Geleceğin Şefleri Heyecanlı..

Geleceğin Şefleri Heyecanlı..

Aşçılığın çok disiplin isteyen bir meslek olduğunu öğrencilere aktaran Balıkçı Kenan Balcı yemek konusunda ayarın kaçırılmaması gerektiğini belirtti. Balcı: "Balık çok hassas bir yiyecek. Onu pişirirken..

 
Geleceğin aşçıları Beylikdüzü'nde Balıkçı Kenan Tesisleri'ni ziyaret etti. Kenan Balcı ile birlikte mutfağa giren genç aşçılar, balık türlerini, temizleme ve pişirme şekillerini öğrendi.
 
Türk aşçı haberleri olarak aşçılık eğitimlerinde edinmiş olduğumuz bilgilere göre;
 
Geleceğin Şefleri Heyecanlı..
Beylikdüzü 75. Yıl Cumhuriyet Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Yiyecek İçecek Hizmetleri Aşçılık Dalı Öğrencileri Balıkçı Kenan Tesisleri'nin gezdi. Yiyecek İçecek Hizmetleri Aşçılık Dalı öğrencilerinin ilk dersi deniz ve balık oldu. 
 
Yarım asırlık balıkçı Kenan Balcı'nın tecrübelerinden yararlanan Geleceğin Türk Mutfağı Şefleri balıklar hakkında merak ettiklerini uygulamalı şekilde öğrendi. Balık türlerini ve temizlenme şeklini gösteren Kenan Balcı, daha sonra öğrencilerle birlikte ızgara başında balık pişirdi.
 
Geleceğin Şefleri Heyecanlı..
Aşçılığın çok disiplin isteyen bir meslek olduğunu öğrencilere aktaran Balıkçı Kenan Balcı yemek konusunda ayarın kaçırılmaması gerektiğini belirtti. Balcı: "Balık çok hassas bir yiyecek. Onu pişirirken çok dikkat etmemiz gerekiyor.
 
Bir anlık dalgınlık balığı yakmamıza neden olur. Balık yandımı işimiz bitmiştir. Aşçılıkta o lezzeti, o güzelliği tutturmamız lazım. 
 
Müşterilerimiz yada yakınlarımız o yemeği yiyince tadından mest olması lazım" dedi. Balığı temizlerken bıçağın mutlaka sağ elde olması gerektiğini vurgulayan ünlü balıkçı Kenan Balcı: "Balığı bıçağın ters tarafıyla temizlememiz gerekiyor. 
 
Geleceğin Şefleri Heyecanlı..
Balık kaygan olduğu için elimizi kesme riskimiz oldukça yüksek. Bıçak her zaman sağ elde olması gerekiyor. Sol elimizle de balığın kafasını tutup balığımızı rahatlıkla temizleyebilirim. Balığımızı fileto haline getirdikten sonrada ortadan ikiye bölüp hem tavada, hem de ızgarada rahatlıkla pişirebiliriz" diye konuştu.
 
Programın sonrasında ızgara başına geçen öğrenciler palamut şiş, palamut köfte ve palamut pirzola pişirdi. Balık ekmek ziyafeti çeken öğrencilere en iyi balık yemeklerini pişirmek hakkında da bilgi veren usta balıkçı Kenan Balcı: "Balığı kurutmadan pişirmeliyiz. 
 
Balık omega 3 kaynağı. Besin değeri çok yüksek...
 
Geleceğin Şefleri Heyecanlı..
Gastronomi ve mutfak sanatlarında Geleceğin Aşçıları Bir tarafı pembeleştiği zaman diğer tarafını pişirelim. Böylelikle hem balığımız kurumaz. Hem de içindeki besin değeri yok olmaz. Çünkü balık anne sütünden sonra yıpranan dokuları onaran tek besin kaynağı. 
 
İçinde hiç bir katkı maddesi yok" ifadesini kullandı.Günün finalini Türkiye Deniz Canlıları Müzesi'nde yapan Beylikdüzü 75. Yıl Cumhuriyet Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Yiyecek İçecek Hizmetleri Aşçılık Dalı Öğrencileri mumya balıkları tek tek inceledi. 
 
Orkinostan, köpekbalığına, vatozdan, kılıçbalığına kadar içerisinde binlerce deniz canlısının olduğu müzeye girişler ücretsiz. Mumya balıkları inceleyen öğrencilere müze kurucusu Kenan Balcı, sergilenen tüm balıkların Türk karasularında yakalandığı bilgisini paylaştı.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler