Belek'te Gezilecek Yerler

Belek'te Gezilecek Yerler

Antalya'nın Belek beldesi, özellikle lüks tatil köyleri, golf sahaları ve doğal güzellikleriyle tanınır. Aynı zamanda Belek'in civarında tarihi kalıntıları ve doğal güzellikleri barı..

*** Antalya "Belek"te Gezilecek Yerler
 
Antalya'nın Belek beldesi, özellikle lüks tatil köyleri, golf sahaları ve doğal güzellikleriyle tanınır. Aynı zamanda gezilecek yerlerden Belek'in civarında tarihi kalıntıları ve doğal güzellikleri barındıran birçok alan bulunmaktadır. İşte Antalyada gezilecek yerlerden Belek'te gezilecek başlıca yerler:
 
Golf Sahaları: 
Belek, Türkiye'nin golf merkezlerinden biri olarak bilinir. Bölgede birçok uluslararası standartlarda golf sahası bulunmaktadır.
 
Belek Plajları: 
Uzun ve geniş kumsallarıyla ünlü olan Belek plajları, mavi bayraklı olup, deniz, güneş ve kum üçlüsünü doyasıya yaşamak isteyenler için idealdir.
 
Aspendos: 
Belek'ten sadece birkaç kilometre uzaklıkta bulunan Aspendos, en iyi korunmuş antik tiyatrolardan birine ev sahipliği yapar. Aynı zamanda bu antik kentteki diğer kalıntılar da ziyarete değerdir.
 
Serik:
Tarihi ve turistik merkezlerle dikkat çeken Serik, özellikle de uygun fiyatlı ve bütçe dostu konaklama seçenekleri ile her sene sayısız yerli ve yabancı turistin akınına uğrar. Antalya Belek ucuz otel açısından ilk başta kısıtlı imkana sahip gibi dursa da Serik'teki otel fiyatları 850 TL'den başlıyor. (Fiyat bilgisi "Enuygun" üzerinden alındı.)
 
Perge Antik Kenti: 
Belek'e yaklaşık 15 km mesafede bulunan bu antik kent, antik çağlarda önemli bir kentti ve birçok tarihi yapıyı barındırır.
 
Kursunlu Şelalesi: 
Belek'e oldukça yakın olan bu doğal güzellik, özellikle sıcak yaz günlerinde serinlemek ve piknik yapmak için idealdir.
 
Antalya  Belek'te Gezilecek Yerlerden Troy Aquapark: 
Eğlenceli bir gün geçirmek isteyenler için Belek'te bulunan bu su parkı, çeşitli su kaydırakları ve aktiviteleriyle ziyaretçilere eğlenceli saatler sunar.
 
Beşgöz Kaynakları: 
Doğal güzellikleriyle öne çıkan bu alan, serin suları ve yeşil doğasıyla bilinir.
 
The Land of Legends: 
Hem bir tema parkı hem de bir alışveriş merkezi olan bu kompleks, çeşitli su oyunları, gösteriler ve dükkanlarıyla ziyaretçilere eğlenceli bir deneyim sunar.
 
Tarihi Köprüler: 
Belek civarında, antik dönemlerden kalma birçok tarihi köprü bulunmaktadır. Bu köprüler, tarihi ve mimari açıdan büyük bir öneme sahiptir.
 
Doğa Yürüyüşü ve Kuş Gözlemi: 
Belek, birçok endemik bitki türüne ve kuşa ev sahipliği yapar. Doğa yürüyüşleri ve kuş gözlemi için oldukça uygundur.
 
Türkiye turizm haberlerinde de yer alan bilgilere göre Belek, sadece tatil köyleri ve plajlarıyla değil, aynı zamanda tarihi ve doğal güzellikleriyle de ziyaretçilere çeşitli deneyimler sunar.

 



Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler