En Ünlü Sebzeli Yemekler

En Ünlü Sebzeli Yemekler

Sebzeli yemekler yapılırken nelere dikkat edilir? Bu güne kadar evde hangi sebzeli yemekleri yaptınız? Evde yemek yaparken bu gün ne pişirsem dediniz zamanlarda en kolay bulunabilecek sebzeler neler..

 
En ünlü sebzeli yemekler nelerdir? sebzeli yemekler yapılırken nelere dikkat edilir? Bu güne kadar evde hangi sebzeli yemekleri yaptınız? Evde yemek yaparken bu gün ne pişirsem dediniz zamanlarda en kolay bulunabilecek sebzeler nelerdir?
 
Türk aşçı haberleri ve en güncel mutfak haberleri olarak Türk mutfağı yemek arşivimizde sizler için araştırdık ve bir araya getirdik...
 
Eldeki Malzemeyi Değerlendirmek Önemli...
 
Bu da evdeki malzemeyi değerlendirmek için yapılan bir yemek.. Yumuşamaya başlayan kabakları değerlendirmek istedim.. Sabah yaptığım krep için hazırladığım beşamel sostan da biraz artmıştı.. Biraz tavuk ve sebze ilavesiyle bu sonuca ulaştım..
 
İlgilenenler İçin İşte Nefis Yemek Tarifi. Bu Kabak Yemeğinin Harika Lezzetine Doyamayacaksınız..
 
Özel Bir Kabak Yemeği "Şef Selçuk Üstekidağ"
 
En Ünlü Sebzeli Yemekler
Özel Bir Kabak Yemeğinde Kullanılan Malzemeler
 
*     6 Adet Kabak
*     1 Adet Soğan
*     1 Adet Yeşil Biber
*     1 Çay Bardağı Tatlı Mısır
*     1 Adet Tavuk Göğüs
*     1 Su Bardağı Rendelenmiş Kaşar Peyniri
*     1/2 Çay Bardağı Sıvıyağ
*     2 Yemek Kaşığı Un
*     2 Su Bardağı Süt
*     Tuz, 
*     Karabiber, 
*     Kimyon, 
*     Zerdeçal
 
Özel Bir Kabak Yemeği Yapılış Tarifi
 
Kabakları dikine ikiye bölüp içlerini bir kaşık yardımıyla çıkarın. Bir tencereye ayçiçek yağı alıp kızdırın ve kabakları her iki tarafları da altın rengi olana kadar kızartın. Kabakları yağdan alın ve bir peçete üzerinde bekletin.
 
Soğanı doğrayın ve az bir miktar sıvıyağ ile bir tavaya alın. Biraz yumuşayınca üzerine tavukları ekleyip 4-5 dakika pişirin. Sonra sırasıyla biber, mısır ve baharatları ekleyip 4 dakika daha pişirin.
 
Başka bir tencerede yarım çay bardağı sıvıyağ ile 2 yemek kaşığı unu kavurun. Üzerine 2 su bardağı süt ekleyip beşamel sos elde edin. Tavuklu harcı beşamel sosa ekleyip karıştırın. Bir miktar kaşar peyniri ekleyip kenara alın.
 
Kabakları bir fırın kabına dizin. Hazırladığınız harçtan eşit miktarlarda kabaklara doldurun. Üzerine rendelenmiş kaşar peynirini ekleyip 200 derecelik fırında yarım saat pişirin. Afiyet olsun.
 
***
 
En İyi Kabak Yemeklerinden "Kabak Ekşileme"...
Şef Selma Atabey
 
Muğla mutfak kültüründe üç sebze varki vazgeçilmeyen, bir çok çeşit yemeği yapılan. Bunlar börülce, patlıcan ve kabak. Çokça üretilir ve çok da sevilerek yenir.
 
Öyleki neredeyse her küçücük bahçede bile kabağı görmek mümkün. Karakabak, sakız kabağı, bal kabağı, yemeklik kabak... Bu gün kabak yemeklerinden ekşileme ile devam edelim istedim.
 
En Ünlü Sebzeli Yemekler
En ünlü sebzeli yemeklerden ve Muğla Yemeklerinden Kabak Ekşileme Tarifi
Muğla Yöresel Kabak Yemeklerinden Kabak Ekşileme İçin Kullanılan Malzemeler;
 
*     4-5 Adet Yemeklik Kabak
*     3-4 Adet Köy Biberi (Etli Biber)
*     1 Bardak Zeytinyağı
*     3-4 Diş Satımsak
*     2 Kaşık Un (Darı Unu Da Olur)
*     1 Limon
*     1 Kaşık Toz Biber
*     1 Kaşık Salça
*     Tuz
 
En İyi Kabak Yemeklerinden "Kabak Ekşileme"...Muğla Yemek Kültüründe Kabak Ekşileme Yapılış Tarifi;
 
Kabaklar ve biberler ayıklanıp doğrandıktan sonra yarı kızartılır. Tencerenin dibini saracak kadar zeytinyağı içerisinde un kavrulur. Salçası ve toz biberi sıra ile ilave edilerek kavurmaya devam edilir. 
 
Yaklaşık 2-3 bardak kadar suyu verilip kaynayana kadar arada karıştırılır. Kıvamını ayarlarken tarhana çorbası kıvamı ölçü alınabilir. 
 
Sos kaynadığında tuz, kızartılmış kabak ve biberler ilave edilerek sosla sebzelerin tadı birbirine işleyene kadar pişirilir.
 
İndirmeye yakın dövülmüş sarımsak ve limon suyu (isteğe bağlı limon yerine limon tuzu da kullanılabiliyor) ile tatlandırılır. 
 
Ocaktan alınıp ağzı kapalı bir şekilde ılınıncaya kadar bekletilir. Bu hem aromasını güçlendirir. Hemde servis ısısında gelmesini sağlar.
 
***
 
Mutlaka Denemelisiniz!!! Fırında Adaçaylı Ekşi Kremalı Yeşil Kabak Tarifi...
 
Osmanlı mutfağı kültüründe yeşil Kabak çok önemli bir yer teşkil eder. Yöresel yemekler ve yöresel mutfaklarda yeşil Kabak, tencere yemekleri, fırın yemekleri, iştah açıcılar dahil çok farklı şekillerde yapılmaktadır. Geleneksel Türk mutfağında yeşil Kabak içerdiği vitamini değerleri açısından da önemli bir sebzedir.
 
Türk yemek kültüründe zengin tarihi lezzet miraslarımız arasında bulunan yeşil Kabak yoğurtulması, yeşil Kabak kavurması, yeşil Kabak sotesi, yeşil Kabak böreği, yeşil Kabak musakkası, yeşil Kabak karnıyarık ve daha sayamadığımız birçok yemeğe garnitür olan yeşil Kabak hemen hemen 7 bölgemizin tamamında sofralarımızı farklı lezzet ve şekillerde süslemektedir.
 
En Ünlü Sebzeli Yemekler
Her zaman aynı yemekleri pişirmekten, yemekten, ailenize yedirmekten sıkıldınız artık değil mi? Biraz da ünlü şeflerin elinden çıkmış gibi görünen, damak tadınızı geliştirecek yemekler yapmak istiyorsunuz. O halde doğru yerdesiniz! Fırında adaçaylı ekşi kremalı kabağı mutlaka denemelisiniz...
 
En ünlü sebzeli yemeklerden Fırında adaçaylı ekşi kremalı yeşil kabak tarifi 
Fırında adaçaylı ekşi kremalı yeşil kabak kullanılan Malzemeler
 
*   1 adet kabak
*   2 çorba kaşığı zeytinyağı
*   1 ince dal kekik
*   1 çorba kaşığı tereyağı
*   1 demet adaçayı
*   1 adet soğan
*   1 diş sarımsak
*   1 büyük tutam kurutulmuş kırmızı biber
*   Yarım limon
*   100 gram mayalı ekmek kırıntıları
*   200 mililitre süt
*   2 yumurta
*   50 mililtre duble krema
*   25 gram rendelenmiş parmesan
*   25 gram rendelenmiş pecorino (pecorino bulamazsanız tümünü parmesan kullanabilirsiniz)
*   1 avuç kabak çekirdeği
 
En ünlü sebzeli yemeklerden Fırında adaçaylı ekşi kremalı yeşil kabak Hazırlanış tarifi;
 
Fırını 200 derecede ısıtın. Bir kızartma tavasında, kabağı 1 çorba kaşığı zeytinyağı, tuz, biber ve kekik yaprakları ile kızartın. Alüminyum folyoyla örtün ve kabak yumuşayana kadar 30 dakika fırında pişirin.
 
Kalan zeytinyağını ve tereyağını eriyene ve hafifçe köpürene kadar ısıtın. Adaçayı yapraklarını içine atıp birkaç dakika pişirin.
Soğan, sarımsak, biber ve limon ekleyin. Soğanlar yumuşayıncaya kadar 8 dakika kadar karıştırın.
 
Gerekirse daha fazla yağ ekleyebilirsiniz. İçine ekmek kırıntılarını atın ve birkaç dakika karıştırın. Peyniri eklemeden önce süt, yumurta ve kremayı başka bir kapta çırpın
 
Peyniri ekleyin. Kabağı fırından çıkardıktan sonra fırını 170 dereceye indirin. Süt karışımını kabağın üzerine dökün. Kabak çekirdeklerini üzerine serpin ve 15 dakika daha fırınlayın.
 
Fırından çıktıktan sonra bir 15 dakika demlenmesini bekleyin.
 
***
 
Geleneksel Türk Mutfağında mutfaklarda kullanılan her türlü gıda malzemesinde zayiat yoktur.
 
Herhangi bir ürünün her yerini değerlendirirler. Bu değerlendirmelerden biride ıspanak köküdür. ıspanak kökü Yoğurtlaması, ıspanak kökü kavurması, ıspanak kökü turşusu olarak sofraların bas tacı yemeklerde kullanılır.
 
Osmanlı ve Türk Mutfağında ve Yöresel Mutfaklar da ıspanak koku önemlidir. İslam ahlakına sahip Anadolu mutfak kültüründe “israf haramdır” inancı önemli yer teşkil eder. Mutfaklarda kullanılan ürünlerde bu anlayışa göre değerlendirilir.
 
Türk Aşçı Haberleri olarak Pirinçli Ispanak Kökü tarifini hazırladık. Tariflerimizi değerlendirdikten sonra yorumlarınızı esirgemeyiniz lütfen. Türk Aşçı Haberleri Sizlerle Yaşıyor ! Destekleriniz İçin Teşekkür Ederiz…
 
En Ünlü Sebzeli Yemekler
En ünlü sebzeli yemeklerden Pirinçli Ispanak Kökü Tarifi;
Pirinçli Ispanak Kökü Kullanılan Malzemeler
 
*   1 Kilo Ispanağın Kökü (Yaprakları Başka Yemek İçin Kullanılmış), 
*   12 Diş Sarımsak, 
*   1 Adet Havuç Rendesi,
*   1 Tatlı Kaşığı Pirinç, 
*   2 Bardak Su, 
*   2 Yemek Kaşığı Zeytinyağı, 
*   Tuz, 
*   Karabiber. 
 
En ünlü sebzeli yemeklerden Pirinçli Ispanak Kökü Yapılış Tarifi
 
Ispanak saplarını köklerin 1-2 santim üzerinden kesin ve başka bir yemekte kullanmak üzere ayırın. 
 
Kökleri birkaç saat suda bekletin. Sudan çıkardıktan sonra ince uçlu bir bıçak ile kökleri iyice temizleyin, herbir kökün ortadaki sapının ucunu kesip atın. 
 
Sarımsakları ayıklayın, ortadan ikiye bölün. Pirinci ayıklayın, yıkayın. 
 
Ispanak kökleri, ikiye bölünmüş Sarımsakları, Havuç Rendesini, pirinç, su ve zeytinyağını küçük bir kaba koyun, orta kuvvetli bir ateş üzerinde, arada bir karıştırarak ve suyunu kontrol ederek, pirinçler şişip yumuşayıncaya kadar, 15-20 dakika pişirin. 
 
Ocaktan almadan önce tuz ve biberini koyun. Ilık veya soğuk olarak servis yapın. Sıcak olarak yemek isterseniz pişirdikten sonra 1 yumurta sarısı ve yarım limonun suyu ve terbiye hazırlayarak üzerine dökebilirsiniz. 
 
***
 
En ünlü sebzeli yemeklerden Koruklu Bamya Yemeği Tarifi
 
En Ünlü Sebzeli Yemekler
En ünlü sebzeli yemeklerden Koruklu Bamya Kullanılan Malzemeler
 
*   500 Gram Taze Bamya, 
*   3 Yemek Kaşığı Sirke, 
*   1 Büyük Soğan, 
*   10 Diş Sarımsak, 
*   2 Büyük Domates, 
*   2 Yemek Kaşığı Çiçek Yağı, 
*   3 Yemek Kaşığı Zeytinyağı, 
*   1 Salkım Koruk, 
*   2 Çay Kaşığı Toz Şeker, 
*   Tuz, 
*   Biber. 
 
En ünlü sebzeli yemeklerden Koruklu Bamya Yemeği Yapılış Tarifi;
 
Bamyaların sivri kafalarını kalem yontar gibi bıçağı çevirerek kesin, bir kaba koyarak üzerlerine sirkeyi dökün, arada bir tahta kaşıkla karıştırarak bir saat kadar bekletin. Soğanın dış kabuklarını soyun, ortadan ikiye bölün, yarım ay şeklinde ince ince doğrayın. 
 
Sarımsakları ayıklayın, bütün bırakın. Domatesleri birkaç saniye sıcak suda tutun, çıkarıp kabuklarını soyun, çekirdeklerini atıp küçük parçalar halinde doğrayın. 2 yemek kaşığı çiçek yağı ve 1 yemek kaşığı zeytinyağını bir tencereye koyun, kızdırın. 
 
Önce Sarımsakları atın, yarım dakika kadar çevirin sonra soğanlan ekleyin ve arada bir çevirerek yakmadan 3-4 dakika daha kavurun, domatesleri ilave edin. Koruk salkımını koyun, tuz, biber ve şekeri ekleyin, ağır ateşte pişmeye bırakın. 
 
Sirkede bekleyen bamyaları bol su ile birkaç defa yıkayın ve pişmekte olan soğan ve domatese ilave edin, karıştırıp tencerenin kapağını kapatın ve bamyalar yumuşayıncaya kadar (15-20 dakika) ağır ateş üzerinde pişirin. 
 
Bamyalar pişince ateşi söndürüp tencereye kalan 2 kaşık zeytinyağını dökün, bamyaları zedelemeden karıştırın, kapağını örtüp soğumaya bırakın. Salkım koruk bulunmadığı takdirde koruk suyu veya limon suyu koyabilirsiniz. Soğan ve Sarımsaklar ile birlikte piliç kanatları da kavurduğunuz takdirde lezzetli bir sıcak yemek olan piliçli bamya pişirmiş olursunuz.
 
***
 
En ünlü sebzeli yemeklerden Gaba (Ebegümeci) Kavurması Tarifi
 
En Ünlü Sebzeli Yemekler
En ünlü sebzeli yemeklerden Gaba İçin Kullanılan Malzemeler
 
*    1 Bağ Ebegümeci
*    2 Orta Boy Soğan
*    1 Çay Bardağı Zeytinyağı (125 Gram)
*    Tuz, Toz Kımızı Biber
 
Gaba (Ebegümeci) Kavurması Üzeri İçin
*    1 Kase Yoğurt
*    1 Diş Sarımsak
*    Tuz
 
En ünlü sebzeli yemeklerden Gaba (Ebegümeci) Kavurmasının Yapılış Aşamaları;
 
Ebegümecinin sert ve sararmış yaprakları ayıklanıp yıkanır. Soğanlar yemeklik doğranır, 1 bağ ebegümeci incecik kıyılır. Soğanlar zeytinyağında sarartılarak kıyılmış ebegümeci, tuz ve kırmızı biber ilave edilir.
 
Kısık ateşte suyunu salıp çekene kadar kavrulur. Diğer tarafta sarımsak, tuzla dövülerek yoğurda ilave edilir. Ebegümeci tabağa konup üzerine sarımsaklı yoğurt dökülerek servis edilir.
 
***
 
En ünlü sebzeli yemeklerden Ispanak Musakkası Tarifi
 
En Ünlü Sebzeli Yemekler
Ispanak Musakkası Tarifi'nin Malzemeleri
       
*   2 kg Ispanak Sapı
*   250 gr Kıyma
*   2 Adet Domates
*   1 Adet Kuru Soğan
*   2 Çorba Kaşığı Sıvı Yağ
*   Tuz
*   Su veya Yoğurt Suyu
 
En ünlü sebzeli yemeklerden Ispanak Musakkası 'nin Yapılış Tarifi
 
Ispanaklar ayıklanıp sapları doğranarak yıkanır. Tencere içerisinde kıyma yağda kavrularak, bir kaşık salça ve ince doğranmış soğan ilave edilip bir veya iki dakika kadar kavrulur. 
 
Önceden doğranarak hazır hale getirilen ıspanak sapları eklenerek su veya (hafif mayhoş ve daha lezzetli olması için) yoğurt suyu dökülüp, tuzu ilave edilerek pişirilir. 
 
Pişen musakka dinlendirildikten sonra servis yapılır.
 


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler