Adanalı Şeflerden Kazan’da Türk Mutfağı Tanıtımı

Adanalı Şeflerden Kazan’da Türk Mutfağı Tanıtımı

Rusya ile İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) üyesi ülkelerden katılımlarla düzenlenen dev organizasyona Müslüman nüfusun oldukça fazla olduğu Belarus, Kazakistan, Tacikistan...

 
Adanalı şeflerden Kazan’da Türk Mutfağı Tanıtımı....
 
Çukurova’yı gastronomi turizminde uluslararası vitrine taşıyan Adanalı aşçılar, Rusya Federasyonu’nu bağlı Tataristan’ın başkenti Kazan’da düzenlenen Dünya Helal Zirvesi ve Helal Expo’da Adana lezzetlerini tanıttı.
 
Adana Aşçılar ve Pastacılar Derneği (ADAPADER) Başkanı Ahmet Biralmış ile Akdeniz Aşçılar ve Pastacılar Federasyonu Kadın Kolları Başkanı Şerife Karakuş, yüzde 53’ü Müslüman olan, 3,8 milyon nüfuslu Tataristan’da gerçekleştirilen 14. Kazan Summit ve 6. Rusya Helal Expo’da Türkiye’yi ve Adana’yı temsil etti. 
 
Rusya ile İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) üyesi ülkelerden katılımlarla düzenlenen dev organizasyona  Müslüman nüfusun oldukça fazla olduğu Belarus, Kazakistan, Tacikistan, Moldova, Kırgızistan, Özbekistan gibi Rusça konuşan komşu ülkelerden yoğun katılım oldu.
 
Anadolu lezzetlerini vitrine taşıyan kafilede yer alan Adanalı aşçılar Ahmet Biralmış ve Şerife Karakuş, Adana kebabı, içli köfte, analı kızlı, sarımsaklı köfte ve Karakuş tatlısının tanıtımını yaptı.
 
Adanalı şeflerden Kazan’da Türk Mutfağı Tanıtımı....
Biralmış ve Karakuş’un Adana’nın tescilli yöresel lezzetlerini başarıyla tanıttığını vurgulayan Akdeniz Aşçılar ve Pastacılar Federasyonu (AKAPAFED) Başkanı Derviş Göçmen, yöresel mutfaklarımızda “Adanalı aşçılar olarak, usta şeflerimizle, kadın aşçılarımızla, genç aşçılarımızla Adana’nın tescilli yöresel yemeklerini kusursuz sunumlarla gerçekleştirerek Çukurova mutfağını dünyaya tanıtıyor ve anlatıyoruz. 
 
Geleceğin gastronomi trendlerinde ve dünyada Türk mutfağı tanıtımlarında Helal turizm pazarında Adana’mız adına güzel bir tanıtım yaptık.
 
Neredeyse tüm dünyadan soyutlanan Rusya’nın ticaret yapabildiği sayılı ülkelerden birisi olan Türkiye bu ülkedeki pazar payını arttırma gayreti gösteren firmalarımıza destek olduk. Bu organizasyona katılmamıza destek veren ve emeği geçen herkese şükranlarımızı sunuyoruz.” diye konuştu.  


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler