinde kızartılır. Soğan ve sarımsak da doğrandıktan sonra az yağda kavrulur.
 
Yeşil biberleri doğradıktan sonra tavaya alın ve üzerine rendelenen domatesleri ve salçayı da ekleyin. Baharatları, tuzu da ekledikten sonra tekrar karıştırın.
 
Sıcak suyu ilave edin ve 4-5 dakika kadar pişirin. Son olarak kızartılan patlıcanları tava alarak pişirilen sos ile harmanlanmayın. Servise hazır, afiyet olsun.
 
***
Muğla Mutfağında Kuru Börülce Yoğurtlaması Nasıl Yapılır?
Yeliz Tezcan Bingöl
 
Türk mutfağının vazgeçilmez yemeklerinde biri Kuru Börülce… Kuru Börülce’nin neyi olmaz ki? Kuru Börülce Yoğurtlaması, Kuru Börülce piyazı, Kuru Börülce yemeği, Kuru Börülce salatası gibi birçok Börülce yemek çeşitleri vardır Anadolu mutfağında. 
 
Yöresel mutfaklarımızda yetmedi Kuru Börülce birde en iyi yemeklere, bağışıklık sistemini güçlendiren en iyi çorbalara ve nefis tane tane birçok pilava ’da yemek içeriği olarak eşlik eden Kuru Börülce ve taze börülce…
 
İste sizlere geleneksel Türk mutfağı sevdalısı Muğla yemek kültüründe gerekli bilgiye sahip “Yeliz Tezcan Bingöl” un kaleminden ve nefis börülce yemeklerinden Kuru Börülce Yoğurtlaması tarifi…
 
En Meşhur İştah Açıcılar
En Meşhur İştah Açıcılardan Kuru Börülce Yoğurtlaması Nasıl Yapılır?
 
Muğla Mutfak Kültüründe Kuru Börülce Yoğurtlaması İçin Kullanılan Malzemeler Nelerdir?
 
*     1.5 Su Bardağı Kuru Börülce
*     1 Kase Süzme Yoğurt
*     3 Yemek Kaşığı Yoğurt  
*     3 - 4 Diş Sarımsak 
*     4 Yemek Kaşığı Zeytinyağı 
*     1 Yemek Kaşığı Pul Biber 
*     7 - 8 Tane Kurutulmuş Biber
*     Tuz
 
Muğla Mutfağında Kuru Börülce Yoğurtlaması Yapılış Tarifi:
 
Börülceyi güzelce yıkıyoruz. Tencereye alıp haşlamak için yeterince su koyup haşlıyoruz. Kuru börülce diğer bakliyatlara göre çabuk haşlanıyor. Pişen börülceyi bekletmeden süzüyoruz. Çünkü beklerse kararıyor. Süzme yoğurdu normal yoğurtla çırpalım. 
 
Sarımsakları tuzla dövelim. Yoğurt ve dövülen sarımsakları karıştıralım. Tavaya yağı koyup biberleri kızartalım. 
 
Biberleri aldıktan sonra pul biberi yağı ekleyip ocaktan alalım. Haşlanan börülceyi hazırladığımız sarımsaklı yoğurtla karıştıralım. Servis tabağına alıp üzerini pul biberli sosu ekleyelim. Kızarttığımız biberlerle üzerini süsleyip servis edebiliriz. Deneyeceklere AFİYET OLSUN.
 
Türk mutfağında en özel iştah açıcılardan Ayvalı Kereviz Salatası nedir? Ayvalı Kereviz Salatası nasıl yapılır? Peki bu güne adar evinizde Ayvalı Kereviz Salatası yaptınız mı? Bilinen Türk mutfağı şeflerinden "Miraç Şef" e özel Ayvalı Kereviz Salatası tarifi...
 
En Meşhur İştah Açıcılar
Ayvalı Kereviz Salatası "Miraç Şef"
Ayvalı Kereviz Salatası için kullanılan Malzemeler:
 
*     2 adet kereviz
*     1 adet ayva
*     1 adet limon suyu
*     1 adet kök zencefil
*     3 yemek kaşığı zeytinyağı
*     2 yemek kaşığı dövülmüş ceviz içi
*     500 gr süzme yoğurt
*     2 diş sarımsak
*     1 tutam tuz
 
En Meşhur İştah Açıcılardan Ayvalı Kereviz Salatası Hazırlanış tarifi:
 
Zencefili rendenin ince tarafından rendeleyin. İçerisine limon suyu ve zeytinyağını koyun. Sarımsağı tuzla dövün ekleyin. Kereviz ve ayvaları soyup rendenin büyük kısmından zencefilli karışımın içine rendeleyip karıştırın. Süzme yoğurdu ilave edin ve iyice karıştırdıktan sonra servis tabağına alın. Üzerini dövülmüş ceviz ile süsleyerek servis edin...
 
***
Türk Mutfak Kültüründeki tarihi lezzet miraslarımızı dikkate alarak mutfak sanatlarında geleceğin Türk şeflerine Aşçılık Eğitimlerinde ön planda tutarak yöresel mutfaklarımız ve yöresel yemeklerimiz hakkındaki akademik çalışmaları ile de bilinen ünlü şef Yılmaz Seçim’e;
 
Geleneksel Türk Mutfak Kültürüne  vermiş olduğu destek ve ilgili araştırmaları için teşekkür eder, profesyonel kariyerinde ve hayatında başarılar dileriz..
 
Yaz sıcaklarında Anadolunun her yerinde yapılan ve sevilerek tüketilen "ayran aşı çorbası" nı bilmeyeniniz yoktur. Her ne kadar bazıları için cacık benzeri bir ürün gibi tanıtılsa da Türk mutfağında soğuk çorbalar arasında ki yerini almıştır. 
 
En Meşhur İştah Açıcılar
Geleneksel Türk Mutfağında Ayran Aşı Çorbası "Dr. Öğr. Üyesi şef Yılmaz Seçim"
Ayran Aşı Çorbası Kullanılacak Malzemeler
 
*     1 Su Bardağı Buğday 
*     1 Su Bardağı Nohut
*     250 Gram Süzme Yoğurt 
*     250 Gram Yoğurt
*     1 Su Bardağı Su 
*     1 Çay Kaşığı Tuz
*     1 Tutam Dereotu
 
En Meşhur İştah Açıcılardan Ayran Aşı Çorbası İşlem Basamakları
 
1 su bardağı buğdayı kaynayan suyun içerisine aktarın ve yumuşayana kadar pişirin. Ardından süzdürün. Büyük bir karıştırma kâsesinin içine 250 gram yoğurt ve süzme yoğurdu alıp çırpın.
 
1 su bardağı haşlanmış nohut ve buğdayı ekleyin. 1 tatlı kaşığı tuz da ilave ederek karıştırın. Üzerine 1 su bardağı soğuk suyu azar azar ekleyerek kıvamını ayarlayın ve dereotunu ilave edin.
 
Çorbanızı 1 saat buzdolabında soğuttuktan sonra servis edin.
 
***
Humus Nedir? Nasıl Yapılır?
 
Humus nedir? Humus nereye aittir? Humus yaparken nelere dikkat edilir? Humus yapmanın püf noktaları nelerdir?
 
Nohut ile yapılabilecek sonsuz tarif arasından en bilindik olanı Humus, Türk mutfağında da yaygın olan bu lezzet yeri geldiğinde sos yeri geldiğinde meze olarak kullanılabiliyor. 
 
Tahin, nohut ve sarımsağın birleşimiyle ortaya çıkan, kendine özgü süslemeleri ve lezzetiyle damaklarda ayrı bir tat bırakan humus, gastronomi kenti Hatay'da en sevilen yiyeceklerin arasında yer alır. Hatay'da genellikle soğuk meze, Tarsus'ta ise sıcak ana yemek olarak tüketilir. Nohut bir gece önceden ıslatılır. 
 
Bir tencerede çok iyi pişinceye kadar haşlanır, suyu süzülür. İnce delikli süzgeçten iki defa geçirilir Limonların suyu sıkılır, sarımsak dövülür, tahin ezilip püre haline getirilmiş nohuda karıştırılıp içine tuz eklenir. Bu karışım bir servis tabağına yayılarak konur. 
 
En Meşhur İştah Açıcılar
Üstüne kimyon, toz biber serpilir ve zeytinyağı gezdirilir. Üstü domates, turşu ve maydanozla süslenir. 
 
En Meşhur İştah Açıcılardan Humus Tarifi İçin Malzemeler
 
*     2 Su Bardağı Nohut (250 G) (Tercihen Koçbaşı)
*     1 Tatlı Kaşığı Karbonat (Arzuya Göre)
*     2 Diş Sarımsak
*     2 Adet Limon
*     1/2 Su Bardağı Tahin (90-100 Ml)
*     1/2 Çay Bardağı Zeytinyağı
*     1 Tatlı Kaşığı Kimyon
*     1,5 Çay Kaşığı Tuz
 
En Meşhur İştah Açıcılardan Humus Üzeri İçin:
 
*     1 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
*     1 Çay Kaşığı Toz Kırmızı Biber
*     1 Yemek Kaşığı Nohut
 
En Meşhur İştah Açıcılardan Humus Tarifinin Pişirme Önerisi
 
Önceden suda beklettiğiniz ve suyunu süzdükten sonra duru suda haşlayacağınız nohutları düdüklü tencerede daha kısa sürede pişirebilirsiniz. Haşlanmış nohutların kabuklarını tek tek ayıklamanız humusun kıvam ve kalitesini arttıracaktır.
 
En İyi Meze Tariflerinden Humus Tarifi Nasıl Yapılır?
 
Nohutları 1 gece veya en az 4-5 saat öncesinden ıslatın. Sindirimi kolaylaştırması ve daha kolay pişmesi için suyuna 1 tatlı kaşığı karbonat ekleyin. Ertesi gün suyunu süzün ve tekrar sudan geçirin.
 
Nohutları tencereye alıp üzerine su ekleyin ve pişmeye bırakın. Normal bir çelik tencerede 45 dakika kadar pişecektir. Nohutlar iyice yumuşadıktan sonra ocaktan alın. 1-2 yemek kaşığı kadar humus üzerinde servis etmek üzere ayırın.
 
Bu sırada tahin, zeytinyağı, kimyon ve tuzu bir kaseye alın. Limonların suyunu da ekleyin. Son olarak sarımsakları ince ince kıyıp onları da ekleyin ve güzelce karıştırın. Haşladıktan sonra suyunu süzdüğünü nohutları hazırladığınız tahinli karışımla mutfak robotunda pürüzsüz kıvam alıncaya dek çekin. 
 
Eğer mutfak robotu zorlanıyorsa, azar azar zeytinyağı veya su ilave ederek dilediğiniz kıvama ulaşmasını sağlayın.
 
Ardından servis tabağına alarak tatlı kaşığıyla ortasına bir yuvarlak çizin. Kenara ayırdığınız 1-2 yemek kaşığı nohutu üzerine serpiştirin. Son olarak zeytinyağını gezdirip toz biber serpin ve servis edin. Afiyet olsun!
 
***
Arnavut Biber Yoğurtlaması
Yeliz Tezcan Bingöl
 
Arnavut Biber Yoğurtlaması nedir? Muğla mutfak kültüründe Arnavut Biber Yoğurtlaması tarifi...
 
En Meşhur İştah Açıcılar
Nasıl yapılır? En lezzetli biber yemeklerinden Arnavut Biber Yoğurtlaması yapmak için gereken malzemeler nelerdir?
 
Muğla yemek kültüründe nefis ve lezzetli iştah acıcılardan Arnavut Biber Yoğurtlaması tarifini Türk mutfağı sevdalısı Yeliz Tezcan Bingöl’ün kaleminden mutfaklarınıza getirdik.
 
Yazın tazesinden kışın kurusundan yemeklerin yanına çok sık kızartırım. Acı delisi olduğumdan.
 
Yöresel mutfaklarımızdan Muğla mutfağında Arnavut Biber Yoğurtlaması nasıl yapılır?
 
Geleneksel Türk mutfağı yemek arşivinden Arnavut Biber Yoğurtlaması için kullanılan Malzemeler nelerdir?
 
*     200gr arnavut biberi 
 
Muhteşem Biber Yemeklerinden Arnavut Biber Yoğurtlaması Kızartmak İçin 
 
*     Zeytinyağı
*     3 Yemek Kaşığı Süzme Yoğurt 
*     5 Yemek Kaşığı Normal Yoğurt 
*     2 Diş Sarımsak 
*     Tuz
 
En Meşhur İştah Açıcılardan Arnavut Biber Yoğurtlaması Yapılış Tarifi: 
 
Biberleri yıkayıp kuruladıktan sonra tavaya yeterince yağı koyup biberleri kızartıyoruz. Sarımsağı tuzla dövelim. Yoğurtları karıştırıp iyice ezelim. Dövdüğümüz sarımsakla yoğurdu karıştıralım. 
 
Biberlerin üzerine koyalım. Kızarttığımız yağdan üzerine gezdirelim. Arzuya göre üzerine pul biber serpebiliriz.
 
***
Geleneksel Türk mutfağında patlıcan mezelerinden Nazuktan nasıl yapılır?
Evde Nazuktan yapılabilir mi? Nefis ve lezzetli Nazuktan mezesinde hangi malzemeler kullanılır? Peki evinizde Nazuktan yapmak istermisiniz?
 
Türk Aşçı Haberleri Olarak; Bu nefis meze tarifi ve Mutfak kültürümüze olan engin katkıları için şeflerimizden Umut KARAKUŞ’a teşekkür eder mesleki hayatında ve kariyerinde başarılar dileriz. 
 
Yöresel mutfaklarımızda en iyi mezelerden Nazuktan tarifini yapmış olduğumuz araştırmada Türk mutfağının ünlü şeflerinden umut karakuşun yemek arşivinde bulduk ve siz Türk aşçı haberleri takipçilerine özel şeflerimizden Umut Karakuş'un orijinal tarifini sizler için derledik.
 
Şeflerin Özel Meze Tariflerinden Nazuktan Nasıl Yapılır?
 
En Meşhur İştah Açıcılar
En İyi Meze Tariflerinden Nazuktan İçin Kullanılan Malzemeler;
 
*     1 Kilo Bostan Patlıcanı
*     1 Adet Kuru Soğan
*     150 Gram Kapya Biberi
*     Limon Suyu  
*     2 Diş Sarmısak
*     300 Gram Süzme Yoğurt
*     50 Mililitre Zeytinyağı
*     20 Gram Pekmez
*     Tuz 
 
En İyi Patlıcan Mezelerinden Nazuktan Yapılış Tarifi;
 
Kapya biberi'ni kabuklarıyla birlikte közleyin. Közlenmiş patlıcanları kabuklarından ayırıp hafif limonlu suya koyun.
 
Biberin ve soğanın da kabuklarını sıyırıp közlenmiş patlıcan ve 2 diş sarmısakla birlikte doğrayın. 300 gram süzme yoğurt, 50 mililitre zeytinyağı, 20 gram pekmez ve biraz tuz ekleyip karıştırın. 
 
Birkaç saat bekletip öyle servis edin.
 
En İyi İştah Açıcılardan Olan Nazuktan Hakkında Not;
Nazuktan'da tatların iyice birbirine geçmesi için dolapta bekletmek önemli.
 
***
En Meşhur İştah Açıcılardan Kuru Cacık Nedir? 
"Usta Şef Arda Türkmen"
 
Türk mutfağında kullanılan ilginç yemek isimlerinden Kuru Cacık nedir? Kuru Cacık Nasıl Yapılır? Geleneksel Türk mutfağında en iyi iştah açıcılardan Kuru Cacık yapmak için hangi malzemeler gereklidir?
 
Bu güne kadar evinizde Kuru Cacık yaptınız mı? Peki evinizde Kuru Cacık yapmak için geleneksel Türk mutfağında şeflerin özel yemek tariflerinden faydalanmak istermisiniz?
 
En Meşhur İştah Açıcılar
En Muhteşem Sofralarda En İyi İştah Açıcılardan Kuru Cacık Nasıl Yapılır?
 
En Eski İştah Açıcılardan Kuru Cacık İçin Kullanılan Malzemeler Nelerdir?
 
*     3 Su Bardağı Süzme Yoğurt
*     4 – 5 Adet Salatalık
*     3 Diş Sarımsak
*     2 Dolu Tutam Kuru Nane
*     Tuz
*     3 – 4 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
 
En Meşhur İştah Açıcılardan Kuru Cacık Üzeri İçin;
 
*     Zeytinyağı
*     Kuru Nane
 
Geleneksel Türk Mutfağında En İyi Lezzetlerden Kuru Cacık Yapılış Tarifi:
 
Salatalıklarınızı ortadan ikiye bölün ve bir tatlı kaşığı yardımıyla çekirdeklerini çıkartın. Çekirdeklerini çıkarttığınız salatalıklarınızı küçük küp olacak şekilde doğrayın.
 
Süzme yoğurdunuzu bir süzgece alın ve fazla suyunu süzdürün. Süzdürdüğünüz yoğurdunuzu bir karıştırma kabına alın. Küçük küp doğranmış salatalık ve rendelenmiş sarımsağı yoğurdun içine ilave edip karıştırın.
 
Kuru nane, tuz ve zeytinyağını ilave edip karıştırın. Hazırladığınız kuru cacığı 1 saat buzdolabında dinlendirin. Ardından servis edeceğiniz tabağa alın.
 
Üzerine zeytinyağı ve kuru nane gezdirerek servis edin.
 
***
Modern Türk mutfağı Osmanlı Yemek Kültürü ve Geleneksel Türk mutfağında nefis yemekleri ile bilinen sertabbah, Dr. Öğr. Üyesi şef Yılmaz Seçim’ in kaleminden İştah Açıcı Nefis Bir Tarif olan şeflerin özel Yemek Tariflerinden “Acılı Ezme Tarifi” Türk Aşçı Haberleri olarak sizler için derledik.
 
En Meşhur İştah Açıcılar
İştah Açıcı Nefis Bir Tarif. !!! Acılı Ezme 
En Meşhur İştah Açıcılardan Acılı Ezme Kullanılacak Malzemeler
 
*     3 Adet Büyük Boy Domates 
*     3 Adet Yeşil Sivri Biber
*     3 Diş Sarımsak 
*     6 Adet Taze Soğan
*     1/2 Demet Maydanoz 
*     100 Gr Domates Ve Biber Salçası
*     1 Adet Taze Sıkılmış Limon Suyu 
*     4 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
*     2 Yemek Kaşığı Nar Ekşisi 
*     1 Tatlı Kaşığı Nane
*     2 Çay Kaşığı Kırmızı Biber 
*     1 Çay Kaşığı Tuz
 
Acılı Ezme İşlem Basamakları
Ortadan ikiye kesip çekirdeklerini çıkardığınız yeşil sivri biberleri küçük parçalar halinde doğrayın. Bol suda yıkadıktan sonra ortadan ikiye kesip kabuklarını soyduğunuz domatesleri, çok küçük parçalar halinde doğrayın.
 
Bol suda yıkadıktan sonra suyunu süzdürdüğünüz maydanoz ve taze soğanları incecik kıyın. Sarımsakları rendeledikten sonra havanda tuzla dövün.
 
Domates ve biber salçasını; küçük bir kapta taze sıkılmış limon suyu, zeytinyağı ve nar ekşisiyle karıştırıp kıvamını açın.
 
Tüm malzemeleri bir araya toplayıp biber salçalı karışım, tuz, nane ve kırmızıbiberle karıştırın. Hazırladığınız acılı ezmeyi arzuya göre soğuk olarak taze taze sevdiklerinizle paylaşın.
 
***
En Meşhur Salatalardan Közlenmiş Patlıcan ve Biber Salatası
Yeliz Tezcan Bingöl
 
Geleneksel Türk mutfağında en zengin yöresel mutfaklarımızdan Muğla mutfağında Közlenmiş Patlıcan Biber Salatası nasıl yapılır? Bu güne kadar evinizde En iyi iştah açıcılarımızdan Közlenmiş Patlıcan Biber Salatası ile sofralarınızı şenlendirdiniz mi?
 
Ege mutfağında patlıcan yemeklerinden diyemeyiz ama patlıcan ile yapılmış soğuk meze ve iştah açıcılarımızdan olan Közlenmiş Patlıcan Biber Salatası tarifini Türk mutfağı sevdalısı Yeliz Tezcan Bingöl ‘un kaleminden mutfaklarınıza getirdik. 
 
En Meşhur İştah Açıcılar
Türk aşçı haberlerinin sıkı takipçilerinden olan Yeliz Tezcan Bingöl’e ilgili tarifi için teşekkür eder başarılar dileriz.
 
En Meşhur İştah Açıcılardan İştah Açıcılarımızdan Közlenmiş Patlıcan Biber Salatası Nasıl Yapılır?
 
En Meşhur İştah Açıcılarımızdan Közlenmiş Patlıcan Biber Salatası İçin Kullanılan Malzemeler Nelerdir?
 
*     4 Tane Orta Boy Patlıcan
*     3 Tane Yeşil Biber 
*     3 Tane Kırmızı Biber 
*     7 Diş Sarımsak 
*     1 Tane Büyük Boy Limon
*     4 - 5 Yemek Kaşığı Zeytinyağı 
*     Tuz
*     1 Kahve Fincanı Su
 
Geleneksel Türk Mutfağında Patlıcan İle Yapılan Soğuk Mezelerden Ve Salata Tariflerinden Közlenmiş Patlıcan Biber Salatası Yapılış Tarifi:
 
Patlıcan ve biberleri yıkayıp közleyelim. İlk sıcağı geçince kabuklarını soyup doğrayalım. 
 
Sarımsağı tuzla iyice dövelim. Zeytinyağını koyup iyice çatalla çırpalım. 
 
Mayonez kıvamına gelinceye kadar. Ağartma işlemi yapıyoruz. Su ve limon suyunu ekleyip iyice karıştıralım. 
 
Hazırladığımız sosu közlemelere ekleyip karıştıralım. Deneyeceklere AFİYET OLSUN...
 


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler