11 Restoran Ltb Beyaz Yasemin Belgesi Almaya Hak Kazandı

11 Restoran Ltb Beyaz Yasemin Belgesi Almaya Hak Kazandı

LTB ‘tarafından başlatılan “Beyaz Yasemin” projesi 4. döneminde denetimlerden geçen 11 işletmeye belgeleri verildi. Lefkoşa...

11 Restoran Ltb Beyaz Yasemin Belgesi Almaya Hak Kazandı
LTB ‘tarafından başlatılan “Beyaz Yasemin” projesi 4. döneminde denetimlerden geçen 11 işletmeye belgeleri verildi. Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) Halk Sağlık Şubesi, Gıda Mühendisleri Odası (GMO), Çevre Mühendisleri Odası (ÇMO), Esnaf ve Zanaatkârlar Odası (KTEZO) ve Kıbrıs Türk Ortopedik Özürlüler Derneği  iş birliğindeki Beyaz Yasemin projesi kapsamında 4. dönem başvuruları belirlenen kriterlere göre Değerlendirme Komisyonu tarafından değerlendirildi ve 3 yeni işletme sertifika almaya hak kazanırken 8 işletmeninde sertifikası yenilendi.
 
Denetimlerde temel olarak işyerinin genel hijyen kurallarına uygunluğu, çevre ile uyumluluğu, çevre kirliliği yaratmayacak şekilde çalışıyor olması, iş yerinin engelli bireylerin erişimine müsait olması, otopark mevcudiyeti, iş yerinin çalışanlarına yönelik sağlıklı ve güvenli bir ortam yaratıyor olması hususları değerlendirildi.
 
İşletmeler belirlenen 100 kriterden değerlendirildi
Beyaz Yasemin Değerlendirme Komisyonu 100 kriter üzerinden işletmeleri değerlendirmeye tabi tutarken, 70 ve üzerindeki kriteri sağlayan Eziç, Lavash ve Cafe No:3 sertifika almaya hak kazanırken, aynı değerlendirmeye tabi tutulan Califorian Restoran, Çağdaş Kebap, Dominos Pizza Lefkoşa, Hamur Restoran, Johnny Rockets Lefkoşa, Segafredo Zanetti, Sabor Restoran ve Şefler Grill House’un da Beyaz Yasemin belgeleri yenilendi.
 
Yapılan değerlendirmenin sonuçlandırılmasının ardından LTB Mimar Mehmet Vahip Toplantı Salonu’nda LTB Başkanı Mehmet Harmancı’nın katılımıyla Beyaz Yasemin sertifikası almaya hak kazanan işletmelerin yetkililerine sertifikaları takdim edildi.
 
Harmancı: Beyaz Yasemin Lefkoşa’ya daha çok yayılılıyor
Törende yaptığı konuşmasında LTB Başkanı Mehmet Harmancı, Beyaz Yasemin belgesi almaya hak kazanan işletmeleri kutlayarak proje süresince destek vererek katkı koyan tüm paydaşlara, sivil toplum örgütlerine ve LTB Meclis üyelerine teşekkür etti.
 
LTB’nin Lefkoşalıların sağlığı için yoğun çalışmalar yaptığını, bunun bir parçası olan iş yeri denetimlerinin kamuoyundan büyük takdir topladığına dikkat çeken Başkan Harmancı, bu anlamda doğru örneklerinde ön plana çıkarılmasının diğer işletmelerede örnek teşkil edeceğini kaydetti. Beyaz Yasemin projesinde bir ideali Lefkoşa’ya kazandırmak için yola  çıktıklarını dile getiren Başkan Harmancı, bugün Beyaz Yasemin’in Lefkoşa’ya daha çok yayılmakta olmasının önemli olduğunu belirtti. 
 
LTB sınırlarındaki restorant ve kafe gibi işletmelerin belgeye sahip olmak için çalıştıklarını belirterek, Beyaz Yasemin’in hem Lefkoşa’da hem de ülkede artık bir marka haline gelmeyi başardığını belirtti. LTB Başkanı Mehmet Harmancı Beyaz Yasemin Projesi ile genel hijyen kuralları dışında çevresel, kamusal ve engelli dostu işletmeleri ortaya çıkarabilmeyi amaçladıklarını ifade etti.
 
İstihdam garantili çıraklık ve yetişkin eğitim kayıtları devam ediyor
Kıbrıs Türk Esnaf ve Zanaatkarlar Odası ile başlatılan istihdam garantili çıraklık eğitim ve yetişkin eğitim için kayıtların da devam ettiğini anımsatan Başkan Harmancı bu proje ile de hem sektöre ara elaman takviyesi yapmak hemde gençleri kötü alışkanlıklardan uzak turarak  meslek edindirip istihdam olanağı yaratmak olduğunu vurguladı.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler