• Türkiye'nin En Temiz 10 Plajı

    Türkiye'nin En Temiz 10 Plajı

  • Türkiye'nin En Temiz 10 Plajı

    Türkiye'nin En Temiz 10 Plajı


Türkiye'nin En Temiz 10 Plajı

Türkiye'deki en temiz plajlara sahip iller, Türkiye'deki en temiz kıyılar: en bakir plajlara sahip kıyılar, Türkiye'deki en fazla cazibe merkezi ve olanaklara sahip en iyi plajlar, Türkiye'deki en fazla restorana sahip..

 
Türkiye'nin En Temiz 10 Plajı Açıklandı- Gizli Liman Plajı Birinci Sırada
Alexandra 
 
Türkiye'deki en bakir plajların belirlenmesi için Cleanipedia, Türk plajları hakkında neredeyse 47.000 TripAdvisor yorumunu analiz etti ve en yüksek oranda "temizlik" ile ilgili anahtar kelimeler içeren en iyi oyları almış yorumları aradı. Sadece genel olarak olumlu olan 4 ve 5 yıldızlı yorumlara baktık. 
 
Türkiye turizm haberlerinde Cleanipedia ayrıca restoranlardan cazibe merkezlerine kadar en fazla olan Türk plajlarını da analiz etti ve en temiz plajların bulunduğu illeri ve kıyıları keşfetti. 
 
Ayrıca, Cleanipedia'nın temizlik uzmanları, plajda temiz kalmak için en iyi ipuçlarını, evinize kumun girmesini önlemenin nasıl olacağını ve giysilerinizdeki genel plaj lekelerini nasıl çıkaracağınızı bir araya getirdiler. 
 
Bu e-postada sağlanan tüm bilgilerden haber yapmak için özgürsünüz, ancak lütfen Cleanipedia'nın araştırma sayfasına bir bağlantı ekleyerek bunu belirtin: https://cleanipedia.vervesearch.com/v/en-temiz-plajlar/#ev 
 
Türkiye'nin en temiz 10 plajı Hangileridir?
 
Gezgin yorumlarına göre, Gizli Liman Plajı Türkiye'deki en temiz plaj olarak belirlendi. Ege sahilinde bulunan Gökçeada'da bulunan plajın 4 ve 5 yıldızlı yorumların neredeyse %40'ı 'temiz' veya eşdeğer olduğunu belirtiyor. 
Yalıçiftlik Sahili ikinci sırada ve İnlice Plajı üçüncü sırada yer aldı. Sırasıyla yüksek puanlı yorumlardaki gezginlerin %35,6'sı ve %35'i plajların temizliğini vurguluyor. 
En iyi 20 plajın 18'i Ege sahilinde bulunuyor. 
 
Türkiye'nin En Temiz 10 Plajı Açıklandı
Türkiye'deki en temiz plajlara sahip iller Hangileridir?
 
Yerli halk ve turistler, plajların ne kadar temiz olduğundan bahseden olumlu yorumların %29'unu alarak Balıkesir ili'nin en temiz plajlara sahip olduğunu düşünüyor. 
İstanbul il'i ikinci sırayı alırken, Adana il'i üçüncü sırada yer alıyor. 
 
Türkiye'nin En Temiz 10 Plajı
Türkiye'deki en temiz kıyılar: en bakir plajlara sahip kıyılar  Hangileridir?
 
Prens Adaları takımadaları, temizlik açısından tüm Türkiye'deki en temiz kıyılara sahiptir ve yorumların %29,1'i temizliğinden bahseder. 
Onu yakından takip edenler; sırasıyla Marmara Denizi ve Karadeniz kıyılarıdır ve olumlu gezgin yorumlarının %23,3'ü ve %19'u temizliklerinden bahseder. 
 
Türkiye'nin En Temiz 10 Plajı
Türkiye'deki en fazla cazibe merkezi ve olanaklara sahip en iyi plajlar Hangileridir?
 
BLM Beach'in yaklaşık 9 km’lik çevresindeki alanda 126 aktivitesi bulunması, diğer cazibe merkezlerini de arıyorsanız gitmek için en iyi plaj olduğunu gösteriyor. 
İkinci sırada, yaklaşık 9 km’lik çevresindeki alanda 123 aktiviteye sahip olan Mermerli Beach yer alırken, üçüncü sırada yaklaşık 9 km’lik çevresindeki alanda 101 aktiviteye sahip olan Konyaaltı Beach yer alıyor. 
 
Türkiye'nin En Temiz 10 Plajı
Türkiye'deki en fazla restorana sahip en iyi plajlar Hangileridir?
 
Mermerli Beach, yaklaşık 5 km’lik çevresindeki alanda 930 restorana sahip olmasıyla, Türkiye genelinde çevresinde en çok restorana sahip plajdır. 
BLM Beach, 919 yerel restoranla pek de geride kalmıyor. Üçüncü sırada Bitez Beach var. Bu plajın yakınında seçebileceğiniz 745 restoran bulunmaktadır. 
 
Türkiye'nin En Temiz 10 Plajı
Plajın sizinle birlikte eve gelmesini nasıl engellersiniz? 
Plajda temiz ve güvenli kalmak 
Plaj kıyafetlerinizi temiz tutmanın en kolay yolu, en başta onları kirletmekten kaçınmaktır! Plaj eşyalarınızı korumak için bu basit adımları aklınızda tutmanızı öneririz: 
 
Islanmasına aldırmayacağınız giysiler giyin - suya girdikten sonra kum ve kir üzerinize yapışacaktır.
Denize girmeden önce her zaman ayakkabılarınızı çıkarın.
Her ihtimale karşı yanınıza yedek kıyafet almayı unutmayın.
Üzerinde dinlenmek için bir havlu ve kurulanmak için ikinci bir havlu alın.
Ayakkabılarınızı tekrar giymeden önce ayaklarınızı iyice yıkayın ve kurulayın. 
 
Evinize kum girmesini nasıl önlersiniz? 
 
Kum evinize girdiğinde tam bir kabus olabilir. Halınıza girebilir ve duşunuzda bir araya toplanabilir. İpuçlarımız size kumu ait olduğu yerde, dışarıda nasıl tutacağınızı gösterecek. 
 
Arabanıza / toplu taşıma araçlarına binmeden önce ayaklarınızı yıkayın.
Plaj kıyafetlerini kullandıktan sonra koymak için ayrı bir çanta alın. Onları genel çamaşırlarınızla karıştırmayın.
Ayakkabılarınızı dışarıda silkeleyin ve kumları temizlediğinizden emin olun.
Evcil hayvanlar kum taşıma konusunda çok başarılı olabilir! Onları içeri almadan önce yıkayın, daha sonra ikiniz de minnettar olacaksınız.
Piknik mi yaptınız? Çatal bıçakları ve kapları diğer çamaşırlarınızdan ayrı olarak temizleyin. 
Plaj lekeleri nasıl çıkarılır 
 
Eğer dikkatli olmazsanız, plajda geçirdiğiniz bir gün kıyafetlerinizde her türlü lekeyi bırakabilir. Denizden gelen tuz iz bırakabilirken, güneş kremi cildinizi korumaktan çok daha fazlasını yapabilir. 
 
Şekerli dondurma lekelerini çıkarmak için soğuk su ve karbonat kullanın.
Sıcaklamayın ve rahatsız olmayın. Ter lekelerini önlemek için bol giysiler giyin.
Çantanıza geri koymadan önce mayonuzu sıkarak kurutun.
Güneş kremi lekelerini çıkarmak için doğal el sabunu kullanın.
Diğer inatçı lekeleri çıkarmak için biraz limon suyu sıkın ve ovalayın. 
 


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler