Restoranlarda

Restoranlarda "QR" Kodlu Menüler Neden Tehlikeli?

Açıklamada, “Bazı dolandırıcılar, gerçek QR kodların üzerine kendi hazırladıkları QR kodları yapıştırıyor ve bu sayede kişilerin akıllı telefonlarına erişerek kişisel verilerini çala..

 
Restoranlarda "QR" Kodlu Menüler Neden Tehlikeli?
 
Artık her restoran bunu yapıyor ama QR kodla menü okutmak tehlikeli
 
ABD Federal Soruşturma Bürosu (FBI) bir duyuru yaparak son dönemde yaygınlaşan QR kodlu menü uygulamasının risk yaratabileceğini duyurdu.
 
Koronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında uygulanmaya başlanan ve halen birçok en iyi restoranlar ve cafe aktif olarak kullanılan QR kodlu menüler ile ilgili bir uyarı ABD’den geldi.
 
ABD Federal Soruşturma Bürosu (FBI) bir açıklama yayınlayarak telefonların kamerası sayesinde internet ortamına yüklenen menüye erişilmesinin bazı riskleri olduğunu duyurdu. 
 
Yapılan açıklamada işletmelere gidilince fiziksel menü istenmesinin daha güvenli olduğu belirtildi.
 
FBI yetkilileri son dönemde dolandırıcıların mekanlarda kullanılan QR kodlara saldırdığını ve işletmelerin farklı yerlerine yeni ve saldırıya açık QR kodlar yerleştirerek müşterileri kandırdığını duyurdu. 
 
Açıklamada, “Bazı dolandırıcılar, gerçek QR kodların üzerine kendi hazırladıkları QR kodları yapıştırıyor ve bu sayede kişilerin akıllı telefonlarına erişerek kişisel verilerini çalabiliyor” denildi.
 
Sahte QR kodu okutan kişilerin cihazlarına tehlikeli yazılım yüklendiği belirtilirken, kişinin özel verileri ve konumlarına da böylelikle erişilebildiği aktarıldı. 
 
FBI, “Gittiğiniz lokanta ve cafede fiziksel restoran menü isteyin ve eğer QR kod kullanacaksanız, gönderilen linke dikkat ederek sizi sahte bir siteye yönlendirmelerine izin vermeyin” duyurusunu yaptı.
 
1994 yılından beri kullanılan ve İngilizcesi “quick response” (hızlı yanıt) olan QR kodlar özellikle Covid-19 salgınının tavan yaptığı dönemde yaygınlaşmıştı.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler