Labne Peyniri Nasıl Yapılır?

Labne Peyniri Nasıl Yapılır?

En sevilen peynirlerden Labne peyniri nasıl yapılır? Labne peyniri yapmak için hangi malzemeler gereklidir? Labne peynirinin içinde neler var? Şeflerin özel peynir tariflerinde Labne peyniri yapmanın..

 
En sevilen peynirlerden Labne peyniri nasıl yapılır? Labne peyniri yapmak için hangi malzemeler gereklidir? Labne peynirinin içinde neler var? Şeflerin özel peynir tariflerinde Labne peyniri yapmanın özellikleri nelerdir? 
 
Türk aşçı haberleri ve güncel mutfak haberleri olarak en sevilen peynir çeşitleri içerinde araştırdık...
 
En Meşhur Peynirlerden Labne Peyniri Nasıl Yapılır?
 
Labne Peyniri Nasıl Yapılır?
En Sevilen Peynir Çeşitlerinde Labne Peyniri İçin Kullanılan Malzemeler
 
*   400 Ml Süt
*   400 Ml Krema
*   1 Yemek Kaşığı Yoğurt
*   4 Yemek Kaşığı Üzüm Sirkesi
*   1 Tutam Tuz
 
En Çok Tercih Edilen Peynirlerden Labne Peyniri Nasıl Pişirilir, Pişirilme Tarifi Nedir?
 
400 ml krema, 400 ml süt, 1 yemek kaşığı yoğurt, bir tutam tuz ve 4 yemek kaşığı sirkeyi kalın tabanlı bir çelik tencereye alıp karıştırın.
 
Tencereyi ocağın üzerine yerleştirip kaynayana kadar ısıtın. Kaynamaya başladıktan sonra 20 dakika süreyle tahta kaşıkla karıştırın. Tencereyi ocağın üzerinden alın.
 
Karışım soğuyana kadar oda ısısında bekletin. Büyük bir cam kasenin üzerine tel süzgeci yerleştirin.
 
Tel süzgecin içine iki kat tülbent yerleştirin. Karışımı süzgece dökün. Suyu süzülene kadar bekletin.
 
Peyniri cam kasenin içine alıp mikserle çırpın. Kasenin üzerini kapakla kapatıp peyniri buzdolabında bir gece bekletin. Servis yapın. Afiyet olsun.
 
Labne Peyniri Nasıl Yapılır?
Labne Peynirinin Besin Değerleri Nelerdir?
 
100 gr 1 Porsiyon (Orta)
Karbonhidrat (g) 5.5 1.65
Protein (g) 5 1.5
Yağ (g) 18 5.4
Lif (g) 0 0
Kolesterol (mg) 0 0
Sodyum (mg) 0 0
Potasyum (mg) 0 0
Kalsiyum (mg) 125 37.5
 
Labne peyniri içinde ne var?
 
Sürülebilir peynir kategorisinde yer alan labne, pastörize süt ve yoğurt kültürünün birleşimiyle elde edilir. Sofraların vazgeçilmezi olan, yediden yetmişe her yaştan tüketici tarafından tercih edilen labne peyniri, zengin kalsiyum ve protein içeriği sayesinde besleyici bir peynirdir.
 
Labne peyniri nasıl tüketilir?
 
Labne peyniri, eşsiz süt aroması ve kıvamı ile birçok tarifte kullanılan süt ürünüdür. Labne peyniri ürünlerini kahvaltılarda ekmeğinizin üzerine sürerek tüketebileceğiniz gibi cheesecake, tiramisu, dolgulu kek gibi lezzetli tatlıların yapımında kullanabilirsiniz.
 
Labne peyniri açıldıktan sonra kaç gün kullanılır?
 
Sürülebilir tip peynirlerde, ambalajı açıldıktan sonra kase içerisinde kalan kısım ile kapak arasında kalan oksijen yüzünden aynı tat ve tazelik yakalanamaz ve ürün bozulur. Bu sebepten dolayı bu tip sürülebilir kıvamdaki peynirler açıldıktan sonra 2 ila 3 gün içerisinde tüketilmesi gerekmektedir.
 
Labne hangi ülkeye ait?
 
Labne, Meksika mutfağına özgü fermente süte dayalı bir süt ürünüdür.
 
Labne dolapta kaç gün dayanır?
 
Süzme işlemi sonrasında Labne peyniri hazır. Saklama kasesine alarak ağzı kapalı halde buzdolabında 1 hafta tazeliğini korur.
 
Labne peynir farkı nedir?
 
Labne peynirinin üretimi süt ve kremadan yapılan, yağ oranı düşük, tuzsuz bir peynir çeşididir. Sürülebilir olmasıyla krem peynir ile karıştırılabilmektedir fakat krem peynir değildir. Aksine krem peynir çok tuzlu ve yağlı bir peynirdir.
 
Labne peyniri ile mascarpone aynı mı?
 
"Mascarpone ve labne aynı mı?" sorusu için; Labne peynirinde yoğurt ve tuz kullanılırken mascarpone peynirinin tuz oranı çok düşüktür. Ayrıca mascarpone peynirinin %80'i süt yağından oluşur, bu nedenle tat olarak farklılardır.
 
Labne peyniri mayalı mı?
 
Mayalama aşaması aynen yoğurtta olduğu gibi yaklaşık 45 derecede en güzel mayayı tutuyor. Yalnız yoğurt için 4 saatlik maya süresi yeterli iken labne peyniri 12 saat süre ile mayalandırmak gerekiyor.
 


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler