En Meşhur Patlıcanlı Kebablar

En Meşhur Patlıcanlı Kebablar

Geleneksel Türk Mutfağında En Meşhur Patlıcanlı Kebablar nelerdir? En Meşhur Patlıcanlı Kebablar nasıl yapılır? Evde En Meşhur Patlıcanlı Kebabları yapabilmek için nelere dikkat edilir? En Eski Kebab Tarifleri..

 
Geleneksel Türk Mutfağında En Meşhur Patlıcanlı Kebablar nelerdir? En Meşhur Patlıcanlı Kebablar nasıl yapılır? Evde En Meşhur Patlıcanlı Kebabları yapabilmek için nelere dikkat edilir?
 
En muhteşem sofralarınıza En Meşhur Patlıcanlı Kebabları yapmak istiyorum ama tarif bulamıyorum diyenlerdenmisiniz?
 
İşte sizler Türk aşçı haberleri olarak En Meşhur Patlıcanlı Kebabları Türk mutfağı yemek arşivimizde araştırdık ve mutfaklarınıza getirdik....
 
Tokat'ta yetiştirilen sebzelerle, yaylalarında otlatılan kuzuların etinden yapılan coğrafi işaretli Tokat kebabı, kentin gastronomi turizminde öne çıkan lezzeti olarak ilgi görüyor.
 
Tokat'ta yetiştirilen sebzelerle, yaylalarında otlatılan kuzuların etinden yapılan coğrafi işaretli Tokat kebabı, kentin gastronomi turizminde öne çıkan lezzeti olarak ilgi görüyor.Kenti ziyaret edenlerin tatmadan ayrılmadığı Tokat kebabının geçmişinin yaklaşık 300 yıl öncesine dayandığı biliniyor.
 
Tokat'ın yaz güneşinde kızaran domatesleri ile yaylalarında kekikle beslenen kuzuların etinin, en üste kuyruk yağı geçirilen şişlerde, patlıcan, sarımsak ve biberle özel fırınlarda odun ateşinde pişirilmesiyle yapılan Tokat kebabı, 6 yıl önce coğrafi işarete de sahip oldu.
 
Tokat kebabının lezzetinin en önemli sırrı ise tarlada yetişen sebzelerin mevsiminde tüketilmesi. Kebap ustası Tokat denince akla kebabının geldiğini söyledi.Tokat kebabında kullanılan tüm sebzelerin kentin verimli topraklarında yetiştirildiğini vurgulayan Yılmaz, "Kebabımızda kuzunun da her tarafını kullanmıyoruz. 
 
But ve pirzola dediğimiz bölümü kullanıyoruz. Yaylada yetişen kuzular. Kebabımızın kendine özgü ocağı var. Kebabımız her yerde ve her ocakta hazırlanmıyor. Kendini özgü odun ateşinde hazırlanıyor." dedi.
 
Kebabın hazırlanmasının yaklaşık yarım saat sürdüğünü anlatan Yılmaz, şunları dile getirdi:"Şişe önce kuyruk yağını geçiriyoruz. Pişerken kuyruk yağındaki lezzet hepsine akıyor. 
 
Tokat kebabının lezzeti birçok yere yayılmış durumda. Gurbetçilerimiz memleketlerini özledikleri kadar Tokat kebabını da özlüyorlar. Bu lezzet için 500 kilometre yol değiştiren insanlar var. 500 kilometre sadece bu lezzeti tatmak için Tokat'a gelen insanlar var. 
 
Tokat kebabını mayıs ayında yapmaya başlıyoruz, ekim ayının sonuna kadar devam ediyoruz."Fırında asılarak pişirilen sebzeler ve et, fırının altından toplanan yağın üzerlerine gezdirilmesinin ardından tepsiyle servis ediliyor.
 
Adı tüm dünyada Türk mutfağıyla birlikte anılır kebabın. Haksız da değildir hani zira ülkemizin dört bir yanında çeşit çeşit kebaplar yapılır. Adana’yı Urfa’yı herkes bilir de daha az bilinen enfes kebaplarımız da var. Mesela Tokat kebabı… Kuzu eti ve sebzelerle yapılan Tokat kebabı, çok fazla uğraşmadan nefis bir et yemeği hazırlamak isteyenler için çok uygun. Gelsin öyleyse Tokat kebabı tarifi…
 
En Meşhur Patlıcanlı Kebablar
En Eski Kebab Tariflerinden ve En Meşhur Patlıcanlı Kebablardan Tokat Kebabı Nasıl Yapılır?
Yöresel En İyi Kebab Çeşitlerinden Tokat Kebabı Yapımı İçin Malzemeler Nelerdir?
 
*     500 Gram Kuzu But Eti
*     3 Adet Patlıcan
*     1 Adet Patates
*     4 Adet Yeşil Biber
*     2 Adet Domates
*     4 Diş Sarımsak
*     Yarım Çay Bardağı Zeytinyağı
*     1 Silme Tatlı Kaşığı Tuz
 
En Meşhur Patlıcanlı Kebablardan Tokat Kebabı Tarifi Yapılış Tarifi;
 
Etleri iri iri doğrayıp tuzlayın. Patlıcanları alaca soyup patlıcanın büyüklüğüne göre, enine ikiye ya da üçe kesin ve iri iri dilimleyin. Doğradığınız patlıcanları tuzlu suya koyup kenara alın.
 
Patatesleri soyup D şeklinde ince ince dilimleyin. Domatesleri küp küp doğrayın. Sarımsakları soyun ama bütün kalsınlar. Yuvarlak bir fırın tepsisine, bir patlıcan, bir et, bir patates olarak yerleştirin. Ortada kalan boğluğa domatesleri ve sarımsakları yerleştirin.
 
En üste de biberleri dizip üzerine yarım çay bardağı zeytinyağı gezdirin ve tuz serpin. Fırını 220 dereceye ayarlayıp önceden ısıtın. Tepsiyi 1 saat fırında pişirin. Ardından çıkarıp sıcak sıcak servis edin...
 
***
En Farklı Patlıcan Kebab Tarifi...
 
Sunumu Harika Fırında Patlıcan Kebabı… Muhteşem ezber bozan patlıcan Kebab tarifini denemek istermisiniz? En Meşhur Patlıcanlı Kebablardan Patlıcan Kebabı tarifi ....
 
 
En farklı patlıcan kebab tariflerinden biri işte sizlerle…
 
Patlıcan kebab nasıl yapılır? Türk mutfağı yemek arşivinde de bulunan en farklı versiyonu ile patlıcan kebab yapabilmek için hangi malzemelere ihtiyacınız vardır?
 
Bu güne kadar evinizde patlıcan kebab yapmayanlar için...
 
En iyi patlıcanlı yemeklerden ve fırın yemeklerinden sizler için araştırdık ve gülsümün sarayı tv de yapılan videolu patlıcan kebab tarifini sizlerle paylaşmak istedik.
 
Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun...
 
En Meşhur Patlıcanlı Kebablar
Patlıcan Kebabı kullanılan Malzemeler Nelerdir?
 
*    1 kilo patlıcan (kemer patlıcanı).
 
En Meşhur Patlıcanlı Kebablardan Patlıcan Kebabı Köftesi İçin;
 
*    Yarım Kilo Kuzu-Dana Karışık Kıyma,
*    Yarım Demet Maydanoz,
*    4-5 Diş Sarımsak,
*    1 Adet Büyük Soğan,
*    2 Yemek Kaşığı Zeytinyağı,
*    Karabiber,
*    Tuz.
 
En Meşhur Patlıcanlı Kebablardan Patlıcan Kebabı Garnitürü İçin;
 
*    Domates,
*    Sivri Biber.
 
Patlıcan Kebabı Hazırlanış Tarifi Nedir?
 
Patlıcanları 3 parmak genişliğinde doğrayalım. Fırın tepsisine bir kaç damla zeytin yağı damlatalım ve tepsiyi yağlayalım. Patlıcanların şeklini bozmadan (patlıcanlar bölünmemiş gibi) tepsiye dizelim.
 
Önceden ısıtılmış 230° fırında 40 dakika pişirelim.(patlıcanların inceliğine ve fırının pişirme hızına göre pişirme süresi değişiklik gösterebilir)
 
Robota sarımsağı, maydanozu, soğanı koyalım ve robottan geçirelim. Herhangi bir kabın içine robottan geçirdiğimiz malzemeleri, kıymayı, zeytin yağını, karabiberi, tuzu koyalım ve güzelce yoğuralım.
 
Harçtan küçük parçalar koparalım ve elimizle yuvarlak şekil verelim. Patlıcan dilimlerinin arasına köfteleri yerleştirip, patlıcanları birbirine yaslayalım.
 
Kalan boşluklara domates, sivri biber yerleştirelim. Köfteli Patlıcan Kebabımızı tekrar 220° fırına koyalım ve köfteler pişene kadar bekleyip, servise sunalım. Afiyet olsun.
 
***
Amasya Şıngır Kebabı Yöresel Mutfaklarımızdan Amasya ve çevresine ait Geleneksel Türk mutfağındaki Kebablarimizdan Öncelikli olanlardandır. Zaman zaman Osmanlı saray mutfağının da özel programlardaki menüleri arasında yerini almıştır. Geleneksel olarak günümüzde basta Amasya ve çevresinde olmak üzere bir çok bölgemizde de ilgili özel restoranlarda ve ahalide ise halen geleneksel adetleri yasatan aileler tarafından  halen yapılmaktadır.
 
En Meşhur Patlıcanlı Kebablar
En Meşhur Patlıcanlı Kebablardan Amasya Şıngır Kebabı Tarifi;
Şıngır Kebabı Tarifi "Amasya" Kullanılan Malzemeler Nelerdir?
 
*    1.5 Kg. Kuzu Kuşbaşı 
*    1 Kg. İnce Palıcan 
*    1/2 Gr. Yeşil Sivri Biber (Tatlı) 
*    Tuz-Karabiber 
 
En Meşhur Patlıcanlı Kebablardan Amasya Şıngır Kebabı Tarifi Hazırlanışı: 
 
Patlıcanlar alacalı soyulur. Halka şeklinde doğranır. 20 dakika tuzlu suda bekletilir. Et tuzlanır. Bir patlıcan bir et olmak üzere şıngır şişlerine dizilir.
Odun ateşi küllenene kadar beklenir ve şıngır aleti üzerine yerleştirilir. 
 
Şıngırın çarkı elle çevrilerek pişirilir. Yeşil biberler ateşte közlenir, pişen kebabın üzerine konularak Tepoşlu (Bir nevi kapaklı bakır sahan) da 15 dakika demlendirilir. Sıcak olarak servis yapılır.
 
***
Patlıcanlı Kebablardan "Zade Kebabı" Tarifini Denemelisiniz...
 
Damağınızı şenlendirecek mükemmel bir lezzet en iyi kebab tariflerinden zade kebabı nasıl yapılır? Bu güne kadar evinizde en sevilen fırın kebablarından Zade Kebabı yaptınızmı?
 
Türk mutfağı şeflerinin özel kebab tariflerinden Zade Kebabı yapmanın püf noktaları nelerdir?
 
Damağınızı şenlendirecek mükemmel kebap çeşitlerinden zade kebabı yapmak için hangi malzemelere ihtiyaç vardır? Fırında zade kebabı yapmak için gerekli malzemeler neler? İşte kimsenin daha önce tatmadığı ve bilmediği püf noktalarıyla enfes zade kebabı tarifi…
 
En Meşhur Patlıcanlı Kebablar
En Meşhur Patlıcanlı Kebablardan Zade Kebabı Tarifi İçin Gerekli Malzemeler
 
*    500 Gram Kuşbaşı Dana Eti
*    1 Yemek Kaşığı Domates Salçası
*    2 Çay Kaşığı Tuz
*    3 Adet Orta Boy Domates
*    1 Çay Kaşığı Karabiber
*    5 Adet Sivri Biber
*    2 Adet Kuru Soğan
*    3 Adet Patates
*    4 Yemek Kaşığı Sıvı Yağ
*    4 Adet Patlıcan
*    10 Diş Sarımsak
 
En Meşhur Patlıcanlı Kebablardan Zade Kebabı Üzeri İçin;
 
*    1 Kase Rendelenmiş Kaşar Peynir
 
Zade Kebabını Fırında Kızartmak İçin;
 
*    Sıvı Yağ
 
En Ünlü Kebablardan Zade Kebabı Yapılış Tarifi
 
Zade kebabı hazırlığına ilk olarak etlerden başlanır. Kuşbaşı etler tencereye alınır ve yüksek ateşte açılır. Etler suyunu salana kadar karıştırılarak pişirilmeye devam edilir.  Suyunu saldıktan sonra üzerine bir miktar su eklenir ve etlerin yumuşayıncaya kadar pişmesi sağlanır. 
 
Etler suyunu iyice çektikten sonra içerisine sıvıyağ eklenir. Bir kaç kez karıştırıldıktan sonra yemeklik doğranmış soğanlar etlere ilave edilir. Sarımsak, doğranmış biberleri de etlerin içine katılarak pişirilmeye devam eder. Tencerenin içerisine salça eklenir ve sonradan rendelenmiş domates koyulup karıştırılır. 
 
Et sotelendikten sonra suyunu çekinceye kadar pişme işlemi devam eder. Diğer taraftan patatesler küp küp doğranır ve başka bir tavada kızartılarak bekletilir. Patlıcanlar da şerit halinde kesilerek uzun uzun fritöz de kızartıldıktan sonra yemeğin şekli verilir ve fırınlama aşamasına geçilir.
 
Zade kebabının ikinci aşamasına geldiğimizde etin olduğu tencerede pişirilmesinden sonra tuzu ve baharatları ilave edilir. Daha sonra ete kızarmış patatesler eklenir. 10 dakika kadar etin suyunu çekmesi beklenir. Daha sonra kızaran patlıcanlar çapraz şekilde güveç kaplarına yerleştirilir ve uçları sarkıtılır. 
 
İçerisine hazırlanan malzemeler ilave edilir. Karşıdan doldurulup patlıcanların sarkan kısımları ile kapatılır. En üstte ise rendelenmiş kaşar peynir dökülerek 180 derece ısıda kaşar peynirler eriyip kızarıncaya kadar pişirme işlemi devam ettirilir. Yemeğiniz servis için hazır.
 
Afiyet olsun...
 


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler