En Sevilen

En Sevilen "Etli Yemek"ler

Geleneksel Türk mutfağında en sevilen etli yemekler nelerdir? Evde en sevilen etli yemekleri yaparken nelere dikkat edilir? Etli yemek pişirmenin püf noktası nelerdir? Türk mutfağı yemek arşivimizde en..

 
En Sevilen Etli Yemekler Nelerdir?
 
Geleneksel Türk mutfağında en sevilen etli yemekler nelerdir? Evde en sevilen etli yemekleri yaparken nelere dikkat edilir? Etli yemek pişirmenin püf noktası nelerdir? 
 
Türk aşçı haberleri ve güncel mutfak haberleri olarak Türk mutfağı yemek arşivimizde en meşhur etli yemekleri araştırdık... 
 
En Sevilen Etli Yemekler Nelerdir?
Osmanlı Saray Mutfağı ve Osmanlı Yemek Kültüründe Nırbaç Tarifi
Nırbaç  Kullanılan Malzemeler: 
 
*    1 Kg Kemiksiz Kuzu Budu 
*    1/2 Kg Havuç 
*    1/2 Çay Kaşığı Kişniş 
*    1/2 Çay Kaşığı Tarçın 
*    300 Gr Yogurt
*    1/2 Çay Kaşığı Dövülmüş Damla Sakızı 
*    1/2 Kahve Kaşığı Zencefil 
*    30 Gram Tereyağ 
*    2 Çorba Kaşığı Nar Ekşisi 
*    Tuz 
 
En Sevilen Etli Yemeklerden Nırbaç Yapılış Tarifi
 
Tereyağını tavaya koyarak eritin. Julyen doğranmış Etleri tencereye aktarın. Yüksek ateşte her tarafını çevirerek suyunu çekene dek kavurun. 
 
Julyen şeklinde doğranmış havuçlar ve nar ekşisini ekleyin. Havuçlar yumuşayana kadar pişirin. Baharatı ekleyip tatlandırın. Sıcak olarak servis yaparken sağına ve soluna yoğurt koyabilirsiniz.
 
***
Et Haşlama yemeği geleneksel turk mutfağındaki vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. Etin en güzel hali ile sebzeleri karıştırarak yaptığımız haşlama yemeği çok da faydalı. İşte lezzetine doyum olmayan et haşlama yemeğinin malzemeleri ve tarifi…
 
Genellikle Osmanlı Saray Mutfağında kuzu incik ile yapılan haşlama yemeği tarifi gerçek bir efsanedir. Birbirinden sağlıklı sebzeleri etin en lezzetli yeriyle birlikte pişirip tadı damaklarda kalan bir yemek yapıyoruz.
 
Yöresel Mutfaklarımızda da Sağlıklı olmasının yanı sıra kolaylıkla da hazırlanabilen haşlama yemeği ile akşam yemeğinizi çok daha lezzetli bir hale getirebilirsiniz. İşte haşlama yemeği için gerekli malzemeler ve tarifi…
 
En Sevilen Etli Yemekler Nelerdir?
En Sevilen Etli Yemeklerden Et Haşlama Yemeği Tarifi
En Sevilen Etli Yemeklerden Et Haşlama Yemeği İçin Kullanılan Malzemeler
 
*     2 Kaşık Zeytinyağı
*     4 Kuzu İncik
*     Tane Karabiber
*     2 Defne Yaprağı

*     4 Patates
*     3 Kereviz Sapı

*     2 Havuç
*     10 Arpacık Soğan
*     6 Bardak Su
*     Tuz
 
En Sevilen Etli Yemeklerden Et Haşlama Yemeği Terbiyesi İçin 
 
*     1 Kaşık Un
*     1 Yumurta Sarısı
*     Yarım Bardak Su
*     Yarım Limon
 
En Sevilen Etli Yemeklerden Et Haşlama Yemeği Yapılış Tarifi
 
Düdüklü tencerenin içinde zeytinyağını ısıttıktan sonra kuzu incikleri içine atıp yüksek ateşte birkaç dakika kavurun. Daha sonra içine suyunu ve defne yapraklarını ilave edin. Yaklaşık 45 dakika kadar pişirin.
 
Etler iyice pişince defne yapraklarını alın ve içine soğanları ekleyin. Ardından havuçları patatesleri ve kereviz sapını iri iri doğrayarak ekleyin. Baharatlarını da attıktan sonra pişene kadar kaynatın.
 
Bir kabın içinde terbiyesi için gerekli malzemeleri et suyu ilave ederek karıştırın. Ilık bir halde olan terbiyeyi haşlamanın içine dökün birkaç dakika daha kaynatın. Dereotu ile servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
 
****
En Sevilen Etli Yemekler
En Sevilen Etli Yemeklerden Nohutlu Et Yemeği
"Yeliz Tezcan Bingöl‎"
 
Muğla yemek kültüründe Nohutlu Et Yemeği nasıl yapılır? En iyi nohut yemeklerinden Nohutlu Et Yemeği yapabilmek için hangi malzemeler gereklidir?
 
Muğla mutfak kültüründen etli yemeklerden ve en klasik nohut yemeklerinden Nohutlu Et Yemeği tarifini Türk aşçı haberleri olarak Yeliz Tezcan Bingöl’ün kaleminden mutfaklarınıza getiriyoruz. 
 
Nohutlu Et Yemeği Klasik Muğla mutfağında Nohutlu Et Yemeği nasıl yapılır?
 
Yöresel mutfaklardan Muğla mutfağında Nohutlu Et Yemeğinde kullanılan Malzemeler nelerdir?
 
*     500 gr dana kuşbaşı
*     3 su bardağı haşlanmış nohut
*     1 büyük boy soğan
*     2 tane kırmızı biber
*     1 yemek kaşığı biber salçası
*     1 yemek kaşığı domates salçası
*     1 yemek kaşığı pul biber
*     Yarım çay bardağı zeytinyağı
*     Tuz
*     3 su bardağı su
 
En Sevilen Etli Yemeklerden Nohutlu Et Yemeği Yapılış tarifi: 
 
Doğranmış eti tencereyi koyuyoruz. Sulanıp suyunu çekene kadar pişiriyoruz. Ayrı bir tencerede yağı ve doğranmış soğanları koyup kavuruyoruz. 
 
Biberleri de ekleyip kavurmayı devam ediyoruz. Biber ve domates salçasını koyup kavuruyoruz. Pul biberi ve eti ekleyip karıştırıyoruz. 
 
Nohutu da ekleyip biraz kavuruyoruz. Ben 1.5 su bardağı haşlanan nohut suyundan koydum. 1.5 su bardağı su koyup kısık ateşte pişirdim. 
 
Ocaktan almadan tuzunu ilave ettim. Üzerine karabiber serperek servis ediyoruz.
 
***
 
En Sevilen Etli Yemekler
En Sevilen Etli Yemeklerden Meftune Tarifi
En Sevilen Etli Yemeklerden Meftune Kullanılan Malzemeler
 
*   1 Kg Kuzu Koldan Kuşbaşı
*   1 Kg Patlıcan
*   2 Adet Domates
*   4-5 Adet Sivribiber
*   1 Baş Sarmısak
*   1 Yemek Kaşığı Sumak
*   2 Yemek Kaşığı Tereyağ
*   2 Su Bardağı Sıcak Su
*   Tuz
*   Karabiber
 
En Sevilen Etli Yemeklerden Meftune Hazırlanış Tarifi
 
Patlıcanları alaca soyarak kuşbaşı doğrayın. Tuzlu suda acısını çıkarın. 1 su bardağı sıcak su içine 1 tatlı kaşığı sumağı karıştırın, 10 dakika bekletin.
Sarımsakları dövün ve sumaklı suyun içine ekleyin.
 
Domateslerin kabuklarını soyun ve irice küpler halinde doğrayın. Yıkadığınız kuşbaşı etleri geniş bir tencereye (pilav tenceresi gibi) yerleştirin.
 
Etlerin üzerine kuşbaşı doğranmış patlıcanları, domatesleri ve yeşil biberleri ekleyin. Sumaklı suyu ve 1 su bardağı sıcak suyu tencereye ekleyin.
 
Tereyağı küçük parçalara bölerek etlerin arasına yerleştirin. Tuz ve karabiberi ekleyin. Kısık ateşte, etler iyice yumuşayıncaya kadar pişirin (yaklaşık 1.5 saat kadar). Geriye kalan sumaklı suyu etlerin üzerine dökerek servis edin.
 
 


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler