Acı Biber Tüketerek Bağışıklık Sisteminde Mikroplar Ölürmü?

Acı Biber Tüketerek Bağışıklık Sisteminde Mikroplar Ölürmü?

Acı Biber Tüketin! Mikropları Öldürün! Acı biberi tüketirken dikkat edilmesi gerekenler. Acı biber hakkında en çok sorulan sorular ve cevapları. Acı sağlığa zararlı mı? Acı yemenin fay..

 
Acı Biber Tüketerek Vücudumuzda Mikroplar Ölür mü?
 
Özellikle şeker hastalarının ayaklarında görülen yanma gibi ıstırapları dindirmede eşsiz bazı özellikleri nedeniyle bazı toplumların zaten binlerce yıldır ağrıyı dindirmek için kullandığı acı biber, güncel tıpta da hak ettiği yeri ve saygınlığı almaya başladı. Peki Acı Biber'in özellkleri nelerdir, acı biber nasıl tüketilir?
 
Acı biberin özü olan ‘’capsaicin’’ beynin endorfin salgılamasına yol açar. Bunlar doğal ağrı kesicilerdir ve vücutta bir mutluluk-iyilik halinin oluşmasını sağlarlar. Sinirlerin yumuşaması ile salgılanan endorfin vücutta ağrı kesici etki yapar.
 
Acı Biber Tüketerek Bağışıklık Sisteminde Mikroplar Ölürmü?
”Sürülerek uygulanan acı biber özü, romatizmal eklem hastalıklarına bağlı artrit, fantom ağrıları, tendonit, miyalji ve zonada kullanılmaktadır. Yine acı biber özü ile yapılan ağız yıkama solüsyonları ve burun spreyleri diş ağrısı, bronşit, astım ve migren için reçete edilmektedir. Burun spreyleri kronik burun akıntılarını durdurur hapşırma ve konjesyonu azaltır. 
 
Acı biber, bağışıklık sisteminde sindirime yardım eder, iştah açıcıdır ayrıca kanda şeker ve kolesterolü azaltır ve kanın pıhtılaşmasını engeller” diye konuştu.
 
“Acı, şeker hastalığında görülen ayak yanmalarında çok yararlıdır. Akşamları acı biber çeşitlerinden az miktarda yanan yerlere sürüldüğünde ilk üç gün önce yanmayı artırıyor gibi görülse de, uygulamaya devam edildiğinde yanmayı geçirir ve ferahlık sağlar.
 
Acı Biber Tüketerek Bağışıklık Sisteminde Mikroplar Ölürmü?
Sedef hastalığında merhem şeklinde uygulama çok yararlıdır. İçerisinde bulunan C vitamini ve beta karoten maddeleri sayesinde acı biber vücuda direnç sağlar ve dayanıklılığı artırır. Bu sayede gribe karşı vücudu bir kalkan gibi koruma altına alır.
 
Yapılan araştırmalar sonucunda acı biberin trigliseritlerin düşmesinde önemli rol oynadığı görülmüştür. Tüm bu özellikleri ile acı biber, dünyanın en iyi ve ucuz ilacı olmaya adaydır.”
 
Acı Biber Tüketin! Mikropları Öldürün!
 
Acı biberin içerisinde bulunan beta karoten, antioksidan ve C vitamini sayesinde vücudu kanser ve kalp krizine karşı da koruma altına aldığı yapılan araştırmalar ile ortaya konuldu.
 
Acı biber yenildiğinde vücutta dolaşımı hızlandırır. Bu sayede felç riskine karşı da koruma sağlar. Acı biberin midede mikropları öldürme özelliği vardır. Ülser gibi mide rahatsızlıklarına sebep olan mikropları öldürmek için acı biber tüketebilirsiniz. 
 
Acı Biber Tüketerek Bağışıklık Sisteminde Mikroplar Ölürmü?
Geleneksel Türk mutfağında baharat çeşitlerinden İştah açıcı özelliği herkes tarafından bilinmektedir. Bu dezavantaj gibi görünse de acı biberin metabolizma hızlandırma ve kabızlığı önleme etkisi daha fazladır. Bu sayede zayıflatıcı özelliği vardır. Ayrıca vücuttaki yağı yakma özelliği de bulunur. Lifli bir yapıya sahiptir. Gün içinde 1 tane yiyeceğiniz acı biber kabızlık sorununu önler.
 
DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER NELER?
 
Acı biberi tüketirken dikkat edilmesi gerekenler...
 
“Her besin gibi aşırı tüketiminde bazı dezavantajları ortaya çıkmakta. Aşırı tüketildiğinde hemoroid ve ülser gibi hastalıkları tetiklemektedir. Acı biber esansından yapılan krem gibi ürünler de mutlaka hekim önerisi alınıp, kullanılmalı. Sınırlı ve düzenli şekilde kullanarak, siz de vücudunuzda mucizeler yaratmasına izin verebilirsiniz”
 
Acı biber hakkında en çok sorulan sorular ve cevapları....
 
Acı Biber Tüketerek Bağışıklık Sisteminde Mikroplar Ölürmü?
Acı sağlığa zararlı mı?
 
Acı kırmızı biber hepimizin bildiği gibi çok yenildiğinde bazı yan etkilere yol açabilmektedir. Mide, bağırsak ve basura zararlıdır. Genellikle tüm acı bitkilerde bunlar görülür. Bir de karaciğer yetmezliği olanların acı kırmızı biber tüketmesi önerilmez, zararlıdır.
 
Acı yemenin faydaları nelerdir?
 
Acı biberin içerisinde bulunan beta karoten, antioksidan ve C vitamini sayesinde vücudu kanser ve kalp krizine karşı da koruma altına aldığı yapılan araştırmalar ile ortaya konuldu. Acı biber yenildiğinde vücutta dolaşımı hızlandırır. Bu sayede felç riskine karşı da koruma sağlar.
 
Acı biber hangi hastalıklara iyi gelir?
 
Acı Biber Tüketerek Bağışıklık Sisteminde Mikroplar Ölürmü?
Düzenli ve yeteri kadar acı biber tüketerek kalp krizi, tümor oluşumu ve birçok kanser türünü daha az bir orana indirebilirsiniz. Özellikle içeriğindeki farklı takviye edici özelliği sayesinde acı biber, baskılayıcı ve olumlu yönde tetikleyici bir ilaç niteliği taşımaktadır.
 
Acı yemek cinsel isteği arttırır mı?
 
Acının, cinsel isteği artırdığı uzmanlar tarafından söylenir durur... Peki neden diye sorarsanız, acı biber kan dolaşımınızı hızlandırır ve kendinizi sekse daha hazır hissetmenizi sağlar.
 
Acı biber kanser yapar mı?
 
Acı biberin içerisinde yer alan "kapsaisin" maddesi birçok tümörün büyümesini ve kanserli hücrelerin yayılmasını engelliyor. Bu madde enerji üretmekle sorumlu olan hücreye yani mitokondriye saldırıp kanser hücrelerini yok ediyor. Ayrıca birçok derde de deva oluyor.
 
Acı biber uyku kaçırır mı?
 
Uyku vücudun temel taşlarından biri. Uzmanlar uyku düşmanı besinleri açıkladı. Mutlaka okuyun.Fasulye, brokoli, karnabahar, çikolata gibi yiyecekler, bazı baharatlar Bir başka araştırma ise tiryakilerin derin uykuya dalamadıklarını ortaya çıkardıç gösterir!
 
Acı Biber Tüketerek Bağışıklık Sisteminde Mikroplar Ölürmü?
Acı biber mikrop öldürür mü?
 
Acı biberin midede mikropları öldürme özelliği vardır. Ülser gibi mide rahatsızlıklarına sebep olan mikropları öldürmek için acı biber tüketebilirsiniz. İştah açıcı özelliği herkes tarafından bilinmektedir. Bu dezavantaj gibi görünse de acı biberin metabolizma hızlandırma ve kabızlığı önleme etkisi daha fazladır.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler