"Kemer"de Gezilecek Yerler

Antalya'nın Kemer ilçesi, doğal güzellikleri, mavi bayraklı plajları ve antik kalıntılarıyla ünlüdür. Kemer, deniz tatilinin yanı sıra tarihi ve doğal sit alanlarıyla da ziyaretçilerine çeşitli aktiviteler sunar. İşte Antalya..

*** Antalya "Kemer"de Gezilecek Yerler
 
Antalya'nın Kemer ilçesi, doğal güzellikleri, mavi bayraklı plajları ve antik kalıntılarıyla ünlüdür. Kemer, turizm haberlerinde de yer alan bilgilere göre deniz tatilinin yanı sıra tarihi ve doğal sit alanlarıyla da ziyaretçilerine çeşitli aktiviteler sunar. İşte Antalyada gezilecek yerlerden Kemer'de gezilecek başlıca yerler:
 
Kemer Marina: 
Yatlar ve lüks teknelerin bulunduğu marina, Kemer'in merkezinde yer alır. Restoranlar, kafeler ve dükkanlarla çevrili olan marina, gezi ve yeme-içme için ideal bir yerdir.
 
Phaselis Antik Kenti: 
Kemer'e yaklaşık 16 km uzaklıkta bulunan Phaselis, denizin üç yana doğru sardığı muhteşem bir konuma sahip antik bir liman kentidir. Kent, tarihi kalıntıları ve plajlarıyla ünlüdür.
 
Olympos Antik Kenti ve Çıralı: 
Likya uygarlığının önemli kentlerinden biri olan Olympos, doğal güzellikleriyle de dikkat çeker. Aynı zamanda burada bulunan Çıralı'da, yanardağ fenomeni olarak bilinen "Yanartaş"ı da ziyaret edebilirsiniz.
 
Tahtalı Dağı ve Olympos Teleferiği: 
2365 metre yüksekliğindeki Tahtalı Dağı'na çıkan teleferikle, zirveden Akdeniz ve çevreyi panoramik olarak görebilirsiniz.
 
Ayışığı Koyu ve Plajı: 
Kemer'in merkezine yakın olan bu koy, denize girmek ve güneşlenmek için idealdir.
 
Goynük Kanyonu: 
Trekking ve doğa yürüyüşü için mükemmel bir yer olan bu kanyon, doğal güzellikleri ve şelaleleriyle ünlüdür.
 
Tekirova: 
Mavi bayraklı plajları, lüks otelleri ve tatil köyleriyle ünlü olan Tekirova, aynı zamanda deniz bisikleti, dalış ve diğer su sporları için popüler bir destinasyondur.
 
Kemer Plajları: 
Kemer, Altınkum Plajı, Konyaaltı Plajı ve Adrasan Plajı gibi birçok popüler plaja ev sahipliği yapar.
 
Kemer Beldibi Mağarası: 
Beldibi'nde bulunan bu mağara, tarih öncesi döneme ait duvar resimlerini barındırmaktadır.
 
Yörük Parkı: 
Türk kültürü ve Yörük yaşam tarzı hakkında bilgi edinmek isteyenler için bu park, otantik Yörük çadırları ve yaşam biçimiyle ilginç bir deneyim sunar.
 
Kemer, sadece plajları ve deniziyle değil, aynı zamanda "Kemer"de Gezilecek Yerlerden tarihi ve doğal güzellikleriyle de ziyaretçilerini cezbeden bir tatil destinasyonudur.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler