Amasya Sıkma Tarhana

Amasya Sıkma Tarhana

Türk aşçı haberleri olarak gastronomi haritamızda edinmiş olduğumuz bilgilere göre, Vali Mustafa Masatlı, burada yaptığı konuşmada, Amasya'ya özgü bir lezzet olan sıkma tarhananın coğrafi işaret tanıtımını yap..

 
Amasya'nın yöresel lezzetlerinden "Amasya sıkma tarhanası", Türk Patent ve Marka Kurumunca coğrafi işaret belgesiyle tescillendi.
 
Amasya Valiliği ile Yeşilırmak Havzası Kalkınma Birliğinin girişimiyle coğrafi işaret tescili yapılan "Amasya sıkma tarhanası"nın tanıtımı amacıyla kentteki bir otelde program düzenlendi.
 
Türk aşçı haberleri olarak gastronomi haritamızda edinmiş olduğumuz bilgilere göre, Vali Mustafa Masatlı, burada yaptığı konuşmada, Amasya'ya özgü bir lezzet olan sıkma tarhananın coğrafi işaret tanıtımını yapmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.
 
Amasya Sıkma Tarhana
Kadim bir kültüre sahip Amasya'da tarihin pek çok dokusunu her yönüyle görmenin mümkün olduğunu dile getiren Masatlı, "Sıkma tarhanasını Amasya'mızın 17. coğrafi işaretli ürünü olarak tescil ettirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. 
 
En zengin mutfaklardan biri olan Türk mutfağı, Çin ve Fransız mutfakları ile dünyanın en ünlü ve önemli üç mutfağından biri olarak kendinden söz ettirmeyi başarmıştır." dedi.
 
Her ülkenin yemek kültürü ve geleneksel yemeklerinin önem taşıdığını belirten Masatlı, "Tarhana da Türk mutfağı için büyük önem taşıyan ve her yöremizde farklı çeşitleri bulunan yiyeceklerden bir tanesidir. 
 
Amasya Sıkma Tarhana
Orta Asya'da yaşayan Türklerin bulduğu, besin değeri yüksek olan tarhana, yüzyıllar boyu özellikle kahvaltılarda ve yemeklerden önce tüketilmiştir." ifadesini kullandı.
 
Konuşmaların ardından coğrafi işareti alınan en lezzetli çorba çeşitlerinden "Amasya sıkma tarhanası"nın yapımına ilişkin sunum gerçekleştirildi. Daha sonra Vali Masatlı ve katılımcılar, tarhana çorbasının tadına baktı.
 
Amasya Sıkma Tarhana
Sıkma Tarhana Çorbası - Amasya
Sıkma Tarhana Çorbası Malzemeleri Nelerdir
 
*   6 adet sıkma tarhana (bütün yarmalı)
*   1 su bardağı nohut
*   1 yemek kaşığı nane
*   2 yemek kaşığı tereyağı
*   Tuz
 
Sıkma Tarhana Çorbası Nasıl Yapılır
 
Tarhanalar ve nohut bol suyla akşamdan ıslatılır. Suyu süzülerek tarhanalar elle sıkılarak ezilir. Nohutlarla birlikte çorba kazanında bol suyla devamlı karıştırarak nohutlar yumuşamasına kadar ve koyulaşana kadar pişirilir. Tuzu atılır. Üzerine tereyağında kızdırılmış nane gezdirilir. 

 



Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler