Geleceğin Şefleri

Geleceğin Şefleri "Akıllı Tartı Sistemi" ni Kullanıyor...

İsrafla ve israf kaynaklı karbon salımıyla mücadele etmek için teknoloji tabanlı bütünsel atık yönetimi çözümleri geliştiren Fazla, Türkiye’nin en kapsamlı yiyecek – içecek eğitim..

 
Geleceğin şefleri oluşan gıda atığını ölçerek yönetmeye başladı...
 
Fazla’nın Akıllı Tartı Sistemi, Mutfak Sanatları Akademisi mutfaklarında yerini aldı
 
Türkiye’nin ilk ve tek teknoloji tabanlı bütünsel atık yönetim şirketi Fazla, HoReCa sektörü için özel olarak geliştirdiği Akıllı Tartı Sistemi ile Mutfak Sanatları Akademisi (MSA) mutfaklarında yerini aldı. 19 yıldır yiyecek-içecek eğitimi konusunda faaliyet gösteren MSA ile geliştirdiği bu iş birliğinde, Akıllı Tartı Sistemi aracılığıyla geleceğin şefleri gıda atıklarını ölçerek yönetmeye başladı.
 
İsrafla ve israf kaynaklı karbon salımıyla mücadele etmek için teknoloji tabanlı bütünsel atık yönetimi çözümleri geliştiren Fazla, Türkiye’nin en kapsamlı yiyecek – içecek eğitim merkezi olan Mutfak Sanatları Akademisi ile bir araya geldi. Dünya’ya ve içinde bulunduğu topluma duyarlı insanlar olma misyonunu paylaşan bu iki kurum, geliştirdikleri iş birliği ile uzun vadeli ve pozitif etki odaklı çalışmalarının ilkine imza atmış oldu.
 
Geleceğin Şefleri "Akıllı Tartı Sistemi" ni Kullanıyor...
Fazla’nın HoReCa sektörü için özel olarak geliştirdiği ve profesyonel mutfaklarda atık azaltıcı aksiyon almayı mümkün kılan Akıllı Tartı Sistemi; MSA’nın Aile Mutfağı isimli yemekhanesinde yerini aldı ve ölçüm çalışmaları hızla başladı.
 
Gerçekleşen bu iş birliği hakkında konuşan MSA Yönetici Ortağı Sitare Baras, “Akıllı Tartı Sistemi ile gıdanın hangi aşamada ve ne miktarda atığa dönüştüğünü yakından takip edip ölçebiliyoruz. 
 
Geleceğin Şefleri "Akıllı Tartı Sistemi" ni Kullanıyor...Okul olarak sahiplendiğimiz sorumluluklardan biri de aşçılık eğitimlerimizde öğrencilerimizin ve mezunlarımızın gıda israfı konusunda bilinçlenmelerini sağlamak, bunun için en pratik ve etkili teknolojiler ile onları buluşturarak israfla mücadeleyi günlük hayatlarının bir parçası haline getirmek.” dedi. İş birliği kapsamında bir ay içinde gıda atığı oluşumunu ve atık kaynaklı karbon salımını %40 oranında azaltmayı başardıklarını dile getiren Baras, “Bu iş birliği bir başlangıç. 
 
Sadece bir ay içinde gördüğümüz bu etki çok daha güçlü adımlar atılabileceğinin bir göstergesi. Hem okul içinde hem de okul dışında benzer örnekleri çoğaltarak etki yaratmaya ve ölçülebilir sonuçlar almaya devam edeceğiz.” şeklinde sözlerini tamamladı. Ayrıca yapılan çalışmalar ile ilgili düşüncelerini paylaşan MSA şefleri ve çalışanları; ölçüm sonrası oluşturulan rapor sonuçlarına şaşırdıklarını, bu kadar fazla atıklarının oluşabileceğini düşünmediklerini paylaştı. 
 
Özellikle aşçılık mesleğinde menü planlama alanında aksiyon alarak atık oluşumunun önüne geçebileceklerini gören şefler ve tüketim alışkanlıklarını değiştirerek porsiyon kontrolüyle hareket eden çalışanlar, bu iş birliği sayesinde farkındalık kazandıklarının altını çizdi.
 
Geleceğin Şefleri "Akıllı Tartı Sistemi" ni Kullanıyor...
Gıda işletmelerinde satın alınan gıdaların %5 ila %35’inin israf olduğunu belirten Fazla Pazarlama Lideri Koray Koçer, “MSA’da gerçekleştirdiğimiz ölçümler, ilk ayda gıdanın atığa dönüşme oranının %13 seviyelerinde olduğunu gösterdi. Ölçümler sonucunda sunduğumuz veriye dayalı içgörüler sayesinde MSA, aldığı aksiyonlar ile bu oranı ikinci ayın sonunda %10’a indirmeyi başardı.” dedi. 
 
Gerçekleştirdikleri iş birliğinden dolayı mutluluk duyduklarını belirten Koçer, “Genç profesyonellerin iklim krizi ve gıda israfı konularında çekirdekten yetişmesine ön ayak olmak bizlere umut oluyor. Bugün başlattığımız bu iş birliğini ve etkilerini hızla büyütmeye devam edeceğiz.” şeklinde konuştu.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler