Seyfi Ali Ersahin Şefimiz ‘den Camiamıza  Açıklama

Seyfi Ali Ersahin Şefimiz ‘den Camiamıza Açıklama

Bir zaman sonra palazlanan bu dernek ve başkanları kendilerini kanıtlamış ve birşeyler oldum havasına girerek ...

Seyfi Ali Ersahin Şefimiz ‘den Aşçılık Camiamıza  Açıklama
Merhaba  sevgili dostlarım,ustalarım,şeflerim,meslektaşlarım ve genç öğrenci kardeşlerim,hepinizin bildiği gibi ülkemizde yüzlerce aşçılar derneği var ve dahada yenileri açılıyor. 
 
Bu dernekleri açan başkanlar önceleri bu işi nasıl yapacaklarını bilmediklerinden bizim gibi duayen şeflerden yardım istiyorlar,tabiki biz tecrübeli şeflerde onlara elimizden gelen yardımı yapıp tüzüklerini çalışma prensiplerini vs. öğretiyoruz.
 
Bir zaman sonra palazlanan bu dernek ve başkanları kendilerini kanıtlamış ve birşeyler oldum havasına girerek dernek içinde diktatörlük havasına girerek astığı astık kestiği kesdik hale gelip derneği kendi özel mülkü veya çiftliği gibi yürütmeye ve istemediği kişileri atmaya başlıyor.
 
Böylece el birliği ile kurulan bu derneği yalnızlaştırmaya başlıyor.Bu gün ülkemizde bir çok dernek tabela derneği olmaktan öteye geçememiştir.İşte böyle bir derneğe bende yardımcı olmuşken ve hatta yönetim kurulu kararı ile Onursal  Başkan Seçilmişken bu derneğin başkanı gene başka bir derneğin başkanı ile  arasının husümetini derneğindeki kişileri azlederek dernek üyelerini atarak çıkartıyor.
 
Şimdi hiç bir dernek üyesi birden fazla derneğe üye olamaz diye bir yasal madde olmaksızın bir dernekten atılamaz. Kaldıki bir dernekten atılan üye veya başkan veya herhangi birine 7 yasal iş günü içinde dernekten atılma gerekçesi ile birlikte yönetim kurulu kararıyla bildirilir.Her ne kadar atılma nedeni yüz kızartıcı değilse ön ihbar olarak istifası istenir.
 
Şimdi bu başkan arkadaşlar daha düne kadar dernekçiliği bilmesede biraz ortama girincede kendileri herşeyi biliyorum havasındalar.Ancak unutulmamalıki yukarı çıkarken tutunduğu dalları kıran kişi aşağıya inerken kıç üstü düşer.
 
Sevgili dostlarım meslektaşlarım,ustalarım,şeflerim ve genç öğrenci kardeşlerim sizlerinde bildiği gibi şu ana kadar bir çok derneğin onursal başkanlığını yapmaktaydım. Ancak bu biraz derneklerin kendi içsel çatışmalarına sebeb olduğunu ortaya çıkardı.
 
Örneğin bir derneğe onursal başkanken bir başka derneğede onursal başkan olduğumda iki dernek başkanlarının aralarının bozuk olmalarından dolayı husumetlerini kişiselleştirerek sana fatura etmeleri hoş degil. 
 
Bu vesile ile bundan böyle hiç bir derneğe onursal başkan olmayacağımı siz dostlarıma arzetmek istiyorum.
 
Bu vesile ile halen  her ne kadar beni azletseler dahi bana resmi olarak tebliğ etmediklerinden dolayı geçerli olmayan YEDİ TEPE Aşçılar ve Ege Profesyonel Aşçılar Derneği  onursal başkanlığından  istifa etmiş bulunmaktayım.
 
Saygılarımla
Seyfi Ali Ersahin  Aregala Asıa & Mediterian vice president
 


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler