Sepet Peyniri Nasıl Yapılır?

Sepet Peyniri Nasıl Yapılır?

Evde Sepet peyniri almanın püf noktası nelerdir? Sepet peyniri yaparken nelere dikkat edilir? Sepet peynirinin özellikleri nelerdir? en sevilen peynir çeşitlerinden Sepet peyniri yapmak için hangi malze..

Sepet peyniri nasıl yapılır? Geleneksel Türk mutfağında en sevilen peynir çeşitlerinden Sepet peyniri  yapmak için hangi malzemeler gereklidir? 

 
Evde Sepet peyniri almanın püf noktası nelerdir? Sepet peyniri yaparken nelere dikkat edilir? Sepet peynirinin özellikleri nelerdir?
 
Türk aşçı haberleri ve en güncel mutfak haberleri olarak peynir çeşitleri içerisinde sepet peynirini araştırdırdık....
 
En Meşhur Peynir Çeşitlerinden Sepet Peyniri Tarifi
 
Sepet Peyniri Nasıl Yapılır?
En Ünlü Peynirlerde Sepet Peyniri İçin Kullanılan Malzemeler
 
*   3 Litre Çiğ Süt
*   1/3 Çay Bardağı Sirke
*   1/2 Adet Limonun Suyu
*   1/2 Çay Bardağı Peynir Suyu
*   2 Çay Kaşığı Tuz
 
Sepet Peynirini Tütsülemek İçin:
 
*   10 Adet Tane Karabiber
*   2 Çay Kaşığı Ada Çayı Yaprağı
 
Sepet Peyniri Nasıl Pişirilir Ve Nelere Dikkat Edilir?
 
Sütünüzü bir tencerenin içerisine alın ve ağır ateşte kaynatmaya başlayın. Süt kaynama noktasına gelir gelmez içine sirke, limon suyu ve peynir suyunu ilave edin.
 
Bu sırada sütün kesilmeye başladığını gözlemleyeceksiniz. Süt kesildikçe çıkan parçaları bir süzgecin içine alın ve bastırarak bir araya getirin.
 
Sepet Peyniri Nasıl Yapılır?
Bastırma işlemi sırasında tüm suyunun süzülmesini sağlayın. Tüm parçalar bir araya geldiğinde elinizle hafif hafif şekil verin. Üzerine tuz serpin. Süzgecin içine yeniden alın. Süzgecin bir kabın üzerine oturtun.
 
Üzerine bir ağırlık yerleştirin. Bu ağırlık bir tencere ya da başka bir kap, güveç vb. olabilir. Ardından yaklaşık 2 saat suyunun süzülmesini bekleyin.
 
Ayrı bir yerde cam bir kabın içine ada çayı yaprakları ve karabiberi alın. 
 
Pürmüz yardımıyla hafifçe yakın. Yakar yakmaz üzerini streç filmle örtün. Ardından içine dinlenen sepet peynirinizi koyun ve streçleyin. Bu aşamada havasının mümkün olduğunca az kaçtığından emin olun.
 
Yaklaşık 40 dakika kadar bu şekilde bekletin. Ardından çıkarıp, dilimleyerek afiyetle tüketin.
 


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler