Yeşil Bursa Yeşil Gastronomi Festivali Ne Zaman?

Yeşil Bursa Yeşil Gastronomi Festivali Ne Zaman?

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin, Osmanlı saray mutfağının doğduğu şehir olan Bursa'nın tescilli lezzetlerini dünyaya duyurmak amacıyla ilkini geçtiğimiz yıl düzenlediği..

 
Yeşil Bursa Yeşil Gastronomi Festivali Ne Zaman?
 
Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Gastronomi Festivali'nin ikincisi, 15-17 Eylül tarihleri arasında 'Yeşil Bursa Yeşil Gastronomi' temasıyla gerçekleştirilecek. Festival, Bursa'nın sahip olduğu zengin mutfak kültürünü turizme kazandırmayı hedefliyor.
 
Türk aşçı haberleri ve güncel mutfak haberleri olarak fuar ve festivaller haberlerimizde kaynağından edinmiş olduğumuz bilgilere göre;
 
Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin, Osmanlı saray mutfağının doğduğu şehir olan Bursa'nın tescilli lezzetlerini dünyaya duyurmak amacıyla ilkini geçtiğimiz yıl düzenlediği Gastronomi Festivali'nin ikincisi 15-17 Eylül tarihleri arasında 'Yeşil Bursa Yeşil Gastronomi' temasıyla düzenlenecek.
 
Bursa'nın sahip olduğu zengin mutfak kültürünü turizme kazandırmak amacıyla, ilki geçtiğimiz yıl düzenlenen ve 3 günde 400 binden fazla ziyaretçinin ağırlandığı Bursa Gastronomi Festivali'nin ikincisi 15-17 Eylül tarihleri arasında Merinos Park'ta yapılacak.
 
Bu yıl gastronomi haritamızda 'Yeşil Bursa Yeşil Gastronomi' temasıyla düzenlenecek lezzet şöleninin tanıtım toplantısı Merinos Park Restoranda Vali Mahmut Demirtaş, Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, AK Parti Bursa Milletvekilleri Refik Özen, Osman Mesten ve Mustafa Yavuz, Saadet Partisi Milletvekili Mehmet Atmaca, AK Parti İl Başkanı Davut Gürkan, ilçe belediye başkanları, İl Kültür ve Turizm Müdürü Kamil Özer, İl Tarım Orman Müdürü Hamit Aygül ve aşçılar ve gastronomi profesyonellerinin katılımıyla yapıldı.
 
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Osmanlı'ya başkentlik etmiş, o dönemin eserlerini hala bünyesinde bulunduran eşsiz lezzetleriyle aynı zamanda önemli bir gastronomi şehri olan Bursa'da yaşamanın önemli bir ayrıcalık olduğunu söyledi.Bursa'nın markalaşmış ve coğrafi işaret tescili bulunan 30 civarında ürünü olduğunu ve bu sayının her geçen gün arttığını hatırlatan Başkan Aktaş, "Bu lezzetlerimizi tanıtmak ve turizme kazandırmak için bu organizasyona geçen yıl başladık. 
 
Biz burada stant ücreti almadan maalesef döner ikram edecek firma bulamamıştık. 
 
Sağ olsun sonradan iki firmamız çağrımıza kulak verdi ve bir de sosyal tesislerimizin dönerini Bursalılarla buluşturduk. Ama asla pes etmeden sizlerle dönem dönem yaptığımız istişarelerle, yanlışıyla, doğrusuyla Bursa'da ilk kez bir gastronomi festivaliyle, hocalarımızla ilgili paydaşlarla beraber yola çıktık. Kadın kooperatiflerimizi işin içine kattık. Ve gerçekten Bursa unutulmaz günler yaşadı. Önemli tecrübeler kazandık" dedi.
 


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler