Bir İlk Olarak

Bir İlk Olarak "Türk Mutfak Sanatları Atölyesi" Açıldı

Türk Mutfak Sanatları Atölyesi, bir ilk olma özelliği taşıması açısından önemli. Bununla mesleki becerisini dünya ile senkronize hâle getirebilen gastronomi uzmanlarının...

Bir İlk Olarak "Türk Mutfak Sanatları Atölyesi" Açıldı...
 
Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, İstanbul’daki Sabancı Olgunlaşma Enstitüsü bünyesinde kurulan Türk Mutfak Sanatları Atölyesi’nin açılışını gerçekleştirdi.
 
Bakan Özer, “Türk Mutfak Sanatları Atölyesi, bir ilk olma özelliği taşıması açısından önemli. Bununla mesleki becerisini dünya ile senkronize hâle getirebilen gastronomi uzmanlarının yetişmesini hedefliyoruz” dedi.
 
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğüne bağlı Sabancı Olgunlaşma Enstitüsü bünyesinde koordine edilen Türk Mutfak Sanatları Atölyesi’nin açılışını gerçekleştiren Bakan Özer'e eşi Nebahat Özer de eşlik etti. 
 
Açılış programına Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürü Hüseyin Burak Fettahoğlu ile İstanbul Millî Eğitim Müdürü Levent Yazıcı da katıldı. Açılışta konuşan Bakan Özer, şunları söyledi:
 
"Türk Mutfak Sanatları Atölyesi" İlk Olma Özelliği Taşıyor...
 
"Geleneksel ve güncel dünyada Türk mutfağının Osmanlı saray mutfağı ile dünya mutfağının kapsayıcı bir anlayışla ele alındığı Türk Mutfak Sanatları Atölyesi, bir ilk olma özelliği taşıması açısından önemli.
 
Bununla sektörün ihtiyaç duyduğu donanım ve inovasyona sahip, mesleki becerisini dünya ile senkronize hâle getirebilen gastronomi uzmanlarının yetişmesini hedefliyoruz. 
 
Atölyede, gastronomi alanında ihtiyaç duyulan niteliklere sahip, akademik ve güncel gelişmeleri takip eden, Türk ve dünya mutfak sanatlarını disiplinler arası anlayışla yorumlayabilen profesyonel en başarılı şeflerin yetişmesini sağlayarak dünyaya miras lezzetler bırakmayı amaçlıyoruz." dedi.
 


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler