Börek Sosu Nasıl Hazırlanır?

Börek Sosu Nasıl Hazırlanır?

En iyi Börek Sosu nasıl hazırlanır? Evde Börek Sosu hazırlarken nelere dikkat edilir? çıtır çıtır börekler yapabilmek için Börek Sosu yapmanın püf noktası nelerdir? En Pratik Sahur Menülerinden Börek Sosu..

 
En Pratik Sahur Menülerinden Börek Sosu Nasıl Hazırlanır?
 
En iyi Börek Sosu nasıl hazırlanır? Evde Börek Sosu hazırlarken nelere dikkat edilir? çıtır çıtır börekler yapabilmek için Börek Sosu yapmanın püf noktası nelerdir?
 
Türk aşçı haberleri ve güncel mutfak haberleri olarak araştırmalarımıza göre Börek sosunu hazırlamak aslında çok basit. Şimdi paylaşacağımız bu tarif sayesinde çıtır çıtır börekler yapabileceksiniz.
 
Börek Sosu Nasıl Hazırlanır?
En Muhteşem Hamur İşi Tariflerinden Yufka Sosunun Hazırlanış Aşamaları
 
En muhteşem iftar ve sahur yemeklerinden olan Böreğe lezzet katan sos tarifinin tüm detayları paylaşıldı. 
 
En çok tercih edilen en pratik sahur menülerinden olan Böreğin lezzetli olması için mutlaka yoğurt ya da süt kullanmak ilk sır. Bu iki malzemeden birini mutlaka kullanın ki böreklerinizin malzemelerini birlikte tutan ve lezzetlendiren bir sos olsun.
 
Ardından yine sosların malzemelerini birleştirmek için yumurta kullanabilirsiniz. Böreklerinizin boyutlarına göre 1 ya da 2 yumurta ilave etmek yeterli olacaktır. İşin bir sırrı daha var. O da soda kullanmak. Özellikle puf puf kabarmış börekler hazırlamak istiyorsanız mutlaka soda ekleyin. 
 
Börek Sosu Nasıl Hazırlanır?
Geleneksel Türk mutfağı yemek arşivimizde araştırdık...
 
Tüm malzemeleri de mutlaka oda sıcaklığında kullanın. Dilerseniz süt-soda-sıvı yağ- yoğurt, yoğurt-soda-sıvı yağ yumurta ya da yoğurtla sütü birlikte de kullandığınız soslar hazırlayabilirsiniz.
 
Bu sosun içine dilerseniz sıvı yağ yerine eritilmiş tereyağı da ekleyebilirsiniz.
 
Ardından güzelce çırpıp yufkalarınızın her katına döküp yayın. Her tarafına sos yedirmeye çalışın. Tüm katları yaptıktan sonra üzerine de sostan mutlaka gezdirin. Bu şekilde üzeri de nar gibi kızaracaktır.
 
Ardından böreğinizi bu soslu haliyle buzdolabında dinlendirin. Sosu güzelce içine emen börekler enfes olacaktır. Pişirdikten sonra lezzetine doyamayacaksınız. Şimdiden ellerinize sağlık!
 


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler