Maltepe Belediyesi’nden 2.Ulusal Çölyak Ve Gluten Duyarlılığı Paneli

Maltepe Belediyesi’nden 2.Ulusal Çölyak Ve Gluten Duyarlılığı Paneli

Glutensiz Hayat Derneği “ÇÖLYAK DOSTU” Maltepe Belediyesi desteği ile 2. Ulusal Çölyak ve Gluten duyarlılığı panelini...

Maltepe Belediyesi’nden 2.Ulusal Çölyak Ve Gluten Duyarlılığı Paneli 
 
Glutensiz Hayat Derneği  “ÇÖLYAK DOSTU”  Maltepe Belediyesi desteği ile 2. Ulusal Çölyak ve Gluten duyarlılığı panelini düzenleniyor.  Glutensiz Hayat Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Tulin ÜNAL gazetemize konu ile ilgili açıklamalarda bulundu.  
 
Tulin ÜNAL ‘’TBMM’inde grubu bulunan dört partinin ortak imzası ile kurulan ÇÖLYAK ARAŞTIRMA KOMİSYONU çalışmalarını titizlilik ile devam ettiriyor. Dernek olarak bizde bir taraftan komisyon çalışmalarına katılıp çölyaklıların sağlıklı yaşam haklarının kazanımları ile ilgili destek sunarken, diğer taraftan yerel yönetimler ile olan ortak farkındalık ve eğitim çalışmalarımıza devam etmekteyiz. Maltepe, Tuzla ve Üsküdar belediyelerimiz ile ortaklaşa yapacağımız bu etkinliklerin ilkini 19 Kasım 2017 Pazar günü saat 14:00 da Maltepe Prof. Dr. Türkan SAYLAN Kültür Merkezinde yapıyoruz.  Etkinliğimizin sloganı aynı zamanda derneğimizin de kuruluşuna vesile olan‘’GLUTEN YOK HAYAT VAR’’ olacaktır.  
 
Bu panelin ön hazırlığı için Maltepe Belediyesi Sağlık İşleri Müdürü Dr. Şenol KARASU, Maltepe Belediyesi Meclis Üyesi ve aynı zamanda dernek üyemiz Tülay DÜZTAŞ ve Başkan Yardımcımız Veysel CANER in katıldığı toplantıda geniş kapsamlı bir değerlendirme toplantısı yaptık.  
 
Panelde çölyak ve glutensiz beslenme konusunda genel bilgilendirme yapılacaktır. Panelin asıl formatı Glutensiz Hayat hakkında merak edilen SORUların konunun uzmanları tarafından CEVAP lanacak olmasıdır. Dernek üyemiz Tülay DÜZTAŞ tarafından yapılacak açılış konuşması sonrası, moderatörlüğü Yönetim Kurulu Üyemiz Dr. İlknur Şengül AKBULUT yapacaktır. 
 
Glutensiz Hayat hakkında Yönetim Kurulu üyemiz gastroenterolog Yrd. Doç. Dr. Hakan GÜVELİ bilgilendirme yapacaktır. TBMM’ de devam eden ÇÖLYAK ARAŞTIRMA KOMİSYONU hakkında bilgilendirmeleri, Türkiye’deki Çölyak derneklerini temsilen Şanlıurfa Çölyak Eğitim Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Hasan DOĞAN, Manisa Çölyak ve Organik Beslenme Derneği Başkanı Halim ŞİVECAN yapacaktır. Bu açıklama sonrasında çölyaklılarımız kendilerine komisyona iletilmesini istedikleri soruları sorabileceklerdir.
 
Türkiye’de faaliyet gösteren tüm Glutensiz Firmaların davet edildiği etkinliğimizde bizlerle birlikte olmayı dileyen firmalarımız ikramlarda bulunacak. Sponsorlarımız arasında yer alan “ÇÖLYAK DOSTU” Pendik Bölge Hastanesi ve Gebze Konak Hastanesi de destek olacaktır. 
 
Ayrıca sosyal proje kapsamında fotoğraf sanatçısı Ufuk ERAL hazırladığı slayt gösterisinde fotoğraflarla Glutensiz Hayat’ı anlatacak. Panel sonunda etkinliklerimizin vazgeçilmez destekçilerinden sanatçı Hakan Ergün ve Şef Füsun BATUM yönetimindeki TSKM Türk Sanat Müziği korosu eşsiz şarkıları ile renk katacaktır.‘’ diye açıklama yapan Tulin Ünal Gluten gerçeğini merak eden tüm halkımızı “GLUTEN YOK HAYAT VAR” paneline davet ettiğini belirtti. 
 
Turgut Özal Bulvarı Sahil Yolu No:195/6b Maltepe / İstanbul
http://www.glutensizhayatdernegi.org    [email protected]    0 544 626 18 00
 


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler