Sürdürülebilir Coğrafi İşaret

Sürdürülebilir Coğrafi İşaret

Balıkesir ve Çanakkale illerinde Güney Marmara Kalkınma Ajansı tarafından teknik destek programlarıyla devam eden coğrafi işaret sayısını artırma çabalarının yanı sıra hali hazırda coğrafi işaretli olan veya..

 
GMKA, Güney Marmara Bölgesinde "Sürdürülebilir Coğrafi İşaret Hareketi" başlatıyor.
 
Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü koordinasyonunda faaliyet gösteren Güney Marmara Kalkınma Ajansı (GMKA), yürüttüğü Kırsal Ekonominin Geliştirilmesi Sonuç Odaklı Programı kapsamında yöresel ürünlerin katma değerli hale getirilmesine yönelik yeni bir atılım yapıyor. 
 
Türk aşçı haberleri ve güncel mutfak haberleri olarak gastronomi turizmi haberlerinde kaynağından edinmiş olduğumuz bilgilere göre;
 
Güney Marmara`da ürünlerin coğrafi işaret tescilini alan kurum ve kuruluşların iş birliğinde ihtiyaç duyulan alanlarda danışmanlık sağlanarak yöresel ürünlerin ticarileşmesi destekleneceğini belirten GMKA Genel Sekreteri Abdullah Güç; 
 
Balıkesir ve Çanakkale illerinde Güney Marmara Kalkınma Ajansı tarafından teknik destek programlarıyla devam eden coğrafi işaret sayısını artırma çabalarının yanı sıra hali hazırda coğrafi işaretli olan veya tescil aşamasında bulunan yöresel ürünlerin ulusal ve uluslararası pazarda daha etkin şekilde pazarlanabilirliğinin artmasına yönelik "Sürdürülebilir Coğrafi İşaret Hareketi" başlatılmıştır." dedi.
 
Balıkesir ve Çanakkale, Tescilli Ürün ve Tescil Alma Potansiyeli Taşıyan Yöresel Değerleriyle Bu Alanda Önemli Bir Konumda....
 
Coğrafi işaret tescili ile kalitesi, gelenekselliği, yöreden elde edilen hammaddesi ile yerel niteliklere bağlı olarak belli bir üne kavuşmuş ürünlerin korunması sağlanırken coğrafi işaret yerelliğin ulusala taşınarak kırsalda üretilen ürünlerin daha katma değerli hale gelmesi ve üreticiye daha çok gelir sağlamada çok önemli bir fonksiyona sahiptir. 
 
Coğrafi işaretlemede nicelik artsa da coğrafi işaret alan ürün sayısına karşın coğrafi işaretlemeyi doğru şekilde kullanan tanıtım, pazarlama ve satışta işaretlemenin sağladığı yararlardan yeterince faydalanabilen ürün sayısının artırılması gerektiği gözlemleniyor. Güney Marmara Bölgesinin illeri Balıkesir ve Çanakkale coğrafi işaret tescilli ürün sayısı ve tescil alma potansiyeli taşıyan yöresel değerleriyle bu alanda önemli konumdadır.
 
"Sürdürülebilir Coğrafi İşaret Hareketi" kapsamında uygulanacak politikalar ve yürütülecek faaliyetlere yol göstermesi ve katılımcı yaklaşımı artırmak amacıyla oluşturulmuş GMKA sitesi duyurularında anket formunun coğrafi işaret tescili almış ve coğrafi işaret tescil başvurusu devam eden kurumlar başta olmak üzere, ilgili paydaşlar tarafından 28 Nisan 2023 tarihine kadar doldurulması bekleniyor.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler