Peynir Rendelemenin Püf Noktaları Nelerdir?

Peynir Rendelemenin Püf Noktaları Nelerdir?

Peyniri artık parçalanmayacak. Peyniri rendelemenin püf noktaları nedir? Peyniri rendelerken neden parçalanır? Peynir Isınırsa zor rendelenir. Peynir rendelemenin püf...

 
Peynir Nasıl Rendelenir? Peynir Rendelemenin Püf Noktası Nedir?
 
Peyniri artık parçalanmayacak. Peyniri rendelemenin püf noktaları nedir? Peyniri rendelerken neden parçalanır? 
 
Peynir Isınırsa zor rendelenir. Peyniri rendelemenin püf noktaları neler? Rendeyi peynire doğru konumlandırın. Peynir Rendeleme Nasıl Olmalı? Hızlı Peynir Rendeleme Yapılmamalı?
 
Türk aşçı haberleri ve güncel mutfak haberleri olarak peynir rendelemenin püf noktasını kaynağında araştırdık...
 
Peynir rendelerken artık parçalanmayacak. Kaşar Peyniri rendelemenin püf noktaları...
  
Kahvaltıların yanı sıra pek çok ana yemeğin üstü için de kullanılan Peyniri, rendelerken eziyete dönüşebiliyor. Ancak doğru yöntemini bilirseniz siz de kolayca Peyniri rendeleyebilirsiniz. En meşhur peynir çeşitlerini rendelemek neden zor? Bu zorluğun üstesinden gelmek için Peyniri nasıl rendelenmeli?
 
Kolay ve çabuk eridiği için çok sevilen peynirlerden biri olan Peyniri, dilimlenerek ya da rendeleyerek çok sayıda çeşitle kullanılabiliyor. İnce dilimlemek için bazı aparatlar olsa da rendelemek için kullanılan rende kimi zaman sizi çığırından çıkarabilir. Peki zorlanmadan ve yaralanmadan Peyniri nasıl rendelenir?
 
Pizzaya, yumurtaya, makarnaya ve birçok yemeğe kaşar rendelemek için bazı yöntemleri mutlaka bilmelisiniz. Yağlı bir peynir olduğu için rendelerken genelde parçalanan bu peynirin tadı ise oldukça iyi. Ancak rendelerken hem alette kalıp ziyan oluyor hem de daha sonrasında rendeyi temizlemesi çok zor oluyor.
 
Peyniri rendelerken neden parçalanır?
 
Peyniri, çok yumuşak yapılıdır. Bu yumuşak yapısı da rendeleme işleminde zorlayıcı olur. Bu nedenle Peyniri, buzdolabından çıkardığınız an rendelemelisiniz. Oda sıcaklığında bekletirseniz rendelemeniz zorlaşır.
 
Peynir Isınırsa zor rendelenir....
 
Isınmış ve yumuşamış Peyniri rendeleme esnasında aşağı yukarı zor hareket eder ve parçalanır. Bu yüzden eğer dışarıda kalan bir Peyniriyse de bir süre buzdolabında bekletilmeli ve daha sonra rendelenmelidir.
 
Peyniri rendelemenin püf noktaları neler?
 
Bir miktar zeytinyağı ya da ayçiçek yağı kullanabilirsiniz. Rendenin üzerine bu yağı püskürtün. Ardından Peyniri rendelemeye başlayın.
 
Şahane bir görüntü ve temiz bir rende için mutlaka yağ sürülmüş rende yöntemini kullanmalısınız.
 
Rendeyi peynire doğru konumlandırın...
 
Rendenin hareket esnasında elinizin altından kaymasını ve devrilmesini önlemek için rendenizin altına kesme tahtası ya da tava koyabilirsiniz. Böylece rende kaymaz ve rahat bir kullanım sağlar.
 
Peynir Rendeleme Nasıl Olmalı?
 
Buzdolabından yeni çıkan ve yumuşak olmayan Peynirini avuç içine yerleştirin ve rende üzerinde aşağı yukarı hareketlerle rendelemeye başlayın.
 
Peynirinin yumuşak yapısından dolayı rendenin büyük delikli kısmında rendelenmesi daha uygun olacaktır.
 
Hızlı Peynir Rendeleme Yapılmamalı?
 
Rendeleme işlemini çok hızlı hareketlerle yapmamalısınız. Hızlı hareketlerde hem hareketin etkisiyle hem de avuç içinin sıcaklığıyla Peyniri kolayca yumuşar. Bu da rendeleme işleminizi zorlaştırır. Peynirinizi kısa süre buzdolabının dışında tutmaya ve yavaş hareketlerle rendelemeye çalışmalısınız. Hızlı rendelemenin el kesme riski de ortadan kalkmış olur.
 
Rendeleme işlemi bittikten sonra rendenin iç kısmında kalan kaşar peynirleri de elle toplanmalı. Rendelenen kaşar peynirleri, buzdolabının dondurucu kısmında da saklanabilir.
 
Peynir Rendelemenin Püf Noktaları Nelerdir?
 
Peynir Rendelemenin Püf Noktaları Nelerdir?
 
Peynir Rendelemenin Püf Noktaları Nelerdir?
 
Peynir Rendelemenin Püf Noktaları Nelerdir?
 
Peynir Rendelemenin Püf Noktaları Nelerdir?


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler